Wawrus Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 http://www.velo.com.pl/accent/www_acc_bike...bikewear_39.htm Co myslicie o takiem bajerze?Czy warto wydawac na to pieniadze?Jesli prawda jest to co pisze accent w opisie tego podkoszulka to jest wart swej ceny.Chciałbym prosic o rade osoby które miały możliwość jazdy w takim czymś(niekoniecznie w Santino). Czy naprawde pot wydostaje sie na zewnątrz a skóre mamy suchą czy to chwyt reklamowy?I jaki rozmiar pasował by na osobe: Wzrost 176cm Klatka 94cm Bo ich skala od S do XXXL niewiele mi mówi. Z góry dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 tez jestem ciekaw opini,czekam własnie na paczke z allegro.ZAkupłem troszke inny model bo z firmy hannah ale zastosowanie ma takie samo wawrus: M powinna byc odpowiednia rozmiar obwód pasa obwód klatki piersiowej długość przodu koszulki długość tyłu koszulki S 80 cm 94 cm 62 cm 72 cm M 82 cm 98 cm 66 cm 75 cm L 86 cm 100 cm 68 cm 77 cm XL 90 cm 106 cm 70 cm 80 cm XXL 94 cm 110 cm 72 cm 82 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Ja wolałbym dozbierac i kupić z crafta za 85zł, 30zł więcej ale ciuchy z najwyższej półki w końcu reprezentacja na zimowe igrzyska w nich śmigała.............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Jestem tego samego zdania co Alvaren .Ale z drugiej strony czasmi ciężko dozbierac 30 zeta .Kupiłem podkoszulke która powinna działać jak ta wyżej wymieniona ,nie działa za to działa jak termostat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 nie wiem jak teraz ale w okresie Bożonarodzeniowym były na allegro ciuchy z "craft"a i zakupiłem sobie bezrękawnik , w instrukcji było napisane że używa się go w upalne dni no i podczas zajęć na hali... cena już dobrze nie pamiętam coś ok 59zl chyba. Czy to działa? Nigdy wcześniej nie używałem bielizny termoaktywnej ale jestem pod wrażeniem działania tego materiału, stosuje ją prawie zawsze na treningu - po intensywnym treningu sprawdzałem działanie tej bielizny- skóra była lekko wilgotna natomiast koszulka rowerowa która była drugą warstwą wręcz mokra! tak jakby ktoś wylał na nią bidon wody, to naprawdę działa! no i co najważniejsze nie jest przewiewna nie wychładza tak jak zwykla bawełna do tego szybko schnie, ja jestem ogólnie bardzo zadowolony z firmy , kupowałem Craft!tutaj dokładnie taka sama, ale wtedy była tańsza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 ja uzywam podkoszulki termoaktywnej gotherm jest to moja ulubiona podkoszulka na rower w połączeniu z poliestrowa kurtką lub polarem ciało lekko wilgotne a na zewnątrz odzieży wiadro wody a bawełniana podkoszulka to jak mokra szmata położona na plecach warto na bika zaopatrzyć sie w termoaktywna odziez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Tez jak najbardziej polecam taka podkoszulke termoaktywna - spisuje sie taka nie tylko na rowerze ale i na nartach czy przy zwyklym bieganiu. Kiedys zawsze jezdzilem ( narty czy rower ) w bawelnie - po zmianie na taka oddychajaca tkaninke do bawelny na pewno juz nie wroce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 tez jestem ciekaw opini,czekam własnie na paczke z allegro.ZAkupłem troszke inny model bo z firmy hannah ale zastosowanie ma takie samo wawrus: M powinna byc odpowiednia rozmiar obwód pasa obwód klatki piersiowej długość przodu koszulki długość tyłu koszulki S 80 cm 94 cm 62 cm 72 cm M 82 cm 98 cm 66 cm 75 cm L 86 cm 100 cm 68 cm 77 cm XL 90 cm 106 cm 70 cm 80 cm XXL 94 cm 110 cm 72 cm 82 cm he to działa! odebrałem dzisiaj i zaraz przetestowałem na 30 km trasie dosc intesywnego dobijania siebie i sprzetu :!!: Fakt odprowadza nadmiar potu,ale skóra sucha na 100% nie jest bo chyba niemozliwoscia by to było.Mimo wszystko zadowolenie jest ogromne bo czuc róznice.Plus to również ciepłota która zachowujesz,bo przeciez sucho = ciepło :!!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makok Napisano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Warto kupić chociaż jedną taką koszulkę. Jest absolutnie uniwersalna do wszystkich sportów i wędrówek górskich. Ja i moi znajomi używamy koszulek Mount-X Thermal Dryfast od kilku lat. Niestety nie znam innych produktów ale sądzę że działają podobnie. Taka koszulka jeżeli nie jest luźna , skojarzona z czymś na wierzch przepuszczającym wilgoć (Windstopper, Coolmax) "działa" super. Nawet jak nie jest 100% sucha daje wrażenie ciepła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Warto kupić chociaż jedną taką koszulkę. jeśli ktos codziennie uprawia wysiłek to warto kupić od razu dwie bo strasznie cuchnie nieprana ja piore w pracy i susze w kotłowni bo w domu by nie wyschła a w zadnej innej na rower nie wsiadam przy najbliższym nadmiarze kasy /kiedy to bedzie ????/ kupuje druga termoaktywna pozdrówko lekko zapocone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 dzisiaj i zaraz przetestowałem na 30 km trasie dosc intesywnego dobijania siebie i sprzetu I jak rozmiar?Pasuje?Czy taka koszulka powinna mocno przylegac do ciała czy tez wystarczy aby jedynie sie stykała ze skórą?Czy jest wygodna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 11 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Ja wolałbym dozbierac i kupić z crafta za 85zł, 30zł więcej ale ciuchy z najwyższej półki w końcu reprezentacja na zimowe igrzyska w nich śmigała.............. Gdzie można dostać taką koszulkę?Czy chodzi Ci o http://www.allegro.pl/item95802580_craft_b...treme_l%5D.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Tak chodzi mi o tą koszulkę, był też test aaaaaaaaaaaa MAM troche to inna koszulka ale poczytajcie na forum NGT opisywali Crafta Extreme więc poszukajcie........ http://ngt.pl/?p=productsShow&iProduct=324...Pro-Cool-199570 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawek Napisano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 W samej takiej koszulce to można jeździć latem na rowerku czy należy zakładać jeszcze na to koszulkę kolarską np. taką koszulka Czy w takiej koszulce co podałem wyżej to można jeździć bez niczego pod spodem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Na crafta zakładasz normalną koszulkę do XC taką jaka podałeś. Wtedy poci ci się craft a nie wierzchnia koszutka do xc. Poza tym craft szybciej schnie niż koszulka do xc. A w samej koszulce do xc też można śmigać właściwie wszyscy tak śmigają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 I jak rozmiar?Pasuje?Czy taka koszulka powinna mocno przylegac do ciała czy tez wystarczy aby jedynie sie stykała ze skórą?Czy jest wygodna? powinien byc kontakt ze skora jak najwiekszy.Inaczej jak ma odprowadzic pot poprzez włukna? Jest bardzo wygodna/elastyczna/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poiesis Napisano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 ja zakupilem w decathlonie. biala, z dziurkami i bez rekawkow. jestem zadowolony. jedynie ciezko sie zdejmuje takie obcisle ciuchy;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dgim Napisano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 no wlasnie, jak maja sie koszulki decathlona ? sa troche tansze chyba od chocby Accent'a Phantom http://www.bikekatalog.pl/2006/?ppg=show&baza=ubiory&pid=987 ktory straszliwie mnie grzeje, jednak jak niczym nie ustepuje to zamiast dac 90 spokojnie zaplacilbym z 50-60zl jak to dokladnie jest z tymi normami koszulek, od jakiego poziomu zaczynaja sie konkretne modele ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harpoon Napisano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Zakupilem ostatnio Crafta model pro cool, cena na allegro przyzwoita - dzis odebralem paczuszke na poczcie i dopiero raz zdazylem sie przejechac - ale jako ze uzywam innej bielizny tej samej firmy - podkoszulek z dlugim rekawek na snowboard i rower (utrzymuje idealna temperature ciala, zapobiega przepoceniu i zarazem przewianiu) -> goraco polecam, warto wydac te pare groszy wiecej!. O modelu pro cool bede w stanie wiecej napisac za jakis czas. Wstepna weryfikacja w majowy weekend w gorkach. e: poprawa linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.