kamilmat90 Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Witam, Postanowiłem zadbać o swoje bezpieczeństwo, szczególnie że jeżdzę po zmroku . Po wpisach na forum zdecydowałem się na kask rowerowy. Zakupiłem SMJ sport. Mam poważny problem po każdym użyciu owego kasku mam całe czoło w krostach. Przemywałem regularnie spirytusem salicylowym część kasku która przylega do fragmentu czoła i nic. normalnie nigdy nie wyskakuja mi krosty na czole. Macie jakis sprawdzony sposób na ta dolegliwosć? Za uwagi typu kup kask xxx firmy za 500zł serdecznie dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Możesz mieć uczulenie na materiał, który jest w kontakcie ze skórą. Lepiej zapytać lekarza (alergologa/dermatologa) niż szukać porad na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 przepraszamy, to nie forum zdrowotne, z takim czymś zapraszam do lekarza, niech przebada co sie dzieje , możliwe że to potówki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilmat90 Napisano 12 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2012 przepraszamy, to nie forum zdrowotne, z takim czymś zapraszam do lekarza, niech przebada co sie dzieje , możliwe że to potówki... Pracowałem na budowie w syfie i brudzie i nigdy z krostami nie miałem problemu. Cystość kasku pozostawiała wiele do życzenia. Potówki to nie są napewn. Ale prawdopodobnie znalazłem odpowiedż na no innym forum że to jakisz chiński gówniany materiał jest tego przyczyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeruTheDamaja Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Jak kolega wyżej napisał: możesz mieć uczulenie na ten właśnie chiński materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Nie musi być od razu za 500zł, wystarczy np. Giro Indicator za ok 150zł. Ewentualnie kup sobie bandanę pod kask, może pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Lub coś takiego. Myślę, że będzie dobrym rozwiązaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Ale to kask bezpośrednio przylega Ci do czoła? Nie ma żadnych gąbek itp? Wszystkie kaski, które widziałem (nawet te najtańsze z Lidla) mają odczepiane elementy przylegające bezpośrednio do głowy i można (a nawet trzeba) to prać. Jak masz te elementy, to wymień na inny materiał (wytnij z czegoś i przyszyj rzep), jak kask tego nie posiada, to i tak prędzej czy później pójdzie do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnnaWr Napisano 19 Października 2012 Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Pracowałem na budowie w syfie i brudzie i nigdy z krostami nie miałem problemu. Cystość kasku pozostawiała wiele do życzenia. Potówki to nie są napewn. jeśli to reakcja alergiczna to polecam posmarować hydrocortyzonem i dać czas na wygojenie. Trochę to dziwne bo sama mam kask speca za trzy stówki z okładem i takich sensacji nie miałam. Ja bym obstawiała potówki, być może kask dość ścisło przylega do czoła i brak dostępu powietrza + wilgoć od potu + temperatura dają taką reakcję. Jednak kask rowerowy trochę iaczej przylega na głowie niż kas budowlany (a takowy zdarzało mi się również czasami nosić ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedziwiatr Napisano 19 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Jak kask nie ma gąbek to spróbowałbym w tej temperaturze z jakąś czapką. Nie będzie kontaktu z kaskiem i się wyjaśni. Nawiasem mówiąc, teraz większość rzeczy z Chin pochodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sheiker Napisano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 najlepszym rozwiązaniem będze czapka, bandana, itp., jeżeli to jest reakcja alergiczna to lepiej udać się na wizytę do specjalisty i dowiedzieć się z góry, czego powinieneś unikać na przyszłość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanluke Napisano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 dokładnie to reakcja alergiczna skóry. Masz na coś uczulenie, co jest w tym kasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.