Olin Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Witam. Czy ktoś z użytkownikowników dysponuje planem (trasą) mozliwą do przejechania rowerem ze śląska na wybrzerze wybrzeże? Czy jest to w ogóle możliwe w ten sposób aby uniknąć dużego nasilenia ruchu pojazdów ? Dziękuję za wszelkie informacje w tej sprawie. I jeszcze jedno: poszukuję przewodnika po trasach rowerowych na terenie śląska-czy ktoś może dysponuje lub wie w jaki sposób zdobyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaszter Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Gdy chciałem dojechać z mojej miejscowości nad morze, a konkretnie do Kołobrzegu to szukałem małych miasteczek albo wiosek po drodze, żeby ominąć drogę główną i jechać mniej uczęszczaną trasą. Tylko że przy takim wytyczaniu trasy trzeba się liczyć ze sporo większym dystansem do pokonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
man222 Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Witam. Czy ktoś z użytkownikowników dysponuje planem (trasą) mozliwą do przejechania rowerem ze śląska na wybrzerze ? Czy jest to w ogóle możliwe w ten sposób aby uniknąć dużego nasilenia ruchu pojazdów ? Dziękuję za wszelkie informacje w tej sprawie. I jeszcze jedno: poszukuję przewodnika po trasach rowerowych na terenie śląska-czy ktoś może dysponuje lub wie w jaki sposób zdobyć ? N allegro tego jest sporo poszukaj czasami za grosze sie trafi coś ciekawego, podobnie jest w empikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozio23 Napisano 19 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Witam. Czy ktoś z użytkownikowników dysponuje planem (trasą) mozliwą do przejechania rowerem ze śląska na wybrzerze ? Czy jest to w ogóle możliwe w ten sposób aby uniknąć dużego nasilenia ruchu pojazdów ? Dziękuję za wszelkie informacje w tej sprawie. Kawałek mojej tegorocznej trasy prowadził z Wrocławia do Szczecina (potem dalej na zachód ale to już inna historia) i jechałem w głównej mierze właśnie przez wioski. Dobrą opcją jest wyznaczenie trasy pieszej na https://maps.google.pl/ [/code] i pociagniecie punktami tak, by omijała główne trasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz91wisla Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Moją trasę starałem się wytyczać po drogach wojewódzkich, tylko w paru momentach byłem zmuszony wjechać na krajówki, gdzie ruch jest zdecydowanie większy. Przeciszów-Chrzanów-Olkusz-Zawiercie-Myszków-Nierada-Częstochowa-Szczerców-Łask-Szadek-Uniejów-Kłodawa-Przedecz-Chodecz-Kruszyn-Włocławek-Lipno-Kikół-Golub Dobrzyń-Wąbrzeźno- Radzyń Chełmiński-Grudziądz-Dolna Grupa- Warlubie-Osiek-Skórcz-Starogard Gdański- Trąbki Wielkie- Gdańsk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boney Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Jak ja miał bym jechać na wybrzeże zrobił bym to wschodnią częścią naszego kraju przez mazury, Z pewnością tzw. ściana wsch0dna jest bardzo interesująca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szola Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Ja sobie wytyczyłem trase z Tarn. Góry do Kamień Pomorski . Tworóg,Krupski Młyn,Pawonków,Siedliska,Byczyna,Bralin,Kbyla Góra,Odlanów,Pogorzela,Krzywiń,Buk,Wąsowo,Lwówek,jezioro Bralin,Brzeziny,Dobrzany,Mokre,Trzyglow .Powrót przez DE do Zgorzelca a dalej pociagiem.Wydaje mi sie ze trasa jest ok duzo bocznymi i lasami.Ja mam plan w lipcu wypróbować ta trase . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urbanski Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Tak, po co męczyć się drogą na siłę przez nie zawsze ciekawe tereny, skoro można odbić gdzies na bok pociągiem i diametralnie odmienić trasę? Ściana wschodnia, lub szlak Odry - moim zdaniem wiele ciekawiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.