mipli Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Witam mam Krossa Level A5, wczoraj wymieniałem dętke w przednim kole i wszystko ładnie pięknie do momentu ponownego założenia koła, hamulec zaczął mi ocierać o tarcze. Wiecie co można z tym zrobić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 20 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Wyregulować zacisk. - poluzuj śruby mocujące zacisk ( aby zacisk był luźny) - zaciśnij klamkę hamulca i trzymaj - dokręć śruby mocujące zacisk - puść klamkę - sprawdź Aha- koło musi być założone . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Spróbuj inaczej ułożyć koło w widecu, możesz też kombinować szybkozamykaczem. W ostateczności poprawiasz zacisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mipli Napisano 20 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2012 dzięki za odpowiedzi, myśle że problem jest z ułożeniem koła lub szybko zamykaczem bo wcześniej nie miałem problemów z zaciskiem hamulca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 - poluzuj śruby mocujące zacisk ( aby zacisk był luźny) - zaciśnij klamkę hamulca i trzymaj - dokręć śruby mocujące zacisk - puść klamkę - sprawdź Aha- koło musi być założone . Taka możliwość istnieje tylko w hamulcach z mocowaniem pm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października 2012 W hamulcach IS taki problem nie występował ... no przynajmniej u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 20 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Szliri, problem dotyczy Krossa A5 ,który ma z urzędu montowane hamulce PM. IS to prehistoria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.