Gość Janusz Napisano 21 Października 2012 Napisano 21 Października 2012 Witam, mam zamiar kupić rower, mój budżet to skromne 450zł. Za taką cenę wiadomo rower używany, przeglądając allegro zauważyłem, że są takie stare holenderki Gazelle i tu moje pytanie na co zwrócić uwagę przy kupnie takiego roweru?
Mod Team Puklus Napisano 23 Października 2012 Mod Team Napisano 23 Października 2012 Jeżeli masz z tyłu piastę wielobiegową czy działa płynie nie hyrczy nie strzela i działa gładko, stan zębatek powie ci jak intensywnie był sprzęt użytkowany. A pozatym wszelkie luzy w kołach, suporcie (czyli przy korbie) kierownicy etc.
cienkun Napisano 23 Października 2012 Napisano 23 Października 2012 Und jeszcze felgi, czy nie są pokrzywione i czy piasty gładko chodzą. No i jak wszędzie, czy rama nie jest nigdzie pęknięta, co w wypadku holendrów nie jest częste, ale warto obejrzeć.
Pytanie
Gość Janusz
Witam, mam zamiar kupić rower, mój budżet to skromne 450zł. Za taką cenę wiadomo rower używany, przeglądając allegro zauważyłem, że są takie stare holenderki Gazelle i tu moje pytanie na co zwrócić uwagę przy kupnie takiego roweru?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.