marekgda Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Przy pomocy internetu wytypowałem 6-7 lokalizacji w miejscowościach Wieżyca, Kolano, Szymbark. Są to obiekty całoroczne, niektóre zapewniają wyżywienie (kolacja, obiadokolacja, śniadanie). Miejsca noclegowe - pokoje od 1 do 4 osób, apartamenty 6-8 osób, domki. Ceny ok. 40 - 50 zł od osoby, za domki (cholera wie czy ogrzewane i z ciepłą wodą) 250 - 500 zł. Właściciele kwater preferują niepalących i nie awanturujących się. Jutro zasięgnę informacji czy zechcą ugościć, wykąpać, ogrzać i być może nakarmić ubłoconych cyklistów i ich pojazdy. O wynikach poinformuję (podeślę jakieś linki czy cóś). Jeżeli nasz pobyt uda się gdzieś załatwić to pewnie trzeba będzie wpłacić jakąś zaliczkę. Pytanie - (odpowiedzi albo w wątku ogólnym lub na mojego priva) - Ile osób ma zamiar, bo trza rezerwować miejsca noclegowe. Zamiar wiążę się z wpłatą zaliczki która w razie nieprzybycia zapewne przepadnie (lub jakoś zostanie wliczona w rozliczonie całego spotkania). Sądząc po wpisach na wątku, na dzisiaj to chyba wygląda tak: Ivan, skwarek2, itr, marekgda, anarchy ?, Herodot + osoba towarzysząca ?, morfish ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Rekonesans telefoniczny zrobiony. Sorry ale nie daję tych informacji na ogólnym – jak ktoś jest / będzie chętny do udziału to niech zgłasza się na priva po więcej informacji (najpóźniej do 16.11) Nie jest to żadne zamykanie się na chętnych, izolowanie się, dyskryminacja, elitarność i co tam jeszcze każdy sobie wymyśli. Wg. mnie wchodzimy w ten etap umawiania się że potrzeba już konkretów a nie że ja jeszcze zastanowię się (będzie trzeba wpłacać po parę złociszy tytułem zaliczki za nocleg i ewentualne atrakcje). Na priva poszła wiadomość do : IvanMTB, skwarek2, itr, anarchy, Herodot, morfish. Jeżeli ktoś się jeszcze zgłosi i nie zechce tego "utajnić" - o jego uczestnictwie poinformuję na wątku forumowym. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 14 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Tak mnie teraz naszło na refleksje różne takie ... Wpis #51 i #52 to takie rozwinięcie wpisu #48 wariant 2 Wpis #48 zawiera jeszcze propozycje nr 1 i 3 Wszystko zależy od kondycji fizycznej, zdrowotnej i finansowej ewentualnych uczestników. Tak sobie myślę że w obecnej formie rekonwalescentów przy jak na razie niewiadomej pogodzie nie ma sensu realizować wariantu 1 i 2 a po powrocie np. łazić po doktorach i trzy tygodnie leżeć w łóżku. Wariant 3 też może być piękny - byłem ostatnio w jesiennym TPK i fajnie było - chodzi o okoliczności przyrody offkors ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 14 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Si Padre Ale.... Wieżyca to Wieżyca (mnie np zaczyna się śnić jak góra Fuji ) a swą "niedostępnością" zaczyna przypominać K2 hehe Jak na osobę z zewnątrz (nadal daje 60/40% na przyjazd) propozycja Kimono na Wieżycy jest ..wygodny... jadę od razu w tym co na rower, plecak w połowie pusty, dworzec - Wieżyca - dworzec. Żadnych spodni zamiennych, kurtek. żadnych butów, srutów itd...Na upartego zaproponował bym ognisko i namioty ale że to zlot Emerytów to tematu nawet nie rozwijam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Pochwalony! Przyglądam się, przypatruję, dumam, już prawie jestem u progu podjęcia decyzji, ale... się pogubiłem. Który wariant w końcu ma wejść w realizacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 15 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Grabski jest!!! No Brachu jeśli Ty będziesz to ja nie mogę odpuścić tym razem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Listopada 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 hehe... Grunt to umiejętnie podpuścic i ... juz sie zaczyna robić ruch w interesie. Myślę że aktualny wariant to: Sobota - tam + posiadówa + nocleg Niedziela - z powrotem. Kierunek Wieżyca, jak bedę już w Polszcze - 22 Liściopada rano - to podskoczę do mojego Brackiego i ramowo zaplanuję traskę. Jednakowoż jeśli ktoś ma jakieś sugestie lub życzenia nie widzę przeciwskazań. Tymbardziej że moja wiedza nawigacyjna z tamtych rejonów jest dość mocno przeterminowana I moge nie wiedzieć o czymś istotnym co należałoby omijać lub koniecznie zaliczyć... Generalny ton to :Jak najmniej asfaltów, jak najwiecej w terenie. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Achtung ! Wnimanije ! Pozor ! Atenszyn ! Byłem na dworcu w Gdyni i Coś mnie skierowało do informacji PKP. A tam miła Pani rzekła że na 99,9 % od 16.11 do 08.12 będą jeździć szynobusy z Gdyni przez Kościerzynę do Chojnic. Dostałem nawet taki mini rozkładzik jazdy i jest tu napisane że można przewieżć nawet 6 rowerów . Chyba nam PKP sprzyja i ta przychylność pozwala na dużo więcej rowerowej swobody. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Listopada 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Oooo to jest info... Czy zatem wracamy do planu pierwotnego? Tzn ciupasem do Wieżycy i powrót rowerami? Czy to tylko opcja dla "osłabionych"? Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Ja myślałem że może to być więcej czasu na pojeżdżenie w okolicach Wieżycy, bo im bliżej terminu tym bardziej podoba mi sie idea integracji wieczornej. A przy okazji opcja dla osłabionych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Listopada 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Kłaniam, W sumie jak dla mnie każda opcja jest OK Ale moze by się reszta wypowiedziała Bo znowu wyjdzie że zostaną tylko organizatorzy i Najlepszy Klient Providentu Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Oooo to jest info... Czy zatem wracamy do planu pierwotnego? Tzn ciupasem do Wieżycy i powrót rowerami? (...) Ten wariant jest dla mnie akceptowalny. Na dwa dzionki nie dam rady niestety. Ponadto moja propozycja, to określenie prędkości maxymalnej z pedała na max 20 km/h Ja kondycyjnie w tym roku jestem dno, nie wykręciłem chyba nawet tysiąca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 16 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 .. no i nam się wszystko "układa"... (?) ja za bardzo wypowiadać się nie chcę bo znów mnie udoopią i nosa nie wyściubię z za kompa ale "mnie się widzi", że fajnej chyba jechać rowerami, "zdobyć" co jest do zdobycia, wbić flagę, i wracać koleją/szynobusem albo i nawet wozem cyrkowym wieczorem/nocą itd (oczywista wolałbym opcję do-na-spanie-powrót) A gdzie w tym koncepcie "integracja"? No i podejmijmy jeden słuszny plan bo to istotne czy Marek rezerwuje noclegi na Wieżycy czy my z Itrem szukamy po Trójmieście. co do "20 max" jestem obiema chuderlawymi nogami "za" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 (edytowane) Napisałżem że szynobus otwiera nowe możliwości. Można połączyć wersję jednodniową z dwudniową. Myślę że przyjezdnym (jeśli takowi będą ...) na jeden dzień to średnio się chce śmigać do 3City - dlatego zakładam że oni by na dwa dni woleli. Nie wiem o której stawią się w Gdyni, bo godzina przybycia i gotowości do jazdy też ważna jest - szybko robi się ciemno, a jak zaczniemy np. o 11 kupą całą to zajedziemy do Wieżycy i pozostanie nam integracja w pociągu powrotnym do Gdyni. Jakaś tam propozycja - taka raczej mocno ogólna. Wersja jednodniowa: Tubylcy to mogą zacząć np. o 7, na kołach o 11 Wieżyca i w okolicy Wieżycy i 16-17 powrót pociągiem Wersja dwudniowa: - pociągiem o 9, 11 Wieżyca, spotkanie z innymi kołowcami (tymi co o 7 jechali z Gdyni), kwaterowanie, Wieżyca i w okolicy, rozstanie, integrowanie, lulu. - śniadanie, ok. 9 wyjazd do Gdyni z zahaczeniem tego i owego, w Gdyni ok.16 Z mojej strony - jeśli mieliby być jakowyś przyjezdni - to jestem za dwoma dniami. Jak nikt z zewnątrz nie przybędzie to się dostosuję. Jeśli są dwudniowcy to proszę o kontakt na prv - czas coś rezerwować. Jak na razie 100 % deklaracji brak. Pozdrawiam Edytowane 16 Listopada 2012 przez marekgda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Listopada 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Kłaniam, Trzeba tylko brać pod rozwage fakt że ostatnia powrotka odpala z Wieżycy - tak w sobote jak i w niedzielę - o 17.36. 2 dni jak dla mnie są OK ale 1 to lepsiejsza - ze względów osobisto-rodzinnych - opcja. Pytanie ciagle pozostaje kto sie pisze i w jakim wymiarze? Przyczepmy każdy od siebie deklaracje i bedziemy wiedzieć. Ivan - 1 dzień, dojazd pociągiem, powrót na rowerze, wieczorna lub nocna integracja w Gdyni/Trójmieście. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 16 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Tak sobie myślę, że przecież można by połączyć jedno z drugim Rano wyjechać na Wieżycę, kto może zostaje na noc, a kto nie może wraca wieczorem pociągiem do 3 Miasta (myślę o Grabarzu, może Ivanie) I wilk syty i Owca cała. Tu niestety Marek ma rację, że przyjeżdżać zimną nocą na jeden dzień jazdy to słaby pomysł. Jak się szarpać to na epicką przygodę Tak w ogóle ile na tą Wieżycę jest kilometrów? Z mojej strony -wyjazd, spanie, powrót dnia drugiego (kto nie może wraca j.w.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Listopada 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 50-kilka km drogami, w terenie nieco inaczej. Z połączeniem moze byc problem związany z tempem. Jak juz pisałem ostatni ciapong odchodzi z Wieżycy przed 18-tą. Czyli albo dość silne tępo aby dojechać na czas albo ... co? Dojazd pociągiem i kulanie się wokół Wieżycy przez 1-2 godzinki i potem mówimy sobie pa,pa... bo trzeba wracać do 3City rowerami? Nie bardzo widzę to łączenie obu opcji... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 16 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 czekaj czekaj.. a w drugą stronę to działa? tzn jedziemy ciapongiem, potem 2godz. hakujemy na szczyt a potem wracamy te kole 3-3,5h (zakładam zbyt optymistycznie?) częściowo zapewne zmrokiem? Aż taki nocny gad nie jestem, wolę za dnia jechać rowerem a ciemnicą wracać koleją. Czyli, że jak już wrócimy, wyśpimy się to na polu walki w niedzielę zostaje? Marek. Itr, ja (75%)? kurde coś przekombinowane to wszystko nie sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 A tak by nie można : Tubylcy to mogą zacząć np. o 7, na kołach o 11 Wieżyca i w okolicy Wieżycy i 16-17 powrót pociągiem Dwudniowcy - pociągiem o 9, 11 Wieżyca, spotkanie z innymi kołowcami (tymi co o 7 jechali z Gdyni), kwaterowanie, Wieżyca i w okolicy, rozstanie, integrowanie, lulu. - śniadanie, ok. 9 wyjazd do Gdyni z zahaczeniem tego i owego, w Gdyni ok.16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 16 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 k... po co prosto jeśli można w sposób skomplikowany :) słaba integracja, za dużo zmiennych ja wracam do pracy.. i muszę przemyśleć to wszystko raz jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Listopada 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 No właśnie. Czuje się pominięty w Palanach Integracyjnych w zwiazku z wyborem opcji jednodniowej A miałbym parę tematów integracyjnych do omówienia z kolegą Paprykarzem Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 16 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 nie,. bynajmniej nie właśnie myślę jak tu zrobić co by i śledź został i paprykarz wyszedł Wieżycy mi szkoda, ale bardziej rozwalenia na 2 grupy, bo przeca nie dla tej górki tam miałbym przyjechać, Itr pewnie też. To może rzeczywista plan jednodniowy na Wieżycę z ciuchcią o poranku, wieczór "w mieście", niedziella na lekko po Trójmiejskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Listopada 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 POLAĆ MU!!! Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 (edytowane) Co jest atrakcyjniejsze: a) jazda do Wieżycy b )jazda wokół Wieżycy Gdzie mam spać piątkową noc - w 3 mieście czy w Agro? Kiedy dojedzie Dawid piątek wieczór? Jak Samo czy pociąg? Czy Marek Gda już nienawidzi nas za nierezerwancję na czas? ( może ludzie w agro chyba tłumu klientów w listopadzie nie mają i nam wybaczą rozterki ) Może: a)ruszamy z miasta rowerami sobota blade rano, b)jak leje to pociągiem na kwaterę, c)tam jak leje rozmawiamy, i czekamy na nie leje, d)jak leje do niedzieli to zamiast na rowerach - pociągiem wracamy do 3 miasta e)odnotowujemy zlot miłośników kolei żelaznej lub optymistycznie wpisujemy sobie sprawność Odbyta Listożyca. Piszcie jak Wam w duszy gra... Edytowane 16 Listopada 2012 przez itr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Rezerwacja to zbyt wiele powiedziane - w zapytaniach kwaterowych zastrzegałem z pięć razy że się tylko orientuję o możliwości a potwierdzać będę w sobotę, poniedziałek. No to trochę utknęliśmy - jedni chcą i mogą tak, a drudzy mogą i chcą trochę na odwrót. Gdzie dwa Polaki to trzy zdania ... . No i co tera bedzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi