Skocz do zawartości
  • 0

[rower] Lazaro Senatore V

doncamillus

Pytanie

Napisano

Witam;)

na rowerku dopiero rpzejechane ok 100km ale sprawuje sie wyśmienicie:)

Rama:

LAZARO aluminiowa AL.-6061T 21”

Amortyzator przód:

SR-SUNTOUR NEX 4110 regulowany

Przerzutka tył:

SHIMANO ALIVIO

Przerzutka przód:

SHIMANO ALIVIO

Manetki:

SHIMANO ALIVIO dwu-dźwigniowe 3 x 8

Klamki hamulca:

TEKTRO aluminiowe

Mechanizm korbowy:

SHIMANO FCM-311 ramiona 175mm

Suport:

NECO na łożyskach maszynowych

Hamulec przód:

SACCON V-brake aluminiowy

Hamulec tył:

SACCON V-brake aluminiowy

Kaseta:

SHIMANO ALIVIO HG-41

Obręcze:

SAIKO aluminiowe wzmacniane dwukomorowe, otwory pod nyple oczkowane

Piasty:

JOY TECH aluminiowe , uszczelniane

Siodło:

VADER anatomiczne

Opony:

CST 28” 700 x 42C szosowo terenowe

Mostek:

ZOOM aluminiowy typu a-head

Kierownica:

ZOOM profilowana

Sztyca siodła

ZOOM aluminiowa

Waga:

13,7kg

Liczba biegów:

24 speed

Wyposażenie dodatkowe:

Podpórka, koszyk bidonu, błotniki

Dodatkowe akcesoria jakie dokupilem:

Licznik: Sigma 1009

Światło przód: Mactronic MLF - 1W

Światło tyl: Mactronic TL-5

Zabezpieczenie: Galaxy na szyfr

Torba: Smart T-bag merida

Bidon: Merida green 2012 0.7l

Gripy: KLS Codex 2Density white

Rogi : KLS KBX

Rowerek wyglada tak:

a56d3b5e55283116.jpg

6f84043f473499ba.jpg

e5bac099dc781a78.jpg

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mógł byś opisać co nie co komfort siodełka w tym rowerku, oraz jakość hamulców? Mam zamiar na wiosnę sobie podobny sprawić jednak martwią mnie delikatnie te plastikowe ramiona.

Napisano

Siodelko o dziwo jest wygodne juz od pierwszej jazdy , po twardym spodziewalem sie ze bedzie gorzej. Hamulce sprawuja sie tez dobrze i maja aluminiowe ramiona, Szczerze co do pedalow to takie jak sa w niczym mi nie przeszkadzaja, jak na razie robia swoja robote.

9e705dc4613e1217.jpg

Napisano

Siodełko wygląda na takie jak w moim Lazaro Integral tylko inny kolor, po paru tyś. km wygniecie się i zostaną na wierzchu dwa pręty. Ale bez paniki nie jest złe.

Pedały to plastykowy badziew, nawet nie próbowałem montować, od razu poszły SPD 520-ski.

Zabezpieczenie:

1. linka

2. szyfr

najgorsze połączenie z możliwych.

Albo U-lock, albo ten patent z nawinietymi rolkami na linkę. Koniecznie na klucz.

Napisano

Fajne malowanie.

Napstrykałeś tych firemek, Merida, Kellys, Lazaro - oczopląsu można dostać ;)

Pedały rzeczywiście jak w kozie mojej RIP babci.

PS. O co chodzi z zabezpieczeniem na szyfr ?

Why tylko na klucz i kto wozi kawał żelastwa w postaci U-locka który się obija o ramę ?Czy pyka Ci już coś w supporcie ?

Napisano
PS. O co chodzi z zabezpieczeniem na szyfr ? Why tylko na klucz i kto wozi kawał żelastwa w postaci U-locka który się obija o ramę ?Czy pyka Ci już coś w supporcie ?

Zabezpieczenie szyfrowe po jakimś czasie "wyrabia" się i wprawny złodziej wprowadzi kod po kilku sekundach, u-lock też nie jest pewny, ale zatrzyma lub spowolni złodzieja amatora. Nikt nie każe wozić tego stale, tylko jeśli przewidujesz, że zostawisz rower bez nadzoru. Najlepszym zabezpieczeniem jest zabieranie wszędzie ze sobą roweru :).

Każdą linkę rozcina się wbijając pręt w środek, rozkręcając sploty na pasma i przecinając zwykłym sekatorem ogrodniczym. Bez względu na grubość całej linki.

Napisano

Zabezpieczenie szyfrowe po jakimś czasie "wyrabia" się i wprawny złodziej wprowadzi kod po kilku sekundach, u-lock też nie jest pewny, ale zatrzyma lub spowolni złodzieja amatora. Nikt nie każe wozić tego stale, tylko jeśli przewidujesz, że zostawisz rower bez nadzoru. Najlepszym zabezpieczeniem jest zabieranie wszędzie ze sobą roweru :).

Każdą linkę rozcina się wbijając pręt w środek, rozkręcając sploty na pasma i przecinając zwykłym sekatorem ogrodniczym. Bez względu na grubość całej linki.

ciezko bylo dostac wszystko jednej firmy ale tak jak jest to kolorystycznie gra ladnie calosc a mi na tym bardziej zalezalo;) w suporcie nic nie strzela i ;) a co do zabezpieczenia to ja mam tylko aby miec nigdzie roweru nie zostawiam samego a jak cos to ktos pilnuje zawsze, ostatni rower mi zajumali wiec mam nauczke;d

Napisano

Bez przesady z tym rozcinaniem każdego drucika z osobna.

Rozumiem jak ktoś zostawia rower na pół dnia w ciemnej uliczce - sam prosi się o problemy.

Ale pod sklepem na 5 minut wątpię aby dobry szyfrowy kod i linka zawiódł.

Sam kupując zabezpieczenie szukałem z szyfrem ale musiałem kupić na kluczyk i nie raz zapominam go po prostu ze sobą wziąć i dlatego sądzę, że szyfrowe zabezpieczenie byłoby lepsze.

Prędzej U-locka 2kg młotkiem rozwalę niż przetnę każdy drucik z osobna sekatorem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...