Skocz do zawartości

[koła] Enduro na kołach 24 cale?

mejdejxd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem nowy i to mój pierwszy post wiec przepraszam jeśli jest coś źle. Jeżdżę w dircie ale ponieważ wiek jak i to ze mam coraz mniej czasu powoduje ze wychodzę na rower by się tylko przejechać i chciałbym swój rower przerobić na enduro abym mógł pojeździć i poszaleć tez tylko nie wiem czy rower do Enduro może być na kołach 24 cale? Szukałem tematu w internecie ale nic nie znalazłem. Prosiłbym o odpowiedź. Z góry dziękuje i pozdrawiam. :)http://www.forumrowe...org/index.php?#

post-159586-0-65693700-1350244231_thumb.jpg

Napisano

Jak ktoś się uprze to wszystko może być, jednak jeśli koła 29" toczą się w terenie dużo "gładziej" niż 26" to jak będzie zachowywał się rower na kółkach 24" przy przejeżdżaniu po kamieniach, rozpadlinach, korzeniach ?

Napisano

tylko chodzi o to ze mi ta rama odpowiada najbardziej i najlepiej mi sie na niej jezdzi. myslalem o wsadzeniu kolek 26 do tej ramy napinacza na przod, przezutke sore na tyl i tyle. A ile moglbym za ten rowerek wziasc??

Napisano

Chce po prostu przerobic rower z dirtu na enduro/dual cos w tym stylu miec przezutke itp. Chce wiedziec czy moze to byc na 24 kolach czy w ogóle warto inwestowac w to zmieniac itd. Nie jezdze w tych dyscyplinach wiec nie wiem nic na ten temat. moge podac cala specyfike roweru dowiedziec sie co warto zmienic co zostawic. Po prostu chce pomocy lub nakierunkowania.

• Mod Team
Napisano

Za cenę jaką trzeba by włożyć w ta maszynę by nadawała sie do ujeżdżania kupisz inna używaną . Trzeba kupić napęd, koła, hamulce, widelec, itd ... to sie nie opłaca.

Napisano

kola to wiem ze trzeba kupic, co do napedu to myslalem o kasecie 8 i do tego przezutka sora z przodu niestety napinacz bo nie moge dac przezutki taka rama hamulce mam przod i tyl a zdjeciu jesat jeden ale kupilem ostatnio do przodu avida 5 a z tylu jest deore.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...