mejdejxd Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Witam. Jestem nowy i to mój pierwszy post wiec przepraszam jeśli jest coś źle. Jeżdżę w dircie ale ponieważ wiek jak i to ze mam coraz mniej czasu powoduje ze wychodzę na rower by się tylko przejechać i chciałbym swój rower przerobić na enduro abym mógł pojeździć i poszaleć tez tylko nie wiem czy rower do Enduro może być na kołach 24 cale? Szukałem tematu w internecie ale nic nie znalazłem. Prosiłbym o odpowiedź. Z góry dziękuje i pozdrawiam. http://www.forumrowe...org/index.php?#
Michauuu Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 a co chcesz w nim zmienić? enduro to full,ale jesli ci zalezy to chyba pomoglaby sztyca regulowana..?
Mod Team sznib Napisano 14 Października 2012 Mod Team Napisano 14 Października 2012 Nie ma sensu tego przerabiać. Koła 24 do Enduro raczej nie nadają sie, rama za mała itd. Lepiej sprzedaj tego bike'a i kup coś pod Enduro Stricte; ramka 16-18', zależy ile masz wzrostu, kołą 26', dobre hamulce. Coś w stylu: http://allegro.pl/ns-core-3-dh-fr-enduro-xc-mtb-freeride-warszawa-i2688979011.html
Rulez Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Jak ktoś się uprze to wszystko może być, jednak jeśli koła 29" toczą się w terenie dużo "gładziej" niż 26" to jak będzie zachowywał się rower na kółkach 24" przy przejeżdżaniu po kamieniach, rozpadlinach, korzeniach ?
mejdejxd Napisano 15 Października 2012 Autor Napisano 15 Października 2012 tylko chodzi o to ze mi ta rama odpowiada najbardziej i najlepiej mi sie na niej jezdzi. myslalem o wsadzeniu kolek 26 do tej ramy napinacza na przod, przezutke sore na tyl i tyle. A ile moglbym za ten rowerek wziasc??
Mod Team sznib Napisano 15 Października 2012 Mod Team Napisano 15 Października 2012 Ile masz wzrostu? Enduro to nie tylko zjeżdżanie, to jeżdżenie, podjazdy też. Ludzie w ramkach 16' dają sztyce 400mm i to czasem mało.
mejdejxd Napisano 15 Października 2012 Autor Napisano 15 Października 2012 mam 168 cm wzrostu. to jak nie enduro to może dual?? czy cos takiego??
refiko Napisano 15 Października 2012 Napisano 15 Października 2012 Kombinujesz kolego i sam nie wiesz czego chcesz... Dalsza rozmowa moim zdaniem nie ma sensu.
mejdejxd Napisano 15 Października 2012 Autor Napisano 15 Października 2012 dlaczego nie ma sensu? po prostu chcialbym sie dowiedziec czy warto w ogóle zmieniac cos i inwestowac czy nie...
refiko Napisano 15 Października 2012 Napisano 15 Października 2012 Oczywiście, tylko problem tkwi w tym, że nie wiesz czego chcesz, więc jak możemy Ci pomóc?
mejdejxd Napisano 15 Października 2012 Autor Napisano 15 Października 2012 Chce po prostu przerobic rower z dirtu na enduro/dual cos w tym stylu miec przezutke itp. Chce wiedziec czy moze to byc na 24 kolach czy w ogóle warto inwestowac w to zmieniac itd. Nie jezdze w tych dyscyplinach wiec nie wiem nic na ten temat. moge podac cala specyfike roweru dowiedziec sie co warto zmienic co zostawic. Po prostu chce pomocy lub nakierunkowania.
stpman Napisano 15 Października 2012 Napisano 15 Października 2012 W to nie warto inwestować. Core które ktoś zarzucił powyżej to dobra maszyna na rozpoczęcie zabawy w szeroko pojętym enduro.
Mod Team Puklus Napisano 16 Października 2012 Mod Team Napisano 16 Października 2012 Za cenę jaką trzeba by włożyć w ta maszynę by nadawała sie do ujeżdżania kupisz inna używaną . Trzeba kupić napęd, koła, hamulce, widelec, itd ... to sie nie opłaca.
mejdejxd Napisano 16 Października 2012 Autor Napisano 16 Października 2012 kola to wiem ze trzeba kupic, co do napedu to myslalem o kasecie 8 i do tego przezutka sora z przodu niestety napinacz bo nie moge dac przezutki taka rama hamulce mam przod i tyl a zdjeciu jesat jeden ale kupilem ostatnio do przodu avida 5 a z tylu jest deore.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.