Skocz do zawartości

[hamulec hydrauliczny] klamka XTR M985 vis przewód SM-BH59

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam . Mam pytanie czy do klamki ( dźwignia) hamulca tarczowego XTR M985 będzie pasował przewód shimano SM-BH59 ? Pytam bo chcę złożyć sobie zestaw hamulców z nowymi ( rocznik 2012) klamkami XTR M985 i zaciskami Shimano XTR BR-M975 . Czy jest to możliwe ? Pozdrawiam .

Napisano

skok jałowy klamki będzie bardzo duży. Sama klamka będzie miękka. Hamulec będzie działał do kitu.

Dzięki za odpowiedzi . Czyli klapa :(. Pozdrawiam .

• Mod Team
Napisano

Mam przewody BH-59, klamki SLX 665. Przód: dźwignia klamki 6cm od gripa, "łapie" tarczę na 5cm, przy silnym wciśnięciu dźwigni max. 4,5 cm. Także ani duży skok jałowy, ani miękka klamka.

Napisano

Sznib - ale co to ma do tematu ? :)

Duży skok jałowy jest skutkiem niedopasowania nowych klamek do starych zacisków.

XTR 985 pompuje mniej płynu pod większym ciśnieniem, więc będzie dosłownie rozsadzać marne bh59.

Napisano

SM-BH59 to i rozsadzała stara M975. Wiem bo mam i zmieniłem na przewód w oplocie. Guma w dużej mierze odeszła a z M985 powinno być jeszcze lepiej.

Z drugiej strony mam też SM-BH90 i dużo lepiej radzi sobie z ciśnieniem.

• Mod Team
Napisano
Sznib - ale co to ma do tematu ? :)

No, odniosłem wrażenie że duży skok i miękka klamka będzie spowodowana przewodem BH59, stąd moja wypowiedź. Może BH90 jest lepszy, ale BH59 to nie taka porażka i daje radę ;)

Napisano (edytowane)

trafiają się równe BH59 i to też stanowi problem. Te z czarnym środkiem są do bani, podczas gdy te z białym są niezłe.

ja już kupiłem nowy komplet XT - nie myślę testować swojego poprzedniego pomysłu :) Edytowane przez kolo1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...