Skocz do zawartości

[amortyzator] piaskowanie i malowanie?

Marc3l

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanko odnośnie zmiany koloru amora. Posiadam Marzocchiego Z1 i chciałbym zmienić jego kolor i ogólnie troche go odświeżyć bo jest troche poobijany i obdrapany. Po rozłożeniu można dać go do piaskowania i malowania proszkowego? Może troche głupie pytanie ale serio nie wiem jak piaskowanie itd. może wpłynąć na niego wpłynąć. Robił ktoś kiedyś coś takiego z amorem?

Pamiętaj tylko, że:

-piaskować możesz tylko golenie dolne (korona z racji bliskości goleni górnych jest kiepskim obiektem do piaskowania)

-należy dobrze zabezpieczyć otwory w goleniach co by nie naruszyć wnętrza, ślizgów itd ( ..i by potem dobrze z piachu oczyscić wnętrze ;p )

-wygrzewanie - tutaj również nie podpowiem - jednak jeśli już to tylko goleni dolnych (nie wiem czy wygrzewanie wpłynie dobrze na mocowanie ślizgów)

-malowanie natryskowe - nie powinno być problemu - do tego chyba wystarczy "zmatowić" i odtłuścić powierzchnię?

Ramie aluminiowej nic nie powinno się stać :)

Dla pewności podpytaj w zakładzie lakierniczym, w którym chcesz malować proszkowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...