Skocz do zawartości

[szosa] Principia Shimano 600 koła 28 unikat

Skrillex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

W moim miescie jest komis w którym pojawił sie ciekawe rower .

Jest to Principia na osprzecie Shimano 600 . Rower wyglada jak nowy . Nawet nape jest jak nowy .

Waga myśle ok 8 kg max . Według mnie rower jest unikatem i jest dosyc dużo wart ale ja sie zbytnio na tym nie znam i prosiłbym o porade . Rok produkcji 1997

Jaka może byc wartosc tego roweru ?

Jak ktos jest zainteresowany to mam dostęp do tego roweru

Napisano

Ale jaką poradę? Pójdź do komisu i zrób zdjęcie najlepiej.

Patrząc po innych modelach, ta firma wydaje się być drogą, a taki staruszek hmm... Zapytaj sprzedawcy najlepiej, jaki to model (o ile wie) i ewentualną cenę, choć w komisach kilka stówek więcej zawsze weźmie

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam

Nie chcę zakładać nowego tematu,dlatego podepnę się pod ten,może uzyskam jakieś ciekawe podpowiedzi.

Mam okazję kupić szosę PEUGEOT w stanie jak na moje oko wręcz idealnym,zębatki,kaseta praktycznie w ogóle nie pościerane,rama nie poobcierana od łańcucha,zero rdzy,minimalne odbici i ryski na ramie,ledwo co widoczne.Koła proste,opony jak nowe.Jedyne co to owijka do wymiany.

Rower jest cały na osprzęcie SHIMANO 600,klocki hamulcowe jak nowe,dodam,że chromowany widelec bez żadnej rdzy itp.

Jest to rower identyczny jak ten ze zdjęcia,nie mam możliwości zrobienia zdjęcia,więc zamieszczam poglądowe.

I teraz moja prośba jak mogę sprawdzić stan roweru gołym okiem,czy jest w ogóle taka możliwość.Na rowerze jeździ się lekko i płynnie.Jedyne co to chyba przerzutki trzeba podregulować.

Cena za rower 700 zł bez negocjacji.

Foto:

post-139056-0-92631000-1351163067_thumb.jpeg

Dzięki za wszelkie porady

Napisano
Cena za rower 700 zł bez negocjacji.

700 to dużo a to Shimano 600 pewnie ma swoje lata :002:

W sumie ciężko coś starszego teraz złapać za przyzwoite pieniądze. Co patrze na allegro to ostre koła za 1500zł~ drogie bo ładne a kolarki starego typu paskudne a drogie(oczywiście nie wszystkie!)

Napisano

WItam

Popytałem się już na forum i wychodzi na to,że za taki stary sprzęt,dodatkowo nie znając przebiegu,700 zł to dużo.Na szczęście jest teraz sezon zimowy,więc mam czas żeby coś znaleźć ciekawego i "wyszykować" na wiosnę.

Jakby ktoś miał coś ciekawego to zapraszam na PW

pozdrawiam

R/

• 3 tygodnie później...
Napisano

Szukaj czegoś w podobnym stanie , na markowej ramie , ale już z klamkomanetkami za 8 stówek kupisz jak poszukasz . ja kiedys sprzedawałem szose ( nawet użytkownikowi temu forum) Raleigh rama co prawda była malowana u lakiernika bo byla troche poobdzierana , ale po malowaniu igła , osprzęt kompletna sh 600 , klamkomanetki sh 600 ( to dośc ważna sprawa i w tych rowerach to klamkomanetki decydują o cenie w większosci) i sprzedałem go za 8 stówek . Szukaj czegoś takeigo , ale pamiętaj o klamkomanetkach , bo nawet jezeli szosa ci się znudzi to będzie ci łatwiej sprzedac ta z klamkomanetkami , i te z klamkomanetkami nie tracą tak na wartości .

Napisano

też bym zwracał uwagę na klamkomanetki, to jednak zupełnie inna jazda. Aczkolwiek co do ich cen bym nie przesadzał, sam mam teraz na sprzedaż 600 Ultegry (czyli grupa wyżej niż w tym giancie) i mam problem ze sprzedaniem za niemalże połowę tego co podał monowiec. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...