Skocz do zawartości

[gitara] i komputer, guitar rig2

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Witam nie wiem czy ktoś z pedałujących używa też wiosła :D :D ale mam problem raczej technczno-softwerowy ...

Otóż mam gitarę a nawet kilka, mam różne programy w tym guitar rig2, świetny program symulujący, jednak jak podłączam gitare ( elektryk, akustyk) dźwięk nie jest czysty, jest z echem co strasznie denerwuje, kręciłem przestawiałem ba nawet działałem na kilku komputerach ( co za tym idzie różnych kartach dźwiękowych) i nie wiem o co kaman...

Program sam w sobie działa, elegancko symuluje, dźwięk czysty, dobrej jakości itd ale z echem którego nie wiem jak wytępić ...

Miał ktoś taki program uzywął i wie jak temu zaradzic ? Tak tak pisałem na forach gitarowych ale tam jakoś niska ruchliwość ...

Mój sprzęt to:

C2D e6300

win xp sp3

dziek SB live! 24bit.

• Mod Team

Nie nie mam takich sterowników póki co. Chodzi mi o emulowanie efektów np distortion bo jako takich efektów nie posiadam póki co. Nie chodzi mi o granie z kompem :P ale chciałem sie pobawić trochę.

Co do gitary mam wszystkie nastrojone, elektryk ma wyregulowaną menzurę, fakt ze to gitara z lat 80tych i jest raczej lotów średnich ale ma sie całkiem dobrze. Mam też guitar FX taki freewareowy programik i w nim brzmi wszystko ok no tylko jakość efektów pozostawia wiele do życzenia :P

• 2 miesiące temu...
  • Mod Team

HA pewnie ze pozłacane :D pozbyłem sie jej tylko z jednego względu, miałem leżaka low profile (po prostu taki musiałem mieć jakis czas) i sie nie mieściła :D zamieniłem sie z kumplem z SB Live bo mała jest i ją wsadziłem ale to kuuupa. Ja teraz odpaliłem mojego 2ZSa ... no to to to teraz to mam dźwięk :D

Nie wiem ja u was ale ja zauważyłem ze karty od Creative'a są ze tak powiem kapryśne, no działa tylko na ostatnim slocie i już. Na każdym kompie jakiego miałem pracowały na ostatnim, slot wyżej albo środkowy komp nie wstawał ... Nie wiem czemu tak :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...