Domin76 Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Witam Potrzebuje fachowej porady przerabiam wlasnie swój rower koła już przerobione inne rzeczy też został amortyzator wiele dobrego czytałem i słyszałem na temat epicona ale też troche krzywiących się min widziałem gdy wspomiałem tą nazwe. Generalnie potrzebuje dobrego amora nie w jakiejś kosmicznej cenie max 1000 ale takiego który daje rade w terenie. Robie długie trasy spora część po asfalcie ale w końcu kończy się na lesie i kamorach bo to najwiekszy fun do tej pory miałem XCR wiem banalny amortyzator. Stąd pytanie brać epicona czy jednak szukać czegoś wyżej ? jeśli tak to czego konkretnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmariano Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 W tej cenie znajdziesz Epicona ze sztywną osią i Axona od SR Suntour. Na Bikecenter jest też Recon gold z manetką za. I to są chyba najlepsze propozycje co chodzi o nowy sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Ew używkę można wyrwać foxa,manitou r7 czy coś w ten deseń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Przy takim budżecie możesz spokojnie celować w Axona czy Rebę. Właśnie teraz na Allegro wisi praktycznie nowa za 899,99zł. Z używanych poza Rebą także to, co wyżej - R7 lub jakiś Fox Float. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domin76 Napisano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Wielkie dzięki Panowie za podpowiedzi teraz czas na decyzje i łapanie okazji myśle że do nowego sezonu uda się coś ciekawego upolować !!! oczywiście kolejne sugestie mile widziane jak coś będę miał na oku to się jeszcze zgłosze po opinie ! Pozdro aaaaaaa właśnie trafiłem na to http://www.rowerowysklep.pl/czesci-amortyzatory-amortyzator-rs-recon-silver-tk-cl-100-pwt-blk-12-o_l_183_8153.html ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Jeżeli możesz przeznaczyć więcej pieniędzy, szkoda wchodzić w Recona. Tym bardziej w tej praktycznie najuboższej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 za taką kwotę spokojnie można trafić fajna ,prawie nową rebę albo Foxa F100 ,R7 są z tego co czytałem dość miekkie wiec zależy od Twojej wagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domin76 Napisano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi czas buszować w necie i czekać na zdobycz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 19 Października 2012 Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Z używanym to różnie może być... Oto moja propozycja Dla Ciebie, nie jest jakaś super cenowo ale bezpieczna, od dystrybutora na Polskę i amor bardzo dobry z manetkę, choć nie piórko: http://www.velo.pl/produkty/?m=12&pk=%&id=3446 Poprawka, mam coś lepszego!!! http://www.bike-center.pl/index.php?p5849,manitou-r7-r-seven-pro-100mm-milo-amortzator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strus13 Napisano 19 Października 2012 Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Ja mam epikona 4 miesiące przejechane 4 maratony i 2 XC łącznie z 1000km polecam go jak najbardziej, wcześniej dart 2 i xcr z blokadą niebo a ziemia w porównaniu do epicona. Kupiłem go nowego za 690zł i uważam że jest to wybór idealny jeśli nie chcesz wydawać 1200 na nową Rebę Kolega ma Recona Gold jeździł na moim epiconie i dla niego niema różnicy jakiejś większej. Waga epicona w sklepie na wadze 1680g bez manetki z długą sterówkąJa osobiście polecam epicona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domin76 Napisano 20 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Kolejna dobra opinia na temat Epicona dzieki strus13 wczoraj rozmawialem z kolega który serwisuje rowery też mnie przekonywał do Epicona najlepszy stosunek ceny do jakości oczywiście zachwalał tez inne amory ale czy nie warto kupic za 500 ( za tyle moge wyrwac w sklepie i na allegro widziałem po 519 )aaaaa kolejne 500 przeznaczyc na inne modernizacje bądź też na inne przyjemności :):)nie wiem czy jest aż taka duża różnica miedzy Epiconem za 500 a amorem jaki bym nie wybral za 1000 bo jeśli jest to się jeszcze zastanowie do Sagitt77 ten Manitou jest ciekawy i lekki gra jest warta świeczki ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Nie mam z nim osobistych doświadczeń ale czytałem bardzo dobre opinie. To oczywiście wyższa klasa niż epicon, na nim można z powodzeniem startować na zawodach. Na pewno lepiej pracuje, jest lżejszy. Zadzwoń do sklepu, zapytaj co do za rocznik i poszukaj w necie opinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domin76 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Witam ponownie a co sadzicie o rock shock u Recon 351 u- turn mam możliwości wyhaczyc nowy w dobrej cenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domin76 Napisano 27 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Kupiłem Epicona LOD świeżo zamontowany i testowany dopiero na niewielkiej trasie ok 50 km w średnim terenie ( brak czasu w tygodniu a w weekendy jak to w weekendy pogoda syf a w następny deszcz ze śniegiem standard !@((*&^%$&^ !!! ) jak na razie działa świetnie ale prawdziwe testy dopiero przed nim. Cena rewelacyjna dałem za niego 500 i jeszcze mi z budżetu na kasete slx zostało. Dzięki za podpowiedzi. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielony3 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 He he, rozwalają mnie takie opinie, klepiesz kolego trzy po trzy, nie miałeś doczynienia z tym widłem, i zapewne z epiconem też, a doradzasz, i tworzysz mity, heh heh klego Domin76 tylko nie wybieraj sie na zawody tym epiconem, bo narobisz sobie obciachu, i z góry będziesz zkazany na niepowodzenie, chyba że nakleisz sobie napisy manitou, to co innego, pozdrawiam.[ Nie mam z nim osobistych doświadczeń ale czytałem bardzo dobre opinie. To oczywiście wyższa klasa niż epicon, na nim można z powodzeniem startować na zawodach. Na pewno lepiej pracuje, jest lżejszy. Zadzwoń do sklepu, zapytaj co do za rocznik i poszukaj w necie opinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellfirez1 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Witam ponownie a co sadzicie o rock shock u Recon 351 u- turn mam możliwości wyhaczyc nowy w dobrej cenie ? wiem, że już po fakcie, ale mimo wszystko się wypowiem. Posiadam taki widelec, i nie ukrywam że chodzi jak dla mnie baaardzo dobrze- w porównaniu do xc28 tk (aka dart 3) którego miałem wcześniej- nie ma porównania Praca sprężyny osobiście lepiej mi pasuje niż praca powietrza, ale to już kwestia gustu A wybór epicona to był bardzo dobry wybór- miałem okazje się na nim przejechać i działał jak najbardziej w porządku Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 He he, rozwalają mnie takie opinie, klepiesz kolego trzy po trzy, nie miałeś doczynienia z tym widłem, i zapewne z epiconem też, a doradzasz, i tworzysz mity, heh heh klego Domin76 tylko nie wybieraj sie na zawody tym epiconem, bo narobisz sobie obciachu, i z góry będziesz zkazany na niepowodzenie, chyba że nakleisz sobie napisy manitou, to co innego, pozdrawiam.[ Przecież napisałem, że nie miałem z nim osobistych doświadczeń, więc moją opinię można przyjąć lub nie. Zresztą to kolega pytał mnie o zdanie. Co chciałeś wnieść tym postem poza zwiększeniem sobie statystyki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowa56 Napisano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 do Sagitt77 ten Manitou jest ciekawy i lekki gra jest warta świeczki ??? Który model Manitou miałeś na myśli, link jest już niedostępny, potrzebuję konkretnej informacji w który amorek zainwestować, jeżeli macie jakieś sprawdzone modele to chętnie skorzystam z rad "testerów". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz231 Napisano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 http://www.forumrowerowe.org/index.php?/topic/116341-[Amortyzator]-Manitou-Drake-2008 [Amortyzator] Manitou Drake 2008 Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.