Skocz do zawartości

[trasa na wybrzeże]

Olin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy ktoś z użytkownikowników dysponuje planem (trasą) mozliwą do przejechania rowerem ze śląska na wybrzerze wybrzeże? Czy jest to w ogóle możliwe w ten sposób aby uniknąć dużego nasilenia ruchu pojazdów ?

Dziękuję za wszelkie informacje w tej sprawie.

I jeszcze jedno: poszukuję przewodnika po trasach rowerowych na terenie śląska-czy ktoś może dysponuje lub wie w jaki sposób zdobyć ?

Gdy chciałem dojechać z mojej miejscowości nad morze, a konkretnie do Kołobrzegu to szukałem małych miasteczek albo wiosek po drodze, żeby ominąć drogę główną i jechać mniej uczęszczaną trasą. Tylko że przy takim wytyczaniu trasy trzeba się liczyć ze sporo większym dystansem do pokonania.

Witam.

Czy ktoś z użytkownikowników dysponuje planem (trasą) mozliwą do przejechania rowerem ze śląska na wybrzerze ? Czy jest to w ogóle możliwe w ten sposób aby uniknąć dużego nasilenia ruchu pojazdów ?

I jeszcze jedno: poszukuję przewodnika po trasach rowerowych na terenie śląska-czy ktoś może dysponuje lub wie w jaki sposób zdobyć ?

N allegro tego jest sporo poszukaj czasami za grosze sie trafi coś ciekawego, podobnie jest w empikach

• 4 tygodnie później...

Witam.

Czy ktoś z użytkownikowników dysponuje planem (trasą) mozliwą do przejechania rowerem ze śląska na wybrzerze ? Czy jest to w ogóle możliwe w ten sposób aby uniknąć dużego nasilenia ruchu pojazdów ?

Kawałek mojej tegorocznej trasy prowadził z Wrocławia do Szczecina (potem dalej na zachód ale to już inna historia) i jechałem w głównej mierze właśnie przez wioski. Dobrą opcją jest wyznaczenie trasy pieszej na https://maps.google.pl/

[/code] i pociagniecie punktami tak, by omijała główne trasy.

• 2 tygodnie później...

Moją trasę starałem się wytyczać po drogach wojewódzkich, tylko w paru momentach byłem zmuszony wjechać na krajówki, gdzie ruch jest zdecydowanie większy. Przeciszów-Chrzanów-Olkusz-Zawiercie-Myszków-Nierada-Częstochowa-Szczerców-Łask-Szadek-Uniejów-Kłodawa-Przedecz-Chodecz-Kruszyn-Włocławek-Lipno-Kikół-Golub Dobrzyń-Wąbrzeźno- Radzyń Chełmiński-Grudziądz-Dolna Grupa- Warlubie-Osiek-Skórcz-Starogard Gdański- Trąbki Wielkie- Gdańsk ;)

Ja sobie wytyczyłem trase z Tarn. Góry do Kamień Pomorski . Tworóg,Krupski Młyn,Pawonków,Siedliska,Byczyna,Bralin,Kbyla Góra,Odlanów,Pogorzela,Krzywiń,Buk,Wąsowo,Lwówek,jezioro Bralin,Brzeziny,Dobrzany,Mokre,Trzyglow .Powrót przez DE do Zgorzelca a dalej pociagiem.Wydaje mi sie ze trasa jest ok duzo bocznymi i lasami.Ja mam plan w lipcu wypróbować ta trase .

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...