Skocz do zawartości

[obręcze] Single Track Vs Rhyno Lite XL

lukas0211

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Tak jak w temacie proszę o wypowiadanie się na temat tych dwóch obręczy prudukcji Sun Rims. Zależy mi na opiniach użytkowników, + i - tych obręczy jak na ywpowiedziach typy: " wybrałbym .... , bo..." . Którąkolwiek obręcz chciałby przeznaczyć pod tarcze.

Z góry dzieki i pozdrawiam.

mam z tylu suna rhyno xl od ponad poltora roku przejechal w tym czasie okolo 8000km.wzialem go bo od kiedy na powazniej intersuje sie rowerkiem zawsze mialem pod tylkiem cos solidniejszego(mam ja z tylu)bo waze 90kg i czasem lubie bez strachu ostrzej pocisnac.wczesniej mialem mavica f519 jednak przy oakzji jego wymiany nie mialem tyl kasy wiec wzialem ciezszego ale tanszego rhyno jak na razie bez zarzutu ani razu nie byl centrowany,okolo milimetra centry mial na samym poczatku po zaplecenieu i paru jazdach.jest na szprychach dt champion 32x3 ale nastepna obrecz bede bral chyba inna bo tak ejst za ciezka jak na moej wymagania i chyba nie potrzebuje az tak mocnej obreczy.do tarczy wziabym jednak obrecz pod tarcze bo ma inny lepszy profil czyli w tym wypadku single tracka znam paru ludzi na nich i nie narzekaja tylko jedne koles stwierdzil ze jest za delikatna jak dla niego na tyl ale on sadzi najwieksze dropy z moich znajomych na sztywniaku,kupil dublewidea ale mocno ja powgniatal w paru miejscach i ma duble tracka....

Skladalem kola juz jakis czas temu - a ze przeznaczylem na nie nie mala sume przeswietlalem ryneczek obreczy dosyc dlugo - czytalem i rozmawialem z serwisantami z kilku sklepow - moim faworytem byl singletrack od samego poczatku - chcialem cos koniecznie z sun'a ST to byl taki zloty srodek - przystepny cenowo i solidny. Minal miesiac badan :) i zwlaszcza opinie ludzi pracujacych ( i duzo jezdzacych na rowerach ) w sklepach rowerowych przekonaly mnie do ... mavica 321 disc i jak na razie nie zaluje dycyzji zakupu.

Obie obrecze z tematu moga posluzyc jako podstawa do solidnych kol - potrzebny tylko ktos kto bedzie umial te kola porzadnie zaplesc. Gdybym mial wybierac z tych dwoch zdecydowanie wzial bym St - moj znajomy wazacy dobrze ponad 110 kg ma takie w swoim rowerqu - jezdzi duzo , lubi poskakac - jak na razie obrecze spisuja sie jak trzeba - wiec glos oddaje na St ale ... ale polacam do rozwazan dorzucic wspomnianego "321" - z czystym sumieniem polecam :)

wg mnie obie obrecze sa bardzo dobre jednak ja chyba wzial bym lite xl bo np jak sie hebel zwali to nie bedzie problemu zalozyc do bika v-brake'ow, albo np bedzie mozliwosc przelozyc kola do innego bika bez tarcz. Po prostu lite beda bardziej uniwersalne. Co do wytrzymalosci to sadze ze roznicy niema chociaz single sa bardziej sprawdzone :blush:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...