szliri Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Chciałbym zaprezentować wam rower własnej roboty który będzie mi służył w 2012-2013 Bar Ends: (Rogi) Pro SL + alu bolts Bottle Cage: (Koszyk na bidon) brak Brake (Front): (Hamulec przedni) Magura Marta alu bolt (IS) + adapter pm-is kcnc Brake (Rear): (Hamulec tylny) Magura Marta alu bolt Cables: (Pancerze i linki) Accent White Cassette: (Kaseta) Shimano XT M770 11-32t Chain: (Lancuch) Sram PC-951 Crankset: (Korby) Shimano XT M770 -Crank Arms: (Ramiona) XT m770 -Bottom Bracket: (Suport) XT Press Fit -High Ring: (duża tarcza) Specialites Chnook 42t -Small Ring: (mała tarcza) Specialites Chnook 28t -Crank Bolts: (Śruby mocujące tarcze) steel Disc Rotors: (Tarcze Hamulcowe) Dartmoor Nano 160mm + steel bolts Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XTR M971 + alu bolts Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram x9 long + aluminium bolts Fork: (Widelec) FOX F100 Remote RL O/B Frame: (Rama) Cube Reaction Race Black Anodized 2012 + aluminium bolts 20inch Grips: (Gripy) Accent Lite cutted Handlebar: (Kierownica) Truvativ Team 580mm 31,6 Headset: (Stery) FSA Orbit + Carbon Spacer + Top Cup Boplight Carbon + KCNC red bolt Pedals: (Pedaly) Shimano m520 Seat: (Siodlo) Fizik Tundra 2 Manganse hollow Seatpost: (Sztyca) Truvatuv Stylo Race Double Clamp Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) KCNC Shifters: (Manetki) Sram x0 Gripshift Skewers: (Zaciski kol) Sram x9 / Dartmoor Bolt-on Stem: (Mostek) Accent Twister 100mm Tire (Front): (Opona przednia) Schwalbe Furious Fred 2,0 Tire (Rear): (Opona tylna) Schwalbe Furious Fred 2,0 Tubes: (Detki) Chaoyang 2,125 Wheel Front: (Kolo przednie) -Hub: (Piasta) Sram x9 -Rim: (Obrecz) Accent Airplane -Spokes: (Szprychy) SLE -Nipples: (Nyple) N/a Wheel Rear: (Kolo tylne) -Hub: (Piasta) Mavic Crossmax Enduro -Rim: (Obrecz) Mavic Crossmax Enduro -Spokes: (Szprychy) Mavic -Nipples: (Nyple) Mavic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 O tak tak ... Black Anodized moje klimaty ... dawaj foty Obawiam się tego : Cables: (Pancerze i linki) Accent White Fajnie jak jeszcze znajdziesz jego wagę Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Hehe ładnie, prawie bliźniak. Rozumiem że porządek z kołami jeszcze przed Tobą? No i ten mostek trochę odstaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Waga będzie coś lekko ponad 10kg, jest ciągle na diecie i mam plan żeby zejść do około 9,6 kg. Zdjęcia dam w przyszłym tygodniu Co do pancerzy to są najtańsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Żebyś mnie źle nie zrozumiał ... nie mam nic do Accenta ... jak popatrzysz na mojego Cubusia zauważysz że mam sporo elementów markowanych Accent Obawiam się koloru dlatego chętnie zobaczę fotki , aby przekonać się jak to wygląda. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Rozumiem że porządek z kołami jeszcze przed Tobą? No i ten mostek trochę odstaje Koła jak najbardziej do ogarnięcia Na nowy sezon jakiś ZTR i lekkie szprychy zawitają a na tył będzie d712+ztr+szprychy lekkie. Co do mostka to jest wg mnie bardzo fajny, gdybym dał śruby tytanowe to waga by oscylowała na poziomie 110gram. Obawiam się koloru dlatego chętnie zobaczę fotki , aby przekonać się jak to wygląda. Pozdro Lis jest biały i też jest kilka akcentów białych. Myślę że wszystko dosyć fajnie się zgrało, przynajmniej dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Jakaś fotka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Co do mostka to jest wg mnie bardzo fajny, Nie neguję tego, tylko ja nie mam jakoś zaufania do takich lekkich elementów, w tak niskiej cenie. Ale to moje fobie i w sumie nie muszą mieć nawet uzasadnienia. No i absolutnie nie chodzi mi o napis na tym mostku, żeby nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Cierpliwości fotka będzie chyba że chcecie jakąś z budowy to mogę dać teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Myślę że wszystko dosyć fajnie się zgrało, przynajmniej dla mnie I to jest najważniejsze ... o gustach się przecież nie dyskutuje ... Do mnie mimo wszystko czarna anoda bardziej przemawia w moim wykonaniu czy też kadargo Na samym początku składania gdzieś przez myśli też przebiegł mi biały amorek ... po twoich fotkach widzę że że ( jak dla mnie ) to dobrze że nie poszedłem tą drogą . Twój będzie taki lekko "pstrokaty" w gronie mrocznych ;D Twister ... miałem, jak dla mnie rewelacja w stosunku cena/jakość. Wymieniłem na Accenta Airplane tylko i wyłącznie dlatego aby napis lepiej komponował się z napisem na kierownicy . Daj znać jakie wrażenia masz z jazdy na tych tarczach ... ja jeździłem na bliźniakach czyli Ashima ARO-08 i psychicznie nie wytrzymałem. Nie miałem zastrzeżeń do skuteczności działania ... denerwowało mnie natomiast że czułem każde okienko tej tarczy na rowerze Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Na tych tarczach jeździłem na innym rowerze i stwierdzam, że bardzo łatwo je skrzywić a wyprostować już nie tak łatwo Ogólnie koncepcja była na rower czarny z białymi elementami, a jako że na ramie są napisy czerwono niebiesko białe, to dałem zacisk niebieski, trochę śrub czerwonych (nie widać na tych fotkach) podkładkę pod top cup oraz jedną śrubę niebieską w przerzutce przód jeśli ktoś zauważył Dodatkowo są akcenty czerwone na foksie przy pokrętle,napisie manetek,haku przerzutki więc tak jak napisałeś wyszło trochę pstrokato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Kilka zdjęć gotowego roweru : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Ile masz wzrostu ? ;D Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2012 O dużo za dużo 189cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Ta sztyca wygląda koszmicznie. Na pewno nie za mała rama ? Sam rower wygląda nieźle, chociaż biały mostek akurat mi się nie widzi, ale kwestia gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Jeździłem wcześniej na 18 calach, więc 20 jest jak najbardziej okej Zmiany na 2012/2013 : Sztyca : Bontrager XXX 31,6 400mm Siodło : Selle Italia SLR Kit Carbonio Opony : Continental Race King 2,2 + mleczko Koła : ZTR Alpine + Sapim Laser + dt swiss 240 Tarcze : Magura Storm SL Pedały : Look Quartz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 No właśnie sztyca ... dlatego pytałem o wzrost ... bo sztyca wygląda chyba na 450 mm Też mam Reactiona 20` ale przy wzroście 180 i nodze 85 cm na sztycy 350 mm mam gdzieś 10 mm zapasu. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Na moje oko też wygląda na za mały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Nie pytam jak to wyglądało z ramą 18 cali Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2012 No właśnie sztyca ... dlatego pytałem o wzrost ... bo sztyca wygląda chyba na 450 mm Wyglądać może, sztyca ma 400mm i jak byś zauważył w takim rozmiarze (450mm) nie występuje. W ramie siedzi 13cm sztycy. Na moje oko też wygląda na za mały. Masz widocznie słaby wzrok Nie pytam jak to wyglądało z ramą 18 cali Pozdro Z chęcią zaprezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Dosyć dziwacznie wygląda ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 http://www.roweroteka.pl/Sztyca_rowerowa_BBB_Longscraper_450mm-1242.html ;-) Pozdro Tapatalknięte z Andka ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Była mowa o konkretnym modelu wiem, że istnieją sztyce 450mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 10 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Kiera powędrowała trochę wyżej W najbliższych planach wymiana tarcz hamulcowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 1 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Tire (Front): (Opona przednia) Schwalbe Rocket Ron 2,1 Tire (Rear): (Opona tylna) Schwalbe racing ralph ht 2,0 Disc Rotors: (Tarcze Hamulcowe) Avid G2CS 160mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Jak się patrzę na Wasze czarne, anodowane Cube, to się rozmarzyłem. Jak dla mnie troszkę da dużo białego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
szliri
Chciałbym zaprezentować wam rower własnej roboty który będzie mi służył w 2012-2013
Bar Ends: (Rogi) Pro SL + alu bolts
Bottle Cage: (Koszyk na bidon) brak
Brake (Front): (Hamulec przedni) Magura Marta alu bolt (IS) + adapter pm-is kcnc
Brake (Rear): (Hamulec tylny) Magura Marta alu bolt
Cables: (Pancerze i linki) Accent White
Cassette: (Kaseta) Shimano XT M770 11-32t
Chain: (Lancuch) Sram PC-951
Crankset: (Korby) Shimano XT M770
-Crank Arms: (Ramiona) XT m770
-Bottom Bracket: (Suport) XT Press Fit
-High Ring: (duża tarcza) Specialites Chnook 42t
-Small Ring: (mała tarcza) Specialites Chnook 28t
-Crank Bolts: (Śruby mocujące tarcze) steel
Disc Rotors: (Tarcze Hamulcowe) Dartmoor Nano 160mm + steel bolts
Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XTR M971 + alu bolts
Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram x9 long + aluminium bolts
Fork: (Widelec) FOX F100 Remote RL O/B
Frame: (Rama) Cube Reaction Race Black Anodized 2012 + aluminium bolts 20inch
Grips: (Gripy) Accent Lite cutted
Handlebar: (Kierownica) Truvativ Team 580mm 31,6
Headset: (Stery) FSA Orbit + Carbon Spacer + Top Cup Boplight Carbon + KCNC red bolt
Pedals: (Pedaly) Shimano m520
Seat: (Siodlo) Fizik Tundra 2 Manganse hollow
Seatpost: (Sztyca) Truvatuv Stylo Race Double Clamp
Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) KCNC
Shifters: (Manetki) Sram x0 Gripshift
Skewers: (Zaciski kol) Sram x9 / Dartmoor Bolt-on
Stem: (Mostek) Accent Twister 100mm
Tire (Front): (Opona przednia) Schwalbe Furious Fred 2,0
Tire (Rear): (Opona tylna) Schwalbe Furious Fred 2,0
Tubes: (Detki) Chaoyang 2,125
Wheel Front: (Kolo przednie)
-Hub: (Piasta) Sram x9
-Rim: (Obrecz) Accent Airplane
-Spokes: (Szprychy) SLE
-Nipples: (Nyple) N/a
Wheel Rear: (Kolo tylne)
-Hub: (Piasta) Mavic Crossmax Enduro
-Rim: (Obrecz) Mavic Crossmax Enduro
-Spokes: (Szprychy) Mavic
-Nipples: (Nyple) Mavic
38 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.