doncamillus Napisano 12 Października 2012 Napisano 12 Października 2012 Witam;) na rowerku dopiero rpzejechane ok 100km ale sprawuje sie wyśmienicie:) Rama: LAZARO aluminiowa AL.-6061T 21” Amortyzator przód: SR-SUNTOUR NEX 4110 regulowany Przerzutka tył: SHIMANO ALIVIO Przerzutka przód: SHIMANO ALIVIO Manetki: SHIMANO ALIVIO dwu-dźwigniowe 3 x 8 Klamki hamulca: TEKTRO aluminiowe Mechanizm korbowy: SHIMANO FCM-311 ramiona 175mm Suport: NECO na łożyskach maszynowych Hamulec przód: SACCON V-brake aluminiowy Hamulec tył: SACCON V-brake aluminiowy Kaseta: SHIMANO ALIVIO HG-41 Obręcze: SAIKO aluminiowe wzmacniane dwukomorowe, otwory pod nyple oczkowane Piasty: JOY TECH aluminiowe , uszczelniane Siodło: VADER anatomiczne Opony: CST 28” 700 x 42C szosowo terenowe Mostek: ZOOM aluminiowy typu a-head Kierownica: ZOOM profilowana Sztyca siodła ZOOM aluminiowa Waga: 13,7kg Liczba biegów: 24 speed Wyposażenie dodatkowe: Podpórka, koszyk bidonu, błotniki Dodatkowe akcesoria jakie dokupilem: Licznik: Sigma 1009 Światło przód: Mactronic MLF - 1W Światło tyl: Mactronic TL-5 Zabezpieczenie: Galaxy na szyfr Torba: Smart T-bag merida Bidon: Merida green 2012 0.7l Gripy: KLS Codex 2Density white Rogi : KLS KBX Rowerek wyglada tak:
bartek6622 Napisano 12 Października 2012 Napisano 12 Października 2012 Mógł byś opisać co nie co komfort siodełka w tym rowerku, oraz jakość hamulców? Mam zamiar na wiosnę sobie podobny sprawić jednak martwią mnie delikatnie te plastikowe ramiona.
krism4a1 Napisano 12 Października 2012 Napisano 12 Października 2012 W pierwszej kolejności wypiernicz to coś, co nazywasz zabezpieczeniem. W drugiej tocoś co nazywasz pedałami.
doncamillus Napisano 12 Października 2012 Autor Napisano 12 Października 2012 Siodelko o dziwo jest wygodne juz od pierwszej jazdy , po twardym spodziewalem sie ze bedzie gorzej. Hamulce sprawuja sie tez dobrze i maja aluminiowe ramiona, Szczerze co do pedalow to takie jak sa w niczym mi nie przeszkadzaja, jak na razie robia swoja robote.
krism4a1 Napisano 12 Października 2012 Napisano 12 Października 2012 Siodełko wygląda na takie jak w moim Lazaro Integral tylko inny kolor, po paru tyś. km wygniecie się i zostaną na wierzchu dwa pręty. Ale bez paniki nie jest złe. Pedały to plastykowy badziew, nawet nie próbowałem montować, od razu poszły SPD 520-ski. Zabezpieczenie: 1. linka 2. szyfr najgorsze połączenie z możliwych. Albo U-lock, albo ten patent z nawinietymi rolkami na linkę. Koniecznie na klucz.
doncamillus Napisano 13 Października 2012 Autor Napisano 13 Października 2012 pedaly z amelinium dostalem wiec tego nie polamie:-D
kaeres Napisano 15 Października 2012 Napisano 15 Października 2012 Fajne malowanie. Napstrykałeś tych firemek, Merida, Kellys, Lazaro - oczopląsu można dostać Pedały rzeczywiście jak w kozie mojej RIP babci. PS. O co chodzi z zabezpieczeniem na szyfr ? Why tylko na klucz i kto wozi kawał żelastwa w postaci U-locka który się obija o ramę ?Czy pyka Ci już coś w supporcie ?
krism4a1 Napisano 15 Października 2012 Napisano 15 Października 2012 PS. O co chodzi z zabezpieczeniem na szyfr ? Why tylko na klucz i kto wozi kawał żelastwa w postaci U-locka który się obija o ramę ?Czy pyka Ci już coś w supporcie ? Zabezpieczenie szyfrowe po jakimś czasie "wyrabia" się i wprawny złodziej wprowadzi kod po kilku sekundach, u-lock też nie jest pewny, ale zatrzyma lub spowolni złodzieja amatora. Nikt nie każe wozić tego stale, tylko jeśli przewidujesz, że zostawisz rower bez nadzoru. Najlepszym zabezpieczeniem jest zabieranie wszędzie ze sobą roweru . Każdą linkę rozcina się wbijając pręt w środek, rozkręcając sploty na pasma i przecinając zwykłym sekatorem ogrodniczym. Bez względu na grubość całej linki.
doncamillus Napisano 15 Października 2012 Autor Napisano 15 Października 2012 Zabezpieczenie szyfrowe po jakimś czasie "wyrabia" się i wprawny złodziej wprowadzi kod po kilku sekundach, u-lock też nie jest pewny, ale zatrzyma lub spowolni złodzieja amatora. Nikt nie każe wozić tego stale, tylko jeśli przewidujesz, że zostawisz rower bez nadzoru. Najlepszym zabezpieczeniem jest zabieranie wszędzie ze sobą roweru . Każdą linkę rozcina się wbijając pręt w środek, rozkręcając sploty na pasma i przecinając zwykłym sekatorem ogrodniczym. Bez względu na grubość całej linki. ciezko bylo dostac wszystko jednej firmy ale tak jak jest to kolorystycznie gra ladnie calosc a mi na tym bardziej zalezalo;) w suporcie nic nie strzela i a co do zabezpieczenia to ja mam tylko aby miec nigdzie roweru nie zostawiam samego a jak cos to ktos pilnuje zawsze, ostatni rower mi zajumali wiec mam nauczke;d
kaeres Napisano 16 Października 2012 Napisano 16 Października 2012 Bez przesady z tym rozcinaniem każdego drucika z osobna. Rozumiem jak ktoś zostawia rower na pół dnia w ciemnej uliczce - sam prosi się o problemy. Ale pod sklepem na 5 minut wątpię aby dobry szyfrowy kod i linka zawiódł. Sam kupując zabezpieczenie szukałem z szyfrem ale musiałem kupić na kluczyk i nie raz zapominam go po prostu ze sobą wziąć i dlatego sądzę, że szyfrowe zabezpieczenie byłoby lepsze. Prędzej U-locka 2kg młotkiem rozwalę niż przetnę każdy drucik z osobna sekatorem.
Pytanie
doncamillus
Witam;)
na rowerku dopiero rpzejechane ok 100km ale sprawuje sie wyśmienicie:)
Rama:
LAZARO aluminiowa AL.-6061T 21”
Amortyzator przód:
SR-SUNTOUR NEX 4110 regulowany
Przerzutka tył:
SHIMANO ALIVIO
Przerzutka przód:
SHIMANO ALIVIO
Manetki:
SHIMANO ALIVIO dwu-dźwigniowe 3 x 8
Klamki hamulca:
TEKTRO aluminiowe
Mechanizm korbowy:
SHIMANO FCM-311 ramiona 175mm
Suport:
NECO na łożyskach maszynowych
Hamulec przód:
SACCON V-brake aluminiowy
Hamulec tył:
SACCON V-brake aluminiowy
Kaseta:
SHIMANO ALIVIO HG-41
Obręcze:
SAIKO aluminiowe wzmacniane dwukomorowe, otwory pod nyple oczkowane
Piasty:
JOY TECH aluminiowe , uszczelniane
Siodło:
VADER anatomiczne
Opony:
CST 28” 700 x 42C szosowo terenowe
Mostek:
ZOOM aluminiowy typu a-head
Kierownica:
ZOOM profilowana
Sztyca siodła
ZOOM aluminiowa
Waga:
13,7kg
Liczba biegów:
24 speed
Wyposażenie dodatkowe:
Podpórka, koszyk bidonu, błotniki
Dodatkowe akcesoria jakie dokupilem:
Licznik: Sigma 1009
Światło przód: Mactronic MLF - 1W
Światło tyl: Mactronic TL-5
Zabezpieczenie: Galaxy na szyfr
Torba: Smart T-bag merida
Bidon: Merida green 2012 0.7l
Gripy: KLS Codex 2Density white
Rogi : KLS KBX
Rowerek wyglada tak:
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.