Skocz do zawartości

[Amortyzator] FOX F80 x serwis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam nie znalazłem takiej informacji lub źle szukam ile oleju wchodzi do goleni i jakiej gęstości ? czy jest tam komora azotowa ? muszę zrobić serwis ponieważ stracił charakterystykę pracy :yucky: . bardzo dziękuje za wszelkie odpowiedzi :thumbsup:

Napisano

ale ten amor z filmiku to nie jest ten sam amortyzator . mój nie ma regulacji skoku i ma 80mm . czy taki sam serwis ma ten amortyzator co z filmiku ma mój fox?

Napisano

a mógłbyś wypisać ilości oleju gdzie i ile trzeba wlać i jakiej gęstości . bo za bardzo angielskiego nie znam ... a tłumacz jakieś głupoty pisze

• Mod Team
Napisano

Do komory powietrznej 5 ml Fox Fluid ( lub 5ml oleju 80W- przekładniowy)

Do lewej goleni dolnej - 20 ml oleju oleju do amorków 7W

Do prawej goleni ( tłumik) - 150 ml oleju 7W.

Do tłumika i goleni zalecany jest oryginalny olej FOXa ( nieco drogi)- nie polecam innego oleju ( spotkałem się z informacjami,że po użyciu innego oleju tłumik przestał działać prawidłowo).

Napisano

serwis zrobiony :icon_cool: zalałem go olejem firmy finish line shock oil 5wt . Praca polepszyła się nie jest taki mulasty a tłumik działa jak działał więc nie trzeba kupować oryginalnego :P

Napisano

no to moje odczucia z jazdy są takie- amortyzator na równym zachowuje się jak sztywny widelec a na nierównościach wszystko wybiera. czyli wszystko tak jak powinno być :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...