Skocz do zawartości

[rower] Grand Canyon AL 7.0 (2013) vs. Bulls Copperhead 3 (2013)

GAdamski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Moj brat chce sobie nowy rowerek z Niemczech zakupić i dokładnie chodzi tutaj o te dwa modele:

1. Grand Canyon AL 7.0 (2013) 1299 EUR

2. Bulls Copperhead 3 (2013) 999 EUR

Który z tych byście wy wybrali? Czy one są porównywalne, czy juz Grand Canyon AL 7.0 wziąć z powodu wyższej ceny?

Tutaj specywikacje do obu modeli:

Grand Canyon AL 7.0 (2013)

f3e5x3no.png

Frame

Fox 32 Float CTD Evolution

Headset

Shimano XT RD-M781

Front Derailleur

Shimano Deore XT

Brake levers

Avid Elixir 3

Hubs

Shimano SLX 11-34

Rims

Schwalbe Nobby Nic 2.25“, Racing Ralph 2.25“ Evolution Line

Cranks

Shimano Deore XT

Stem

Iridium SL

Grips

Canyon Bracelets

Saddle

Selle Italia X1

Seat post

Iridium SL

Pedals

none included

Weight

10,90

Bulls Copperhead 3 (2013)

7odt5eq9.png

Frame

Rock Shox Reba RL Dual Air, 100 mm,poploc remote lockout

Headset

Shimano Deore XT 3 x 10-speed, shadow

Front Derailleur

Shimano Deore XT

Brake levers

Formula RX hydraulic disc, 180/180 mm

Hubs

Shimano Deore XT, 11-34T

Rims

Schwalbe Nobby Nic Evolution 2.25“, Schwalbe Racing Ralph Evolution 2.25 Folding

Cranks

Kalloy UNO, ASA-101

Stem

Kalloy UNO, HB-RB12

Grips

?

Saddle

Selle Royal Seta, Copperhead design

Seat post

Kalloy UNO, SP-358

Pedals

Wellgo

Weight

10,90

Napisano

Ja tam wole foxa niż rebe ale bulls wydaje się bardziej okazyjny. Nie wiem jeszcze jakie w nim kola siedzą. W canyonie od razu sprzedałbym crossride i kupił jakieś z ztrów. Te rowery występują tylko w takiej specyfikacji jaką podałeś? Może brat pomyślałby nad kupieniem czegoś innego bo tak właściwie to żadna okazja w cenie ponad 4000zł (bulls) i 5000zł (canyon).

Napisano

A miałbys coś innego do zaoferownia w tej cenie??

Dokladnie w takiej specyfikacji

Ja tam wole foxa niż rebe ale bulls wydaje się bardziej okazyjny. Nie wiem jeszcze jakie w nim kola siedzą. W canyonie od razu sprzedałbym crossride i kupił jakieś z ztrów. Te rowery występują tylko w takiej specyfikacji jaką podałeś? Może brat pomyślałby nad kupieniem czegoś innego bo tak właściwie to żadna okazja w cenie ponad 4000zł (bulls) i 5000zł (canyon).

W Copperhead sa te kola:

Mavic XM-319

Napisano

Ja bym brał Bullsa.Lepsze hamulce i kaseta w porównaniu do Canyona.Co do amortyzatorów to rożne opinie.

A za te 300€(+sprzedaż "starych" części) można wymienić takie czesci jak: kola,opony i pedaly na sporo lepsze.

Napisano

A za te 300€(+sprzedaż "starych" części) można wymienić takie czesci jak: kola,opony i pedaly na sporo lepsze.

A co można sprzedać i co wymienic najlepiej i na co???

Napisano

Porównywalnie wyposażone, w Canyon'ie cenę podnoszą systemowe koła, a Fox z CTD ma więcej regulacji dostępnych z kierownicy niż Reba. Zwróć też uwagę na ramę, Canyon ma kilka ciekawych detali, jak na przykład asymetryczna podsiodłówka i niewielki przekrój górnych rurek tylnego trójkąta. No i Canyona kupisz szybciej, ten akurat model dostępny od ręki, zakup przez Canyon.com.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...