GAdamski Napisano 13 Października 2012 Napisano 13 Października 2012 Witam. Moj brat chce sobie nowy rowerek z Niemczech zakupić i dokładnie chodzi tutaj o te dwa modele: 1. Grand Canyon AL 7.0 (2013) 1299 EUR 2. Bulls Copperhead 3 (2013) 999 EUR Który z tych byście wy wybrali? Czy one są porównywalne, czy juz Grand Canyon AL 7.0 wziąć z powodu wyższej ceny? Tutaj specywikacje do obu modeli: Grand Canyon AL 7.0 (2013) Frame Fox 32 Float CTD Evolution Headset Shimano XT RD-M781 Front Derailleur Shimano Deore XT Brake levers Avid Elixir 3 Hubs Shimano SLX 11-34 Rims Schwalbe Nobby Nic 2.25“, Racing Ralph 2.25“ Evolution Line Cranks Shimano Deore XT Stem Iridium SL Grips Canyon Bracelets Saddle Selle Italia X1 Seat post Iridium SL Pedals none included Weight 10,90 Bulls Copperhead 3 (2013) Frame Rock Shox Reba RL Dual Air, 100 mm,poploc remote lockout Headset Shimano Deore XT 3 x 10-speed, shadow Front Derailleur Shimano Deore XT Brake levers Formula RX hydraulic disc, 180/180 mm Hubs Shimano Deore XT, 11-34T Rims Schwalbe Nobby Nic Evolution 2.25“, Schwalbe Racing Ralph Evolution 2.25 Folding Cranks Kalloy UNO, ASA-101 Stem Kalloy UNO, HB-RB12 Grips ? Saddle Selle Royal Seta, Copperhead design Seat post Kalloy UNO, SP-358 Pedals Wellgo Weight 10,90
edi7777 Napisano 13 Października 2012 Napisano 13 Października 2012 Ja tam wole foxa niż rebe ale bulls wydaje się bardziej okazyjny. Nie wiem jeszcze jakie w nim kola siedzą. W canyonie od razu sprzedałbym crossride i kupił jakieś z ztrów. Te rowery występują tylko w takiej specyfikacji jaką podałeś? Może brat pomyślałby nad kupieniem czegoś innego bo tak właściwie to żadna okazja w cenie ponad 4000zł (bulls) i 5000zł (canyon).
GAdamski Napisano 13 Października 2012 Autor Napisano 13 Października 2012 A miałbys coś innego do zaoferownia w tej cenie?? Dokladnie w takiej specyfikacji Ja tam wole foxa niż rebe ale bulls wydaje się bardziej okazyjny. Nie wiem jeszcze jakie w nim kola siedzą. W canyonie od razu sprzedałbym crossride i kupił jakieś z ztrów. Te rowery występują tylko w takiej specyfikacji jaką podałeś? Może brat pomyślałby nad kupieniem czegoś innego bo tak właściwie to żadna okazja w cenie ponad 4000zł (bulls) i 5000zł (canyon). W Copperhead sa te kola: Mavic XM-319
blackiwan Napisano 13 Października 2012 Napisano 13 Października 2012 Ja bym brał Bullsa.Lepsze hamulce i kaseta w porównaniu do Canyona.Co do amortyzatorów to rożne opinie. A za te 300€(+sprzedaż "starych" części) można wymienić takie czesci jak: kola,opony i pedaly na sporo lepsze.
GAdamski Napisano 14 Października 2012 Autor Napisano 14 Października 2012 A za te 300€(+sprzedaż "starych" części) można wymienić takie czesci jak: kola,opony i pedaly na sporo lepsze. A co można sprzedać i co wymienic najlepiej i na co???
PawelSteinke Napisano 17 Października 2012 Napisano 17 Października 2012 Porównywalnie wyposażone, w Canyon'ie cenę podnoszą systemowe koła, a Fox z CTD ma więcej regulacji dostępnych z kierownicy niż Reba. Zwróć też uwagę na ramę, Canyon ma kilka ciekawych detali, jak na przykład asymetryczna podsiodłówka i niewielki przekrój górnych rurek tylnego trójkąta. No i Canyona kupisz szybciej, ten akurat model dostępny od ręki, zakup przez Canyon.com.
GAdamski Napisano 17 Października 2012 Autor Napisano 17 Października 2012 Ale patrząc na części to chyba Bulls ma lepsze czy nie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.