wymiennik Napisano 19 Października 2012 Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Witam. Posiadam hamulce tarczowe hydrauliczne Hayes Stroker Ryde. Przyszedł czas wymiany klocków. Wymieniłem sam. I pojawił się problem. Hamulce nie zachowują się tak jak poprzednio. Wcześniej mniej więcej w połowie "długości zaciskania klamki" poprostu blokowały koło. Przy zaciskaniu klamki hamulce powoli hamowały, aż w pewnym momencie następowała blokada koła. A teraz, przy nowych klockach, hamulce hamują ale nie blokują koła tylko poprostu zwalniają rower. Nawet jak wcisnę klamkę do końca. A ja chciałbym, aby w którymś momence zablokowały koło. Nie wiem czy zrozumiale opisałem moją sytuację. Czy to jest kwestia jakiejś regulacji, złych klocków, jakiegoś ustawienia tłoczków? Zaznaczam, że tarcza została dokładnie wyczyszczona. Klocki były w tych hamulcach wymieniane poraz pierwszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 19 Października 2012 Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Myśle,że po prostu muszą się dotrzeć+mogłeś zatłuścić klocki i tarczę.przetrzyj wszystko benzyną ekstrakcyjną i będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 19 Października 2012 Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Dotrzeć sie muszą, 30km czestego hamowania i bedzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.