Skocz do zawartości

[regeneracja] czas odpoczynku vs zmęczenie

kosmonauta80

Rekomendowane odpowiedzi

na regenerację często polecana jest jazda, ale bardzo delikatna, ma ona na celu jedynie poprawić krążenie w mięśniach (a nie je zmęczyć)

Ja bym natomiast polecał rozgrzewanie mięśni np. sauny bardzo dobrze usuwają kwas mlekowy z mięśni i rozciąganie.

Myślę, że każdy z Nas to ma: nie jeździłem dzisiaj na rowerze -> szlag mnie trafia :voodoo:

Tu się zgodzę ale trzeba sobie dobrać plan treningowy żeby nie zrobić sobie krzywdy :) Ja chodzę na siłownie (trening siłowy i na rzeźbę) trzy razy w tyg., basen x3 (pływanie/sauny) do tego jeszcze rower już dawno nie pamiętam zakwasów i bólów mięśni :) raczej ogólne zmęczenie które mija po dobrym śnie :icon_cool:

I jak planujemy sobie dłuższy przejazd rowerem to rezygnuję z czegoś :thumbsup:

Myślę, że każdy z Nas to ma: nie jeździłem dzisiaj na rowerze -> szlag mnie trafia :voodoo:

Pisał o tym Friel w "Biblii...". Takie zachowanie, w przypadku kogoś, kto trenuje, nie prowadzi do niczego dobrego. Bez odpowiedniej regeneracji nie zrobimy postępów, więc nie zawsze więcej = lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...