rmn1 Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 A jak byście je umieścili względem SLX 665? Mam je i w sumie są oki. Może trochę brakuje siły, ale klocki chyba żywiczne, no i ważę ~85kg netto;) Warto by było je zamienić mając w dalszych planach lekkie enduro, czy bez sensu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mokipera Napisano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 No to miałem dziś okazję pojeździć na moich M446 w Zawoi. Było jeden długi stromy zjazd, praktycznie cały czas na blokach, w deszczu i zero uwag. Cały czas bardzo skuteczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AXE95 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Jakie tarcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mokipera Napisano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 160 mm, fabryczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipog44 Napisano 3 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 No to miałem dziś okazję pojeździć na moich M446 w Zawoi. Było jeden długi stromy zjazd, praktycznie cały czas na blokach, w deszczu i zero uwag. Cały czas bardzo skuteczne. Moim zdaniem M445 i M446 to doskonałe podstawowe hamulce do rekreacyjnej jazdy Osobiście nie potrafię im niczego zarzucić. Dla mnie są doskonałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.