Diabaz Napisano 21 Października 2012 Napisano 21 Października 2012 Witam! Zastanawiam się nad kupnem niedrogiego stojaka, znalazłem dwa modele różniące się budową. Mógłby się ktoś wypowiedzieć o wadach i zaletach obu niżej wymienionych? http://allegro.pl/regulowany-skladany-stojak-rowerowy-bike-foot-film-i2709421558.html http://allegro.pl/stojak-serwisowy-skladany-na-tylne-kolo-rzeszow-i2706443905.html
PiotrekJ Napisano 21 Października 2012 Napisano 21 Października 2012 Posiadam ten drugi - lekki i przyjemny. Czasem, przy mocniejszym szarpnieciu, pojawia sie problem ze stabilnoscia przedniego kola. Ogolnie stosunek jakosci do ceny na + ...
rzezniol Napisano 21 Października 2012 Napisano 21 Października 2012 Oba stojaki mają jedną zasadniczą wadę ... Nie sprawdzają się przy serwisie gdy masz zdjęte przednie koło. Łatwiejszy i funkcjonalniejszy w użyciu moim zdaniem jest stojak z hakami, zawsze masz w 100% dostępną jedna stronę tylnego koła. W stojaku na oś koła rurki utrudniają pracę np przy przerzutce z tyłu. Pozdro
lukaszs Napisano 21 Października 2012 Napisano 21 Października 2012 pierwsza opcja jest praktyczniejsza i prostsza.........tam nie ma co sie zepsuć:-) ja sobie sam pospawałem ze złomu który znalazłem w garażu - jest wielki i ciężki ale posłuży długie lata.
cichy66 Napisano 21 Października 2012 Napisano 21 Października 2012 Witam! Zastanawiam się nad kupnem niedrogiego stojaka, znalazłem dwa modele różniące się budową. Mógłby się ktoś wypowiedzieć o wadach i zaletach obu niżej wymienionych? Regulowany,składany stojak rowerowy Bike Foot FILM (2709421558) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Stojak serwisowy składany na tylne koło Rzeszów (2706443905) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Tego typu stojaki nie są serwisowymi,służą raczej do tego by rower podtrzymywać-by nie opierał się np. o ścianę. O wiele praktyczniejsze rozwiązanie z możliwością regulacji wysokości np.: http://allegro.pl/se...2726275687.html No tylko że cena jest wyższa niestety.
kenzo Napisano 21 Października 2012 Napisano 21 Października 2012 ^ jeszcze lepiej poszukać czegoś podobnego tylko z "płaskimi nogami/podstawą". Wtedy można bez strachu biegać dookoła roweru
Diabaz Napisano 21 Października 2012 Autor Napisano 21 Października 2012 Tego typu stojaki nie są serwisowymi,służą raczej do tego by rower podtrzymywać-by nie opierał się np. o ścianę. O wiele praktyczniejsze rozwiązanie z możliwością regulacji wysokości np.: http://allegro.pl/se...2726275687.html No tylko że cena jest wyższa niestety. niestety, nie mieści się to w mojej półce cenowej no i gabaryty trochę za duże (chce na nim trzymać rower w mieszkaniu) , z tego co czytam chyba faktycznie stojak na oś jest mniej rozsądny
dymcio111 Napisano 21 Października 2012 Napisano 21 Października 2012 Mam ten pierwszy składany stojak z dwoma hakami. Serwisujemy na nim 4 rowery. 2 z przednią amortyzacją, 1 kolarzówkę i fulla. Regulowałem na nim przerzutki, hamulce, czyszcze cały napęd i rozkuwam spinkę i szejkuję łańcuch, wymieniało się linki, pancerze itp. + zajmuje mało miejsca po złożeniu + szybko się go składa/rozkłada + jest mobilny dosyć + dosyć dobrze trzyma rower + nie jest utrudniony dostęp do kasety i tylnej przerzutki - trzeba dobrze wyregulować wysokość haków względem trójkąta ramy i stojak przesunąć najdalej jak się da, aby kręcąc pedałami nie uderzały w stojak - jak ktoś nie jest wprawiony w regulacji przerzutek czy chce serwisować np kilka rowerów po kolei to jest uciążliwy bo wymusza pochyloną pozycję lub kucającą i np mnie bolą plecy - bez przedniego koła serwisowanie raczej będzie mocno utrudnione lub niemożliwe, tak samo serwisowanie przy przednim kole które będzie potrzebowało bycia w powietrzu Ja jak chyba będę miał $ to w następnym roku kupię jakiś Velomann'a stojak i mocować rower za ramę/sztyce. Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.