starzyn85 Napisano 16 Października 2012 Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Witam serdecznie Chciałbym jeździć cała zimę na bajku, ale nie mam do tego żadnego konkretnego ubioru, kasa na ten cel to 800-1000 zł Chodzi mi o kurtkę , coś pod kurtkę, spodnie i czapkę pod kask. Mam parę kilo za dużo ważę 110 przy 188 cm wzrostu, mój rozmiar to XL nawet XXL W zeszłą zimę jeździłem w zwykłej odzieży zimowej. Nie było mi zimno, ale za to pociłem się niemiłosiernie. Przy dłuższych postojach można się nieźle zaprawić Jestem zielony w tym temacie dlatego Proszę was o pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pwmichu Napisano 16 Października 2012 Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Obejrzyj sobie produkty na endurastore.pl fajne ciuchy, jednak na komplet może Ci 1000 zł braknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartezz Napisano 16 Października 2012 Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Polecam www.bcmnowatex.com.pl . Solidne ciuchy i w rozsądnej cenie. Na pewno coś znajdziesz. Bez problemu z rozmiarówką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
starzyn85 Napisano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Może jakieś propozycje na zimową kurtkę? Stawiam na dużą oddychalność, bo podobno w przeciw deszczowych można się nieźle spocić. Poniżej -10 nie zamierzam jeździć. http://allegro.pl/rogelli-torino-kurtka-rowerowa-softshell-xxl-i2671774268.html może taka kurtała i może dobra bluza pod spód, ewentualnie dwie? Trochę poszperam w necie jeszcze Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Ta kurtka co podałeś link ma bardzo mała oddychalność. Mój gridlock ma oddychalność na poziomie 10 000, a tą co podałeś tylko 5000. A gridlock jest bardziej przeciwdeszczowy niż oddychający. Wysłane z Ace za pomocą Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BananaMuffin Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Mój gridlock ma oddychalność na poziomie 10 000 Nie dość, że Gridlock lepiej oddycha, to można ją nawet dostać za mniej. Już nie wspominając o tym, że Endura, to wyższa półka niż Rogelli. starzyn85, jak u Ciebie z posiadaniem bielizny termoaktywnej? Myślę, że od tego właśnie powinieneś zacząć. Nie podałeś zakresu temperatur, na jaki chcesz się ubrać. Stwierdzenie, że chcesz ciuchy na zimę, to za mało. Zima zimie nie równa. Taniej wyjdzie ubrać się na -10 niż na -20. A chyba lepiej przygotować się na lżejsze warunki, niż "byle jak" na cięższe. Pierwsza warstwa, np: Craft Zero Extreme - 176 PLN. Został rozmiar XXL i S . Ciepła, szybko schnie, dobrze odprowadza wilgoć. dodatkowy plus - wysoka stójka, na rower w sam raz. Kolejna warstwa, np: Stoor Bioline długi rękaw - 62 PLN. Posiadam krótki rękaw. Jestem zadowolony. Wczoraj nawet zamówiłem długi rękaw. Przyda się jako pierwsza warstwa gdy na Crafta będzie za ciepło, lub jako kolejna warstwa na Crafta. Szybko schnie, dobrze odprowadza wilgoć. Z rozmiarem w przypadku bielizny lepiej nie przesadzać. Powinna być obcisła, dobrze dopasowana, dobrze przylegać do ciała. Im ciaśniejsza tym lepsza (ale nie aż tak bardzo byś nie mógł oddychać). Na to trzeba by jeszcze coś więcej założyć, np: inne koszulki. Zero bawełny! Można też założyć polar 100, lub nie tak ciepłą jak polar bluzę Rogelli Asti - 104 PLN. Docieplam się nią w mroźne dni. Generalnie jednak lepiej założyć na siebie kilka cieńszych warstw niż jedną grubą. Ile? To już będziesz musiał sam na sobie przetestować. Sam zamierzam doposażyć się jeszcze w coś takiego Koszulka termoaktywna coolmax Berens - 55 PLN (tu będę kupować w ciemno). Ten sam sprzedający ma też czapkę w ofercie czapkę treningową Berens - 18 PLN. Podoba mi się ta czapka, z powodu jej wykończenia. Większość czapek wykończona jest na spodzie takim jakby... hm.. paskiem/gumką, który się odciska na czole. Obecnie mam czapkę firmy Attiq (najcieńszą, nieocieplaną). Przy -7 dawała radę. Trochę wolno schnie, no i ma ona ten nieszczęsny pasek. Świetną, a nawet rewelacyjną rzeczą na rower i nie tylko jest Buff merino wool - 89 PLN. Można z tego cuda zrobić wiele rzeczy . Opaskę na uszy, czapkę, kominiarkę, itd. W mroźne dni służy mi jako pół-kominiarka, zasłaniając usta i nos. Później kurtka, spodnie, coś pod spodnie, buty, skarpetki, rękawiczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Jeśli chcesz to tutaj większy wątek o kurtkach Endury http://www.forumrowerowe.org/topic/123263-kurtkaendura-windchill-czy-gridlock-ktora-na-jesienzimawiosna/ co do czapki to kupiłem ta http://allegro.pl/czapka-termoaktywna-treningowa-brubeck-r-l-xl-i2690521261.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 19 Października 2012 Udostępnij Napisano 19 Października 2012 co do czapki to kupiłem ta Czapka TERMOAKTYWNA Treningowa BRUBECK r. L/XL (2690521261) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. używam ten produkt już drugi sezon i szczerze mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.