kato39 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 zamierzam go kupić ale nie działa w nim regulacja skoku. co może być przyczyną.? sprzedający mówi że raz działa raz nie działa . proszę o odpowiedzi z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Taki urok uszkodzonego Talasa. Szkoda zachodu wchodzić w ten widelec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 No tak typowy użytkownik Talasa, jak się coś sypie to sprzedaje bo koszt naprawy przewyższa wartość amora... Jak musisz mieć Foxa to szukaj Floatów, które są tańsze w serwisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 też nie dawno miałem ten problem..... naczytałem sie dużo i wszyscy mieli podobne zdanie "nie warto bo serwis jest mega drogi" kupiłem Floata i jestem zadowolony........ jeżeli chcesz mieć zmienny skok to lepiej tzn taniej bedzie zainwestować w RS Pike albo Sektora więcej zabawy przy zmianie ale w zasadzie samemu mozna serwisować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 14 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2012 To szkoda ale pomyliłem sie w nazwie to fox talas rl czy to coś zmienia? Miałem pika ale sprężynowego jest mega miękki a na powietrznego mnie. Za bardzo to niestać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Nic nie zmienia, bo Talas to Talas, niezależnie od tłumienia R, RL, RLC. To wymień sprężynę na twardszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 to jest jakieś wyjście a jaki masz budżet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 14 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Mam w nim Czarną a zarazem najtwardszą budżet niewięcej niż 600zł http://allegro.pl/okazja-fox-talas-rl-100-120-140mm-rarytas-i2689552796.html to jet ten fox . Muj brat ma talasa a zavserwis całego amora komora powietrzna z komorą azotową zapłacił60zł w mbike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 to rzeczywiście tanio......aż podejrzane. za 600 mozna już coś ogarnąć......... a jaki skok ma być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 14 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2012 najlepiej 140mm albo 100mm na oś qr20 lub bez osi .a na temat tego foxa problemy z serwisowaniem komory azotowej są ? każdy talas wygląda w środku tak samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 duży rozstrzał.......... a do jakiego roweru? gdzie bedziesz go używał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 najlepiej 140mm albo 100mm na oś qr20 lub bez osi śmiesznie czy to tak jak byś powiedział co bądź heh nie no śmieszne. To jakie kółka masz ? na qr20 czy qr9 ? ja osobiście bym kupił qr20 bo planował bym zapewnę rozbudowę i nawet gdybym miał qr9 to kupił bym adaptery Poza tym 140mm a 100mm to bardzo duża rozbieżność, przecież to Ci zaburzy geo ramy, jakiego miałeś starego amora ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 14 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Właściwie sam nie wiem bo ramę sprzedałem i niewiem jaką kupie:p a mam koła dwuch rodzajów więc obojętne czy pod oś skok można zawsze zmniejszyć lub zwiększyć w amortyzatorze. Muj stary amor space jump . Jeżdze w dirciej streecie. ale nadal korci mnie ten foxmoże wystarczy serwis i działa regulacja skoku a tak własciwie regulacja za bardzo potrzebna mi nie jest . Wymieniłbym uszczelki i olej w lagach a komore powietrzną zostawił w spokoju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 w dircie amor 140mm....??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Ten konkretny Fox jest nieziemsko wytyrany. Zniszczone górne golenie, dolne poobijane, pocące się uszczelki, uszkodzony Talas, nawet naklejki się odklejają. Czyli studnia bez dna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 14 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2012 podobno jak regulacja nie działa to wystarczy serwis komory powietrznej zrobić a uszczelki bym wymienił a rysy wyruwnał papierkiem aby uszczelek nie niszczyły. co wy o moim pomyśle sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Sądzimy, że się napaliłeś na naklejkę Talas i masz gdzieś naszą opinię. Czekasz tylko aż w końcu ktoś napisze kupuj. P.S. Kolejne posty pisz ze słownikiem, bo nie będziemy dalej tolerować takiej ortografii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 15 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2012 nie nie napaliłem się na naklejkę fox ani talas . tylko bardzo podoba mi się ich praca . sorry za błędy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 15 Października 2012 Udostępnij Napisano 15 Października 2012 no cóż więc chyba żaden argument Cię nie przekona......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba66 Napisano 15 Października 2012 Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Lukaszs myślę, że jednak pewien argument może Go przekonać.. [ciach]...tylko bardzo podoba mi się ich praca . ..przy takich uszkodzeniach goleni górnych (niezależnie od tego czy je wygładzisz papierem wodnym czy innymi metodami) praca tego amora bardzo szybko przestanie Ci się podobać. Zniszczone uszczelki, golenie zafajdane olejem, syf dostający się do środka i w konsekwencji zatarty amortyzator.. Starczy do tego kilkanaście błotnistych wypraw. Skoro podoba Ci się lisków praca, to musisz się liczyć, że nic za pół darmo raczej nie dostaniesz co posłuży Ci przez długie lata. Dołóż przynajmniej z 3-4 stówki i spokojnie kupisz przyzwoitego liska Choć osobiście polecam floata, nie talasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilio3 Napisano 15 Października 2012 Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Również nie polecam tej sztuki bo trochę zajechana jest więc serwis cię szarpnie troche kasy bo oni się szanują i tani nie są :/ Wolał bym dorzucić trochę kasy do tych 7 stówek i spokojnie za 1200 coś szarpniesz w dobrym stanie, te 500 pln różnicy to ten serwis który będzie cie kosztował czyli tajle i usługa. Sam jestem posiadaczem foxa 36 100-130-160 i po pierwszym sezonie jeżdżenia po górach praca fajna, żadnych luzów czy pocacych sie goleni, zmiana skoku w zasadzie potrzebna tylko przy stromych podjazdach, a tak jeżdżę cały czas na 160 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 16 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2012 jednak wyprowadziliście mnie wszyscy z błędu macie po plusie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 dobra decyzja...... jeżeli chcesz foxa to kup floata - nawet za 800-900 można już coś fajnego wychaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba66 Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Zaoszczędziłeś sobie sporo nerwów z tym widelcem. Swoją drogą, (w zależności czy uda mi się dostać foxa 36) to będę sprzedawał mojego floata 32 R 140mm z 2007r. Jeśli nie musisz kupić amora "na dniach" to może będziesz zainteresowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.