Konr4d Napisano 19 Października 2012 Napisano 19 Października 2012 Cześć z was może już zauważyła, ale zniknął dział "Wasze rowery". Jest to dla mnie bardzo smutna decyzja której kompletnie nie rozumiem. Mamy zamiast niego używać garażu, co w moim odczuciu jest kompletnie nie praktyczne. Nie bardzo widzę jak np. wątek z projektem mojego roweru który składałem 4 miesiące, dałem tam kilkadziesiąt zdjęć i od 16 maja 2012 zebrał on 280+ odpowiedzi miał by powstać w obecnym "garażu", tymczasem został on skasowany (usunięty do szarej strefy) Ja rozumiem, że jestem szarym użytkownikiem i moje zdanie ma tu nie wielkie znaczenie jednak trochę to przykre że teraz jedyną możliwością zaprezentowania swojego roweru będzie umieszczanie linka do garażu i zachęcania do komentowania z "innych tematów" W 2010 roku składałem rower i cały proces opisałem na tym forum, w 2012 składałem kolejny rower i również sprawiło mi przyjemność że mogę wam opisywać poszczególne momenty z jego tworzenia, teraz nie czuję potrzeby umieszczania "komentarza" w swoim garażu, którego i tak nikt nie przeczyta. Tak wiem marudzę, ale jeżeli ktoś z was zgadza się z moją opinią proszę o zostawienie swojego głosu Pozdrawiam Konr4d
Konr4d Napisano 19 Października 2012 Autor Napisano 19 Października 2012 @Plastyk tutaj masz oficjalny komunikat http://www.forumrowerowe.org/blog/49/entry-576-dzial-wasze-rowery/
Gość Napisano 19 Października 2012 Napisano 19 Października 2012 Powiem jedno, ŻENADA. Mieliśmy tam swój temat z użytkownikami A2'ek (prawie 20 stron) , a teraz co? Lipa. Można było wymienić uwagi odnośnie sprzętu itd... Całkowicie nie rozumiem tej decyzji, bezsens... No i niech mi ktoś nie próbuje wmawiać że dyskusja może odbywać się w komentarzach pod zdjęciami...
Terrqge Napisano 19 Października 2012 Napisano 19 Października 2012 Popieram kolegę wyżej, nieporozumienie... Gdzie teraz mamy się wymieniać uwagami, dyskutować na temat wrażeń, i zadawać pytania dotyczące JEDNEGO, DANEGO MODELU, a nie konkretnego roweru, teraz o dosyć popularnym a2 mamy gadać pomiędzy sobą w komentarzach poszczególnych egzemplarzy użytkowników? Bezsens.
Konr4d Napisano 19 Października 2012 Autor Napisano 19 Października 2012 Wątki z tego działu nie pojawiają się w "nowych wątkach na forum" więc raczej nie mamy co liczyć tutaj na dużą ilość głosów za/przeciw ale tym bardziej nawet ich mała głosów daje sygnał o tym co myślą użytkownicy. Skoro nie mogę w stopce mieć linku do mojego projektu, to chociaż po reklamuję tam ten wątek. Jeżeli ktoś zgadza się z tym to zachęcam do uczynienia tego samego.
kontooo2 Napisano 19 Października 2012 Napisano 19 Października 2012 Szkoda ale nie ma co dyskutować, forum jednak jest kogoś własnością i to on ma ostatnie słowo
Gość Napisano 19 Października 2012 Napisano 19 Października 2012 Właśnie jest o czym dyskutować, może byśmy poznali przynajmniej przycyznę usunięcia tego działu?
Niszczacyzboze Napisano 19 Października 2012 Napisano 19 Października 2012 Moim zdaniem usunęli, aby mniej musieli czytać. Tak jak i inne tematy pozamykali. A dział typu Wasze rowery jest na praktycznie każdym forum.
99tomcat Napisano 19 Października 2012 Napisano 19 Października 2012 Jak dla mnie zniknął jeden z najistotniejszych działów- często głownie po to odwiedzałem forum. Nie ma to jak popatrzyć i pokomentować cudze rowery, czerpiąc inspirację dla siebie. Nie wyobrażam sobie, jak garaż mógłby napełnić taką rolę. O ile zamknięcie klubów np cube było bolesne to zamknięcie działu nasze rowery to jest jakieś mega nieporozumienie niestety
c1ach Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 Trochę lipa jest...ktoś w ogóle pytał o zdanie użytkowników ? Forum nie jest dla adminów, nie podoba mi się taka monarchia
rzezniol Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 Dali ciała i tyle ... tak jak piszesz forum jest dla ludzi ... moim zdaniem to decyzja szkodliwa dla społeczności forum. Nie rozumie argumentacji "... przestał już istnieć. Aby bardziej ujednolicić forum..." Do jasnej anielki a co tu było niejednolite ?? W tym dziale rozmawialiśmy o naszych butach czy ROWERACH ?? No chyba że forumrowerowe.org to jakaś przykrywka i nie traktuje o ROWERACH Na forum rowerowym likwidują podforum "Nasze rowery" Na tym samym forum rowerowym istnieja działy : Narty, Snowboard... ja się pytam dlaczego nie ma Tenis, Piłka Nożna ?? Dla mnie idiotyczna decyzja podparta bezsensownymi argumentami. Pozdrawiam
99tomcat Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 Dodatkowo bije w oczy niekonsekwencja- w dziale dla miłośników zbijania wagi pozostał dział projekty. Tak czy siak mamy forum dyskusyjne, gdzie bez jakichkolwiek konsultacji narzuca się użyszkodnikom swoje zdanie i robi co się komu żywnie podoba
venom2000 Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 Oddajcie dział z naszymi rowerami,co wam przeszkadzało w nim??? lepiej usunąć działy które nie mają nic wspólnego z rowerami jak np. snowboard czy narty!! ja rowerem w nartach nie jeżdżę !!
Zyziu Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 Popieram! Co do samych decyzji adminów to szkoda gadać.
rzezniol Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 Ja teraz tylko czekam na to jak pomysłodawca i egzekutor osunięcia działu "Wasze rowery" zamknie nam usta i usunie temat z powodów regulaminowych ... Czyli braku stosowania nawiasów w temacie . Pozdro
Mod Team durnykot Napisano 20 Października 2012 Mod Team Napisano 20 Października 2012 Rzezniol, specjalnie dla Ciebie pojawiły się nawiasy.
rzezniol Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 Nie dla mnie tylko dla regulaminu ;-). Miło że doceniłeś wage tematu :-). Pozdro Tapatalknięte z Andka ...
rkopec16 Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 wielka szkoda, że usunęli.. to przecież tam ludzie pomagali dobierać odpowiednie części, mówili co zmienić żeby było lepiej.. a w garażu nie można nawet dodać przyzwoitej jakości zdjęć.
Konr4d Napisano 21 Października 2012 Autor Napisano 21 Października 2012 Czy możemy liczyć na oficjalne stanowisko do naszych powyższych wypowiedzi? @Mieciu ping
timex550 Napisano 21 Października 2012 Napisano 21 Października 2012 Taka decyzja również wydaje mi się niepoważna. Lepszą rzeczą, jaką można było zrobić dla "ujednolicenia forum", byłoby usunięcie komentarzy w garażu a pozostawienie działu Wasze rowery.
Root Admin Mieciu Napisano 22 Października 2012 Root Admin Napisano 22 Października 2012 Garaż jest od tego, aby wszystko było uporządkowane. Różnica, między komentarzem a postem jest tylko kosmetyczna, więc reakcje niektórych są przesadzone. Idąc na kompromis, przywróciłem ten dział, jednak jedyna możliwość dodania nowego tematu do niego odbywa się przez Garaż. Każdy dodany rower utworzy swój wątek automatycznie... Niestety innej możliwości pogodzenia jednego i drugiego nie ma. Dział powstał na długo przed wdrożeniem garażu i właśnie po to, aby prezentować swoje rowery, więc siłą rzeczy powinien być wyparty. To, że inne fora posiadają takie działy wynika tylko z tego, że nie mają czegoś takiego jak Garaż. Porządek musi być, jeżeli chcecie, żeby to wszystko funkcjonowało.
rzezniol Napisano 22 Października 2012 Napisano 22 Października 2012 Dobry kompromis nie jest zły ... Ważne ze zadowoli w jakimś stopniu obie strony. Pytanko od strony technicznej ... Kazdy rower dodany do garażu z automatu ląduje w dziale "Wasze rowery" czy jest ptaszek do zaznaczenia typu " stwórz tenat w dziale ..."? Pozdro Tapatalknięte z Andka ...
99tomcat Napisano 22 Października 2012 Napisano 22 Października 2012 Taki kompromis może być. Jak jednak słusznie zauważono co z tymi, którzy nie chcą utworzyć tematu mimo dodanai roweru do garażu. Co z tymi, którzy dodali rower ale nie założyli tematu? Maja od nowa dodawać rowery do garażu ?
crashbash1 Napisano 22 Października 2012 Napisano 22 Października 2012 Co z tymi, którzy dodali rower ale nie założyli tematu? Maja od nowa dodawać rowery do garażu ? Lex retro non agit. Zmiany dotyczące obowiązkowego tworzenia tematu wchodzą od dzisiaj. Dostosowywanie starych byłoby stratą czasu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.