Skocz do zawartości

[rama] do xc, maratonów max 600 zl

Filipek50

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Szukam ramy w rozmiarze 19-20 cali o geometri przystosowanej do maratonów. Mój wzrost to 180cm rama ma byc pod hamulce tarczowe. Szukam czegoś używanego no chyba że znajdzie się coś nowego w takim przedziale cenowym :). Rozwazałem leader foxa Point. Jestem otwarty na propozycję :D

Napisano

Aktualnie posiadam ramę 18 wheeler vidica , amortyzator rs 100mm , hydrauliki , spd i opony 2.25 rocket ron. Dozbieralem trochę kasy i moge wydać 800 zł :)

Napisano

A 20 cali to nie za dużo troszkę ? Jak to ma być do maratonów to ja bym szukał zdecydowanie niższej ramy. Niższa nie zawsze znaczy krótka.

Napisano

Wiesz, może być nawet 17 byle by była długa, myślę że jak to do maratonów to tak przy twoim wzroście to minimum 585 efektywnej.

Napisano

Ja doradzę ci kupno dobrej używanej, kilkuletniej ramy.

Ta rama speca wygląda na dobrą, jest dość lekka. No i nie widać że to damska tylko jest inna geometria dla płci pięknej :icon_cool:. Celuj w ramy tej klasy tylko poszukałbym wersji męskiej ze względu na geometrie właśnie.

PS:Jak ustawić taki napis żeby pokazywał sie pod linią pod każdym postem?

Napisano

Geometria to podstawa więc doradze ci jeszcze żebyś nie kupował ramy w ciemno. Jeśli znajdziesz w internecie dobrą ramę, przeanalizuj geometrię i przymierz w sklepie/ u kogoś blisko miejsca w którym mieszkasz przynajmniej podobną ramę.

Dla potomnych: Ten podpis pod postem nazywa się sygnatura i możemy go zmienić w ustawieniach profilu

Napisano

Ta ramka co ci podałem link jest dość długa jak na 17. Geometrię jak nie jest podana w aukcji to musisz sobie sprawdzać na stronie producenta.Sam miałem ją brać. To znaczy szukałem miesiąc ramy dla siebie, nic nie było. Chciałem niską a długą i mocną. Znalazłem coś ale za dużo większą cenę a dzień po zakupie wyskoczyło to cudo. Ależ byłem zły!

Napisano

Daj spokój schudniesz 200 gram na jedno wyjdzie ;) Mocna rama musi ważyć, nie wszystko da się zrobić stopem i hydroformowaniem. Zobacz na tylne widły jakie masywne żaden korzeń im nie straszny. dla mnie poezja i miód na serce.

Napisano
Mocna rama musi ważyć

Co Ty za herezje wciskasz? Moja rama waży ok 1,5kg ma 6lat. Ostro katowana po lasach pod +80kg. Jest wyjątkowo wytrzymała i sztywna oraz całkowicie prosta. Tanie ramy ważące 2kg często nie są tak sztywne i wytrzymałe.

Napisano

Dlatego ja kupiłem jeszcze coś masywniejszego z myślą o przyszłym sezonie ;) ale jak bym miał kupować jeszcze raz to bym się nie zastanawiał i brał to.

Wiesz.... siedzę od miesiąca na Alledrogo i oglądałem setki ram i taka ramka za taką kaskę rzadko się zdarza, ale nie namawiam rób jak uważasz.

Co Ty za herezje wciskasz? Moja rama waży ok 1,5kg ma 6lat. Ostro katowana po lasach pod +80kg. Jest wyjątkowo wytrzymała i sztywna oraz całkowicie prosta. Tanie ramy ważące 2kg często nie są tak sztywne i wytrzymałe.

Może troszkę to uprościłem. Oczywiście że może być lekka, mocna (w miarę),itp... Tylko że nie będzie kosztować ani 320 ani nawet 600.Jak się szuka tańszej ramy to albo waga albo moc, tutaj cudów już nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...