Skocz do zawartości

[amortyzator przedni] jak najtańszy i przyzwoity

kosmonauta80

Rekomendowane odpowiedzi

Ile bym musiał wydać na najtańszy, ale jeszcze przyzwoity amortyzator sprężynowy? Chodzi o to, żeby nie robiły się luzy i dawał radę przy bikerze o masie ponad 100 kg. Jego zastosowanie to sporadyczne wypady do lasu i na szuter. Bo tak to raczej szosą śmigam. Coś więcej powinienem napisać? :)

xcm potrafi złapać luzy pod 60kg bikerem a co dopiero pod 100kg+ ? Ja bym dozbierał troche i kupił coś masywniejszego ewentualnie katował te XCMy i wymieniał co rok :/

Wiadomo, że luz złapie, ale z tym się trzeba liczyć, jeśli się kupuje taki, a nie inny amor, a dodatkowo używa się nagminnie przedniego hamulca.

Jaki rozmiar sterów to szczerze nie mam pojęcia. Ale obecny amor to Zoom 550 (bullsh*t jak nie wiem :voodoo: ) i na tej podstawie to można ustalić. Jeżeli XCM faktycznie przy mojej masie da radę (żeby tylko nie brał luzów, bo mam na pokładzie żyletki SD7 ) to za te niecałe 200 zł będzie to doskonała inwestycja. Tylko tego przy obecnej konfiguracji mi brakuje jeżeli chodzi o wymianę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...