pelich Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Witam, Planuje zakup tego roweru i nie wiem czy rama w rozmiarze 48 będzie dla mnie właściwa. Mam 180cm i 80kg wagi, rower ma służyć do maratonów.Przesiadam się z Kellysa hackera. http://www.ghost-bikes.com/bikes-2013/bike-detail/htx-lector-2977/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 (edytowane) proponuje sie przymierzyc do tego roweru, ostatecznie jakiegos 26" w rozmiarze 21" i ocenic, czy taka ilosc miejsca pod kroczem cie satysfakcjonuje, jesli tak, to mozesz brac, ale ogolnie jest to rower rekreacyjny, a nie maratonowy, chociaz to tez wszystko zalezy, czy walczysz o top200 czy top20 w mojej ocenie powinienes miec rame 17,5-18" z gorna rura 600mm Edytowane 20 Października 2012 przez nabial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelich Napisano 20 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2012 A dlaczego piszesz że jest to rower rekreacyjny? Czym różni się 29er rekreacyjny od takiego z przeznaczeniem do maratonów? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 dlugoscia gornej rury w analogicznym rozmiarze, co wyciaga sylwetke i stabilizuje pozycje - latwiej na stromiznach, a jak sie wiecej jezdzi, to wygodniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelich Napisano 20 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2012 dlugoscia gornej rury w analogicznym rozmiarze, co wyciaga sylwetke i stabilizuje pozycje - latwiej na stromiznach, a jak sie wiecej jezdzi, to wygodniej Mógłbyś coś zaproponować w podobnym budżecie? Max. 11000 zł... Z bardziej "sportową charakterystyką" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 (edytowane) Przy 1,80 cm, ten rower w rozmiarze 48 powinien pasować, ważna jest długość nóg, jeśli przekrok będzie odpowiedni to pozostałe wymiary są jak najbardziej OK. Górna rura 600 i spory rozstaw kół bedą dawały pewność na zjazdach, do tego sportowa długość tylnego trójkąta zapewni zwrotność i dobre dociążenie tylnego koła na podjazdach, jest to rowej jak najbrdziej sportowy. Nie wiem w jaki sposób ten Ghost miał by utrudnić możliwość zajęcia miejsca w pierwszej 20 na maratonie ... Edytowane 20 Października 2012 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelich Napisano 20 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Bardzo dziękuje za odpowiedzi. Dodatkowo skonsultowałem z najlepszym kolarzy XC w Rzeszowie i wyraził identyczne zdanie a mianowicie że geometria jak najbardziej sportowa.A chłopak wie co mówi bo był w ścisłej czołówce na Garmin Powerrade w tym roku.W poniedziałek zamawiam ten rowerek i pozostaje dobrze "przepracować" zimę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 ten rower ma wyścigową geometrię w mniejszych rozmiarach. Szkoda tylko, że górna rura nie rośnie odpowiednio w stosunku do długości podsiodłówki, bo wtedy i ja bym się skusił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Akurat rozmiar 19" jeszcze łapie się na wyścigową geometrię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 dla jednego wyscigowe = ostre katy, dla innego dluga gorna rura, a dla trzeciego krotki ogon...dodajmy jeszcze do tego konkretne wartosci a nie okreslenia wzgledne i juz wiadomo, ze trudno ustalic, gdzie konczy sie sport, a zaczyna rekreacja dla mnie 48cm podsiodlowki do 60cm horyzontalnie to juz mocna rekreacja, pozostale parametry tej ramy sa okej, ale samo 60cm pod 180cm sie sprawdzi - pisze to powtarzajac sie, bo chyba nie do konca zostalem zrozumiany - w sposob przeze mnie zamierzony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 No właśnie, dobrze było by rozpatrywać rower w stosunku do konkretnej osoby, wg. mnie ten rower pod 180 cm. się sprawdzi, no chyba, że przekrok będzie mało "komfortowy", co zaznaczyłem na początku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelich Napisano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) Rowerek już jest... Jutro pierwsza jazda . Zmieniłem opony , zostały Shwalbe Rocket Rony 29x2.25 w mieszance pace star Evolution TL jak ktoś chce to chętnie odstąpie. Edytowane 17 Lutego 2013 przez pelich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 "Już" ?, trochę to trwało ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelich Napisano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 W zasadzie mogłem go mieć już w listopadzie ale ze względu na porę roku zdecydowałem przenieść temat na luty. Za chwile kolejny wyjazd na narty i znowu nie będzie czasu na rower.Ale od marca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi