Skocz do zawartości
  • 0

Prośba o ocenę stanu zużycia zębatek (kaseta i korba)

Gość Pawel_Zab

Pytanie

Napisano

Szanowni Państwo,

Ponieważ sam nie mam za bardzo doświadczenia, zwracam się do Państwa o ocenę zużycia tarcz kół zębatych kasety oraz korby.

Właściwie, to wiem, że są zużyte - chodzi mi bardziej o określenie czy coś się z tym opłaca jeszcze robić czy też w/w części są do wyrzucenia.

r1y3bc.jpg kaseta

o9o7kk.jpg korba

Dziękuję za pomoc,

pozdrawiam,

Pawel Zab

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki za odpowiedzi.

Generalnie sprawa wygląda tak, że ostatnio poszedł mi łańcuch - myslę że miał co najmniej jakieś 5000km zrobione. Trochę czytałem na forach i pojawia się opinia, aby razem z wymianą łańcucha wymieniać tez kasetę.

Co za tym przemawia jest też fakt, że kaseta u mnie ma dość duży luz - można ją kołysać na boki (wychyla się na około 2mm w lewo i drugie 2 w lewo z grubsza ujmując. Nie wiem, czy dokręcenie wystarczy, czy też jest to coś poważniejszego, co dodatkowo przemawia za wymianą kasety (razem z łańcuchem).

Pozdrawiam,

Pawel

Napisano

No dokładnie, praktycznie wygląda u mnie tak samo :) I śmiga wszystko czasem tylko coś się odwidzi przy zmianie przełożenia itp. ale jest dobrze :) Także myślę, że jeszcze trochę na tym przejedziesz :D Myślę, że za bardzo jesteś wyczulony ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...