Kemesz Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Witam, od pewnego czasu w moim Hexagonie V6 '11 przedni hamulec zaczął hamować tragicznie słabo oraz piszczeć. Wcześniej szedł na koło. Mam seryjny zacisk Shimano, klocki jeszcze dają radę a tarcza nie była zatłuszczona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastyk Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Odtłuść. Dotrzyj. Opisz wnioski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Ewentualnie ponownie ustaw zacisk w dobrej pozycji to potrafi wiele dać, po nowym ustawieniu zacisku trzeba z powrotem troszkę jakby dotrzeć o ustawienie i hamują cacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemesz Napisano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Chciałbym jeszcze dodać że gdy podczas jazdy na maxa wcisnę klamkę, a rowerek jako tako hamuje słychać stukanie z przodu. Co to może być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogalik88 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Chciałbym jeszcze dodać że gdy podczas jazdy na maxa wcisnę klamkę, a rowerek jako tako hamuje słychać stukanie z przodu. Co to może być ? Krzywa tarcza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemesz Napisano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Tarcze odtłuściłem, klocki również dodatkowo lekko zmatowiłem papierem ściernym. Zacisk umyłem dopasowałem i dokręciłem, dokładnie wyregulowałem. Siła hamowania po zabiegu lepsza. Po wstaniu rower da się postawić na koło. Doszedłem do wniosku że kupię nowy hamulec hydrauliczny do przodu, gdyż ten zacisk daje radę tylko przy nowych klockach. Myślałem nad Deorkami. Ale chętnie posłucham waszych prop na temat doboru zacisku, na razie tylko na przód. Bez tarczy. Mam swoją 160mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.