szliri Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Chciałbym zaprezentować wam rower własnej roboty który będzie mi służył w 2012-2013 Bar Ends: (Rogi) Pro SL + alu bolts Bottle Cage: (Koszyk na bidon) brak Brake (Front): (Hamulec przedni) Magura Marta alu bolt (IS) + adapter pm-is kcnc Brake (Rear): (Hamulec tylny) Magura Marta alu bolt Cables: (Pancerze i linki) Accent White Cassette: (Kaseta) Shimano XT M770 11-32t Chain: (Lancuch) Sram PC-951 Crankset: (Korby) Shimano XT M770 -Crank Arms: (Ramiona) XT m770 -Bottom Bracket: (Suport) XT Press Fit -High Ring: (duża tarcza) Specialites Chnook 42t -Small Ring: (mała tarcza) Specialites Chnook 28t -Crank Bolts: (Śruby mocujące tarcze) steel Disc Rotors: (Tarcze Hamulcowe) Dartmoor Nano 160mm + steel bolts Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XTR M971 + alu bolts Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram x9 long + aluminium bolts Fork: (Widelec) FOX F100 Remote RL O/B Frame: (Rama) Cube Reaction Race Black Anodized 2012 + aluminium bolts 20inch Grips: (Gripy) Accent Lite cutted Handlebar: (Kierownica) Truvativ Team 580mm 31,6 Headset: (Stery) FSA Orbit + Carbon Spacer + Top Cup Boplight Carbon + KCNC red bolt Pedals: (Pedaly) Shimano m520 Seat: (Siodlo) Fizik Tundra 2 Manganse hollow Seatpost: (Sztyca) Truvatuv Stylo Race Double Clamp Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) KCNC Shifters: (Manetki) Sram x0 Gripshift Skewers: (Zaciski kol) Sram x9 / Dartmoor Bolt-on Stem: (Mostek) Accent Twister 100mm Tire (Front): (Opona przednia) Schwalbe Furious Fred 2,0 Tire (Rear): (Opona tylna) Schwalbe Furious Fred 2,0 Tubes: (Detki) Chaoyang 2,125 Wheel Front: (Kolo przednie) -Hub: (Piasta) Sram x9 -Rim: (Obrecz) Accent Airplane -Spokes: (Szprychy) SLE -Nipples: (Nyple) N/a Wheel Rear: (Kolo tylne) -Hub: (Piasta) Mavic Crossmax Enduro -Rim: (Obrecz) Mavic Crossmax Enduro -Spokes: (Szprychy) Mavic -Nipples: (Nyple) Mavic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Dzisiejsze śnieżne wojaże na Cube-ie czyli jak przeżyć z oponą cst na śniegu Białego ma być jeszcze więcej ważne że mnie się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi7777 Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 No jak iść w biały to fajnie wyglądałyby chyba jakieś rogi białe. Szkoda, że jak tarcze zmieniałeś to nie na jakieś np. białe unex windcutter. Białe zaciski accent race titan albo dartmoor bolt on też byłyby spoko. A w przyszłości wymiana korby na białą aerozine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 ta wymiana korby to chyba żart po co wymieniać na gorszą? Nie wygląd jest priorytetem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi7777 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Sam jestem w takiej sytuacji - mam taką xt jak Ty i muszę zmienić blaty 44 i 32. Zastanawiam się czy kupić nowe = conajmniej 350zł z przesyłką czy raczej sprzedać korbę tak jak jest i wymienić na aerozine (to nie jest gorsza korba - zobacz model x12 sl3, zresztą nawet najtańsza fx-a3 jest lżejsza od xt). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 No jak iść w biały to fajnie wyglądałyby chyba jakieś rogi białe. Szkoda, że jak tarcze zmieniałeś to nie na jakieś np. białe unex windcutter. Białe zaciski accent race titan albo dartmoor bolt on też byłyby spoko. A w przyszłości wymiana korby na białą aerozine. Tarcze obecne są bardziej tymczasowe, chociaż siła wg mnie jest wystarczająca. Co do zacisków, titany są zbyt wylajtowane, raczej jak zmienię to na bolt on-y albo na coś co jest w stanie mocno zacisnąć koło na szybkozamykacz. Korba póki co musi zostać jaka jest, ale na oku mam xtr m970 już z 3 blatami. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi7777 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Właśnie nie wiem czemu takie opinie są odnośnie tych accentów - mam takie u siebie. Ważę te swoje 90kg i spoko się spisuja, a lekko nie mają przy moich jazdach w górach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Właśnie ze względu na podzielone opinię nie jestem na nie zdecydowany, pozatym element pomiędzy sprężynką a wajchą budzi moje wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi7777 Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Mi tam pasują - ja czytałem opinie o tym elemencie z drugiej strony, że jest z aluminium i może puścić. Ta podkładka o której mówisz ma w sobie jeszcze taki jakby plastik po którym się ślizga "wajcha" i przez to fajnie działa bo chodzi tak bardzo lekko i płynnie. Na początku przez te opinie też się bałem i sprawdzałem co jakiś czas jak trzymają koła. I tak mam zamiar je zmienić bo mam właśnie białe które średnio mi pasują. Chyba zmienie na czerwone aerozine - są jeszcze lżejsze i wyglądają fajnie tylko 2 razy droższe więc dopiero jak będzie nadmiar kasy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Ja uważam że Bolt-On to lepsze rozwiązanie ... budzące większe zaufanie. Istotną zaletą boltow jest fakt konieczności posiadania narzędzia aby zdjąć koło ... fakt że narzędzia powszechnego ale to pozwala się uchronić przed przypadkową zmiana właściciela koła. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 7 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Crankset: (Korby) Shimano XTR M970 -Crank Arms: (Ramiona) XT m970 -Bottom Bracket: (Suport) XT Press Fit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 27 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Aktualna Rozpiska : Bar Ends: (Rogi) Pro SL + alu bolts Bottle Cage: (Koszyk na bidon) brak Brake (Front): (Hamulec przedni) Magura Marta alu bolt (IS) + adapter pm-is kcnc Brake (Rear): (Hamulec tylny) Magura Marta alu bolt Cables: (Pancerze i linki) Accent White Cassette: (Kaseta) Shimano XT M770 11-32t Chain: (Lancuch) Sram PC-951 Crankset: (Korby) Shimano XTR M970 Disc Rotors: (Tarcze Hamulcowe) Avid G2 Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XTR M971 + alu bolts Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram x9 long + aluminium bolts Fork: (Widelec) FOX F100 Remote RL O/B Frame: (Rama) Cube Reaction Race Black Anodized 2012 + aluminium bolts 20inch Grips: (Gripy) Accent Lite cutted Handlebar: (Kierownica) Truvativ Team 580mm 31,6 Headset: (Stery) FSA Orbit + Carbon Spacer + Top Cup Boplight Carbon + KCNC red bolt Pedals: (Pedaly) ???? Seat: (Siodlo) Fizik Tundra 2 Manganse hollow Seatpost: (Sztyca) Bontrager XXX Carbon Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) KCNC Shifters: (Manetki) Sram x0 Gripshift Skewers: (Zaciski kol) Sram x9 / Dartmoor Bolt-on Stem: (Mostek) Accent Twister 100mm Tire (Front): (Opona przednia) Schwalbe Nobby Nic 2,1 Tire (Rear): (Opona tylna) Schwalbe Rocket Ron 2,1 Tubes: (Detki) (F) Schwalbe Extra Lite / ® FOSS Wheel Front: (Kolo przednie) -Hub: (Piasta) Sram x9 -Rim: (Obrecz) Accent Airplane -Spokes: (Szprychy) SLE -Nipples: (Nyple) N/a Wheel Rear: (Kolo tylne) -Hub: (Piasta) Mavic Crossmax Enduro -Rim: (Obrecz) Mavic Crossmax Enduro -Spokes: (Szprychy) Mavic -Nipples: (Nyple) Mavic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Bar Ends: (Rogi) brak Bottle Cage: (Koszyk na bidon) brak Brake (Front): (Hamulec przedni) Avid Juicy 7 Carbon + alu bolts Brake (Rear): (Hamulec tylny) Avid Juicy 7 Carbon + alu bolts Cables: (Pancerze i linki) Accent White Cassette: (Kaseta) Shimano XT M770 11-32t Chain: (Lancuch) Sram PC-951 Crankset: (Korby) Shimano XT m770 Disc Rotors: (Tarcze Hamulcowe) Avid G2 Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XTR M971 + alu bolts Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram x9 long + aluminium bolts Fork: (Widelec) FOX F100 Remote RL O/B Frame: (Rama) Cube Reaction Race Black Anodized 2012 + aluminium bolts 20inch Grips: (Gripy) Accent Lite cutted Handlebar: (Kierownica) Truvativ Team 580mm 31,6 Headset: (Stery) FSA Orbit + Carbon Spacer + Top Cup Boplight Carbon + KCNC red bolt Pedals: (Pedaly) Ritchey v4 Seat: (Siodlo) Fizik Tundra 2 Manganse hollow Seatpost: (Sztyca) Bontrager XXX Carbon Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) KCNC Shifters: (Manetki) Sram x0 Gripshift Skewers: (Zaciski kol) Sram x9 / Dartmoor Bolt-on Stem: (Mostek) Accent Twister 100mm Tire (Front): (Opona przednia) Schwalbe Nobby Nic 2,1 Tire (Rear): (Opona tylna) Schwalbe Rocket Ron 2,1 Tubes: (Detki) F) Schwalbe Extra Lite / R) Schwalbe Extra Lite Wheel Front: (Kolo przednie) -Hub: (Piasta) Sram x9 -Rim: (Obrecz) Accent Airplane -Spokes: (Szprychy) SLE -Nipples: (Nyple) N/a Wheel Rear: (Kolo tylne) -Hub: (Piasta) Mavic Crossmax Enduro -Rim: (Obrecz) Mavic Crossmax Enduro -Spokes: (Szprychy) Mavic -Nipples: (Nyple) Mavic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Bar Ends: (Rogi) brakBottle Cage: (Koszyk na bidon) brakBrake (Front): (Hamulec przedni) Avid Juicy 7 Carbon + alu boltsBrake (Rear): (Hamulec tylny) Avid Juicy 7 Carbon + alu boltsCables: (Pancerze i linki) Accent WhiteCassette: (Kaseta) Shimano XT M770 11-32tChain: (Lancuch) Sram PC-951Crankset: (Korby) Shimano XT m770 24/36t + kcnc alu boltsDisc Rotors: (Tarcze Hamulcowe) Avid G2Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XTR M971 + alu boltsDerlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram x9 long + aluminium boltsFork: (Widelec) FOX F100 Remote RL O/BFrame: (Rama) Cube Reaction Race Black Anodized 2012 + aluminium bolts 20inchGrips: (Gripy) Accent Lite cuttedHandlebar: (Kierownica) Ritchey Superlogic 660mm 31,6 Carbon Headset: (Stery) FSA Orbit + Carbon Spacer + Top Cup Boplight Carbon + KCNC red boltPedals: (Pedaly) Ritchey v4Seat: (Siodlo) Fizik Tundra 2 Manganse hollowSeatpost: (Sztyca) Bontrager XXX CarbonSeatpost clamp: (Zacisk sztycy) KCNCShifters: (Manetki) Sram x0 GripshiftSkewers: (Zaciski kol) Sram x9 / Dartmoor Bolt-onStem: (Mostek) Accent Twister 100mmTire (Front): (Opona przednia) Schwalbe Nobby Nic 2,1Tire (Rear): (Opona tylna) Schwalbe Rocket Ron 2,1Tubes: (Detki) F) Schwalbe Extra Lite / R) Schwalbe Extra LiteWheel Front: (Kolo przednie) -Hub: (Piasta) Sram x9-Rim: (Obrecz) Accent Airplane-Spokes: (Szprychy) SLE-Nipples: (Nyple) N/aWheel Rear: (Kolo tylne) -Hub: (Piasta) Mavic Crossmax Enduro-Rim: (Obrecz) Mavic Crossmax Enduro-Spokes: (Szprychy) Mavic-Nipples: (Nyple) Mavic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
szliri
Chciałbym zaprezentować wam rower własnej roboty który będzie mi służył w 2012-2013
Bar Ends: (Rogi) Pro SL + alu bolts
Bottle Cage: (Koszyk na bidon) brak
Brake (Front): (Hamulec przedni) Magura Marta alu bolt (IS) + adapter pm-is kcnc
Brake (Rear): (Hamulec tylny) Magura Marta alu bolt
Cables: (Pancerze i linki) Accent White
Cassette: (Kaseta) Shimano XT M770 11-32t
Chain: (Lancuch) Sram PC-951
Crankset: (Korby) Shimano XT M770
-Crank Arms: (Ramiona) XT m770
-Bottom Bracket: (Suport) XT Press Fit
-High Ring: (duża tarcza) Specialites Chnook 42t
-Small Ring: (mała tarcza) Specialites Chnook 28t
-Crank Bolts: (Śruby mocujące tarcze) steel
Disc Rotors: (Tarcze Hamulcowe) Dartmoor Nano 160mm + steel bolts
Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XTR M971 + alu bolts
Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram x9 long + aluminium bolts
Fork: (Widelec) FOX F100 Remote RL O/B
Frame: (Rama) Cube Reaction Race Black Anodized 2012 + aluminium bolts 20inch
Grips: (Gripy) Accent Lite cutted
Handlebar: (Kierownica) Truvativ Team 580mm 31,6
Headset: (Stery) FSA Orbit + Carbon Spacer + Top Cup Boplight Carbon + KCNC red bolt
Pedals: (Pedaly) Shimano m520
Seat: (Siodlo) Fizik Tundra 2 Manganse hollow
Seatpost: (Sztyca) Truvatuv Stylo Race Double Clamp
Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) KCNC
Shifters: (Manetki) Sram x0 Gripshift
Skewers: (Zaciski kol) Sram x9 / Dartmoor Bolt-on
Stem: (Mostek) Accent Twister 100mm
Tire (Front): (Opona przednia) Schwalbe Furious Fred 2,0
Tire (Rear): (Opona tylna) Schwalbe Furious Fred 2,0
Tubes: (Detki) Chaoyang 2,125
Wheel Front: (Kolo przednie)
-Hub: (Piasta) Sram x9
-Rim: (Obrecz) Accent Airplane
-Spokes: (Szprychy) SLE
-Nipples: (Nyple) N/a
Wheel Rear: (Kolo tylne)
-Hub: (Piasta) Mavic Crossmax Enduro
-Rim: (Obrecz) Mavic Crossmax Enduro
-Spokes: (Szprychy) Mavic
-Nipples: (Nyple) Mavic
38 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.