jasinski21444 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Witam . Ankieta stworzona aby pokazać ilu z użytkowników forum rozważa taką możliwość , ilu już ma 29er lub nawet o tym nie myśli . Ja osobiście rozważam taką możliwość i w listopadzie prawdopodobnie rozpocznę składanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelllo Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Gdzieś w głebi mnie tli sie taka pokusa aby zmienic na 29. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Gdyby nie względy finansowe już dawno bym to zrobił. Generalnie obecnie mając do dyspozycji daną kwotę, 26ery będą na lepszym osprzęcie niż 29ery. Za 3 tysiące można kupić już dosyć porządny MTB do XC poza sezonem, natomiast 29er za 3 tysiące nie będzie posiadał takiego osprzętu jak 26 w tej samej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Trakcyjnie kusi 29er, ale już ze zwrotnością gorzej, tym bardziej przy moim wzroście . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dromik Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Ja właśnie jestem na etapie kupna MTB jako uzupełnienia szosy. Dzisiaj odebrałem na 2 dniowe testy 29" Northteca na SLXie z tyłu i cała reszta Deore, cena 1700zł! Zobaczymy co to jest i czy będzie mi odpowiadał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Za bardzo lubię się odrywać od ziemi, żeby myśleć nad wielką krową Zdecydowanie nie przesiądę się na 29, chyba że jak będę już dziadkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 29 raczej nie - mimo dośc dużego wzrostu nie podchodzi mi geo żadnego na którym jeżdziłem...... może 27,5 byłby lepszy okaże się....... na razie na pewno nie......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Havvi Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Witam, na nowy sezon 2013 planuje fulla Speca na 29 kolach. Pozdrawiam, A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerkarpacz Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 ja bym zmienil ale mam 165 cm wzrostu i wygladalbym smiesznie na takim rowerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 29 raczej nie - mimo dośc dużego wzrostu nie podchodzi mi geo żadnego na którym jeżdziłem.... Romet przygotował na 2013 rok dwa modele 29".Jolene i Rambler. Rama Ramblera wydaje się bardziej turystyczna,ale osprzęt bardzo biedny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryla33 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Myślę, że gdyby nie mój wzrost (173) to w przyszłości rozważałbym 29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Witam, jestem na etapie składania mojego wymarzonego MTB HT 26". Przed podjęciem się składania, zastanawiałem się nad 29er-em, jednak mierząc się w sklepie uznałem że to trochę komiczny widok mnie na dużym kole:D Oczywiście dodam że mam "tylko" 181cm wzrostu. Aczkolwiek jak już dojdzie do składania kółek mocno zastanawiam się na 650B:D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio99 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 zawsze wolno sprobowac cos nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastern Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Zdecydowane nie. Jestem tego samego zdania co kolega TrzecieKolo. Rower ma być zwrotny przede wszystkim, przynajmniej w moim mniemaniu. Poza tym, rowery 29 uważam za wyjątkowo brzydkie i naprawdę musiałbym mocno zmienić swoje uprzedzenie aby kiedkolwiek w takie pokractwo się zaopatrzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Jeśli już to 650B. Ale najpierw niech staną się bardziej popularne, a części łatwiej dostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Jeśli już to 650B. Ale najpierw niech staną się bardziej popularne, a części łatwiej dostępne. mam 175 cm wzrostu- jeśli już to za kilka lat 650b, jeśli się upowszechni. Dużo tych jeśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Nie i jeszcze raz nie. Jak dla mnie zero porzytku pożytku z takiej krowy w ciężkim terenie i przychylam się do opinii o wyjątkowej brzydocie tego typu sprzętu. wrażenia z jazdy 29er są bezcenne Nie przeczę ale zalerzy zależy o jakim terenie rozmawiamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkid1 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Ja nie tyle co rozważam, ale już mam fakt, że fabryczny osprzęt bardzo średni i płaci się za geometrię ramy oraz to, że jest to 29er ale tylko dojadę podzespoły i będzie np deore a wrażenia z jazdy 29er są bezcenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yhek Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Za bardzo lubię się odrywać od ziemi, żeby myśleć nad wielką krową Zdecydowanie nie przesiądę się na 29, chyba że jak będę już dziadkiem Waże 95kg i nie mam problemu z oderwaniem sie od ziemi na mojej wielkiej krowie. Nie i jeszcze raz nie. Jak dla mnie zero porzytku z takiej krowy w ciężkim terenie i przychylam się do opinii o wyjątkowej brzydocie tego typu sprzętu. Nie przeczę ale zalerzy o jakim terenie rozmawiamy. Np w Beskidach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Za bardzo lubię się odrywać od ziemi, żeby myśleć nad wielką krową Zdecydowanie nie przesiądę się na 29, chyba że jak będę już dziadkiem Podziwiam optymistów (naiwnych?) którzy uważają że za parę lat będą mieli wybór. Myślę że o przymusie będziesz musiał pomyśleć już pierwszej fazie "siły wieku". Ja - gdybym nadal jeździł w terenie tyle co kiedyś - chciałbym najnera. Obecnie nie ma to sensu bo na rowerze mtb odbywam kilka wycieczek w roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Wyjezdziłem się na 29 calach podczas targów w Kielcach.Fakt, że tylko po równej jak szkło podłodze a nie w terenie,ale ....jakoś mnie to nie wkręca. Także że na dziś nie rozważam 29-era.Podoba mi się moja 26-tka ze sztywnym widelcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Ja bym zamienił 26 na 29 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Odpowiedziałem, że zastanawiam się nad 29erem, ale nie jest to do końca prawda... zastanawiam się nad kołami większymi niż 26" i niekoniecznie w rowerze mtb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 @tobo moim zdaniem trochę za wąsko patrzysz na temat, widzisz 29 na hopach, streecie, fr, dh itd? Bo ja nie bardzo, i lata marketingu tu dużo nie zmienią, już prędzej 650b będzie miało większą szansę na przebicie się. Ale i tak dużo osób (w streecie, dircie) wybiera 24, czy nawet 20, zamiast 26. Ja osobiście aż w taką ekstremę nie idę, bo lubię zrobić te kilkadziesiąt km, ale nie wyobrażam sobie latania po lokalnych trasach dh, czy śmigania po streetowych miejscówkach, na większym rowerze, bo na obecnym nawet często ledwo się mieszczę. Nie mówiąc o większych kołach, które na pewno się łatwiej gną przy niedolotach niż 26. Tak poza tym to nie wiem w sumie po co to piszę bo kwestia wyboru 26 vs 29, to kwestia osobistych preferencji, to jak blondynki vs brunetki tu nie ma obiektywnie lepszej opcji, wybór jest mocno subiektywny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yhek Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Tak poza tym to nie wiem w sumie po co to piszę bo kwestia wyboru 26 vs 29, to kwestia osobistych preferencji, to jak blondynki vs brunetki tu nie ma obiektywnie lepszej opcji, wybór jest mocno subiektywny Tak przeważnie wypowiadają sie ludzie, którzy nie pokonali na kole 29 nawet 10km w terenie. Porównanie blondynka vs brunetka zupełnie bez sensu bo tu nie chodzi o wygląd tylko o jakość spędzonego czasu na rowerze w terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.