Mod Team Puklus Napisano 12 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Witam nie wiem czy ktoś z pedałujących używa też wiosła :D ale mam problem raczej technczno-softwerowy ... Otóż mam gitarę a nawet kilka, mam różne programy w tym guitar rig2, świetny program symulujący, jednak jak podłączam gitare ( elektryk, akustyk) dźwięk nie jest czysty, jest z echem co strasznie denerwuje, kręciłem przestawiałem ba nawet działałem na kilku komputerach ( co za tym idzie różnych kartach dźwiękowych) i nie wiem o co kaman... Program sam w sobie działa, elegancko symuluje, dźwięk czysty, dobrej jakości itd ale z echem którego nie wiem jak wytępić ... Miał ktoś taki program uzywął i wie jak temu zaradzic ? Tak tak pisałem na forach gitarowych ale tam jakoś niska ruchliwość ... Mój sprzęt to: C2D e6300 win xp sp3 dziek SB live! 24bit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJan Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Gram od kilkunastu lat i wiem, że.... powinieneś nastroić gitarę i graj ze słuchu, a nie jakimiś programami i komputerami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Sterowniki asio masz? @BJan co ma guitar rig do grania ze słuchu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Października 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Nie nie mam takich sterowników póki co. Chodzi mi o emulowanie efektów np distortion bo jako takich efektów nie posiadam póki co. Nie chodzi mi o granie z kompem ale chciałem sie pobawić trochę. Co do gitary mam wszystkie nastrojone, elektryk ma wyregulowaną menzurę, fakt ze to gitara z lat 80tych i jest raczej lotów średnich ale ma sie całkiem dobrze. Mam też guitar FX taki freewareowy programik i w nim brzmi wszystko ok no tylko jakość efektów pozostawia wiele do życzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 @@Puklus, To ściągnij i koniecznie zainstaluj sterowniki z tej stronki http://www.asio4all.com/ Powinno rozwiązać Twoje problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Października 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Dzięki za link, stery zainstalowane efekt taki sam. Zauważyłem ze echo zmienia sie wraz z próbkowaniem ( z czym przy 24000 nie działa wcale) ... powoli rozkładam ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Grudnia 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Wymiana sprzętu pomogła,przy innej karcie dźwiękowej SB Audigi 2zs działa jak nalezy wymieniona została także płyta główna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 23 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 SB Audigi 2zs Rewelacyjna karta dźwiękowa! Jeszcze jak masz w wersji z pozłacanymi wtykami to już w ogóle lans U siebie zmieniłem z karty dźwiękowej wbudowanej na tą, niebo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Grudnia 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 HA pewnie ze pozłacane pozbyłem sie jej tylko z jednego względu, miałem leżaka low profile (po prostu taki musiałem mieć jakis czas) i sie nie mieściła zamieniłem sie z kumplem z SB Live bo mała jest i ją wsadziłem ale to kuuupa. Ja teraz odpaliłem mojego 2ZSa ... no to to to teraz to mam dźwięk Nie wiem ja u was ale ja zauważyłem ze karty od Creative'a są ze tak powiem kapryśne, no działa tylko na ostatnim slocie i już. Na każdym kompie jakiego miałem pracowały na ostatnim, slot wyżej albo środkowy komp nie wstawał ... Nie wiem czemu tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.