Skocz do zawartości

[trenażer] Tacx czy Kinetic, do 1500 zł

Speedlipek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich użytkowników.

Potrzebuje na ten okres niezawodnego trenażera, który będzie cichy oraz łatwy w użyciu, a także co najważniejsze niezawodny .

Oto podstawowe dane :

Budżet : 1500 + - (jak ktoś mnie przekona do droższego rozważe, taką opcję)

Komputerek dołączony do trenażera (najlepiej jeśli będzie z komputerkiem )

Moja waga (105 kg)

Typ roweru użytkowanego (MTB)

Głośność ( ze względu na domowników ceniłbym sobie , aby jazda była w miarę cicha)

Cel ( zrzucić do wiosny 20 kg)

Jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o trenażery i jazdę wyczynową .

Moja waga pozostawia wiele do życzenia.

Na trenażer jestem zdecydowany gdyż z tego co się orientuję tylko rowerek spiningowy i to nie wpełni symuluje prawdziwą jazdę .

Na trenażer decyduje się dlatego, że chciałbym jeździć szybko i bezpiecznie, a rekreacyjnie na dworzu, jedynie jak się ociepli .

To by było na tyle, będe wdzięczny za odpowiedź i udanego treningu .

Napisano

Przy takim budżecie myślę, że warto dołożyć nieco ponad 200zł do trenażera, który możesz podłączyć do komputera, np. Tacx Flow Multiplayer. Dużo łatwiej jest się zmotywować do treningu z takim gadżetem niż ze zwykłym trenażerem, a jego możliwości są naprawdę spore. Głośność z dedykowaną oponą moim zdaniem akceptowalna.

Napisano

Jeżeli celem jest wyłącznie zrzucenie wagi to nie polecam żadnego trenażera, bo jazda na nim jest monotonna, nudna i trudna do wytrzymania :P Chyba taniej, a na pewno przyjemniej udać się do dietetyka, a na zimę kupić narty biegowe :)

Napisano

Panowie, kupiłem trenażer, ale z pewnych powodów nie napisze jaki, napisze tylko, że to TACX.

Jest problem w instrukcji pisze, że rama trenażera jest przystosowana do współpracy z rowerami wyścigowymi, hybrydowymi i górskimi o średnicy koła mieszczącej się w przedziale od 610 do 720 mm .

To jakiś błąd w instrukcji ?

Czy może liczą oni średnicę z oponami ? Pomocy .

Mam stary rower MTB liczący w sumie już 15 lat . Myślałem, że trenażer będzie pasował do wszystkich kół, a może pasuje ??

Jestem kompletnym laikiem, a sądząc po forum jest to forum dla obeznanych ludzi, ale jednak liczę na pomoc .

Jeżeli chodzi o państwa zapytania, to zamierzam schudnąć do maja 20 kg przy pomocy odpowiedniej diety oraz treningu na rowerze, dołącze tez trening obwodowy z 2 godziny na tydzień .

Myśle , że to mi pomoże uzyskać cel i myśle ze to całkiem relana sprawa, chociaż nie wiem co organizm mój na to .

Z góry dziękuje i zdrówka na treningach życze, no hej

PS. Nie mam problemów z nudą oraz motywacja podczas ćwiczeń ...

Napisano

Instrukcja pisze, a jak ma sie to do rzeczywistosci? Probowales zapiac rower?

Nie wiem czy we wszystkich Tacxach, ale do kol mtb jest dodatkowa przystawka.

Panowie, kupiłem trenażer, ale z pewnych powodów nie napisze jaki, napisze tylko, że to TACX.
Zginal komus jakis trenazer Tacxa? :002:
Napisano

nie zapiałem rowerku bo ,

nie kupiłem jeszcze dedykowanej opony, bo ni umiem zmierzyć średnicy koła w swoim rowerku- przypuścmy ze ma 26", lecz są 2 wersje, myśle, że Continental będzie najlepszym wyborem, nie patrze na cene .

Wiem, że sie śmiejecie, ale moja sytuacja jest tragedią, a raczej to dramat sensacyjny bo waga cały czas rośnie, a ręce mam chude i to najgorsze, że jak zrzuce do 85 to pozostanie ze mnie tylko wykałaczka .

POMOCY jak mam zmierzyć średnice tylnego koła, aha i co z instrukcją czy tam jest błąd ??????

Pozdrawiam

Napisano

Nie ma bledu, to zakres w ktorym powinien miescic sie zestaw kolo/opona.

Dla mtb, srednica mierzona od zew. krawedzi obreczy, cos ok 56cm. Dla kol szosowych ok 62cm.

Jeszcze Vittoria zafiro home trainer jest fajna opona pod trenazer.

Napisano

dziękuje za zdrową odpowiedź .

cholercia dopiero teraz widze, że w temacie, znaczy tytułe tematu jest błąd zamiast Kinect ma być Kinetic, takie niedoptrzenie z mej strony .

Dzisiaj zmierze średnicę koła bez opony a na zajutrz kupie oponkę dedykowaną .

Relacja myśle, że w moim przypadku będzie zbędna ponieważ nie chce za bardzo ujawniać modelu jaki nabyłem ....

Już wszystko pasuje, koło ma 26 cali .Zmontowałem wszystko

Ale skąd mam wiedzieć czy opona dedykowana Continental 1.75 Ultrasport Hometrainer wejdzie w moje koło ??

Czy nie będzie problemu ??

Z góry dziękuje i pozdrówka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...