kosmonauta80 Napisano 11 Października 2012 Napisano 11 Października 2012 <p>Zauważyłem coś takiego, że czasami czuję takie niby bóle nad kolanami po wewnętrznej stronie ud. Dzieje się to po treningach, czasami na drugi dzień. I tylko wtedy, gdy mięśnie ud pracują np siadam na krześle mięśnie się napinają i wtedy czuję ten niby ból. Podobnie przy wstawaniu z krzesła. Mam nadzieję, że rozumiecie co mam na myśli. Podejrzewam, że to może mieć związek z tym, że czasami dodaję do pieca jak gdzieś jadę. Oczywiście pamiętam o rozgrzewce.
kemot1974 Napisano 11 Października 2012 Napisano 11 Października 2012 jeżli jeździsz w SPD sprawdz ustawienia bloków, miałem podobną dolegliwość, problemem było nieodpowiednie ustawienie stopy, które przyczyniło się do bólu w okolicach kolan. regulamin forum 2i - treść cytatu została usunięta przez moderatora.
kosmonauta80 Napisano 11 Października 2012 Autor Napisano 11 Października 2012 Mam SPD, ale od niedawna jest ten problem. Jak powinienem przestawić bloki? W tej chwili mam ustawione na maks do przodu tj blisko czubka buta.
Michauuu Napisano 11 Października 2012 Napisano 11 Października 2012 Jak dla mnie to na środku śródstopia+małe eksperymentowanie wg własnych nóg
kemot1974 Napisano 11 Października 2012 Napisano 11 Października 2012 jeżeli jeździłeś wcześniej i bólu nie odczuwałeś to pewnie nie SPD, co do ustawienia to w moim przypadku bloki w butach były ustawione w ten sposób, że stopy miałem bardzo delikatnie skierowane do wewnątrz i przy dłuższych trasach na drugi dzień odczuwałem ból. jak się okazało wystarczyło przestawić bloki delikatnie na zewnątrz i dolegliwość zniknęła. Mam SPD, ale od niedawna jest ten problem. Jak powinienem przestawić bloki? W tej chwili mam ustawione na maks do przodu tj blisko czubka buta.
Peterp079 Napisano 12 Października 2012 Napisano 12 Października 2012 U mnie dokładnie taki sam ból w takich samych sytuacjach też się pojawił w lewym kolanie. Tyle że znikąd. Nie jeździłem ani nie jeżdżę w SPD. Ortopeda wysłał mnie na prześwietlenie z podejrzeniem bocznego przyparcia rzepki. Bierze się to z powodu nierównomiernego rozwoju głowy przyśrodkowej mięsnia czworobocznego uda. Jazda na rowerze powoduje głównie rozwój głowy zewnętrznej. Dobre ćwiczenie na przyśrodkową to przysiady wykonywane na palcach z piętami blisko siebie i stopami lekko na zewnątrz, lub stojąc na klinach.
kosmonauta80 Napisano 14 Października 2012 Autor Napisano 14 Października 2012 Dzisiaj podobnie. 30 km, do pieca średnio dokładałem, a boli tylko lewe kolano. Ale gdy mięsień pracuje, np wchodzę po schodach. Nad kolanem od wewnątrz, w miejscu gdzie (przynajmniej u mnie) coś wystaje delikatnie.
Peterp079 Napisano 14 Października 2012 Napisano 14 Października 2012 Miejsce bólu dokładnie to samo u mnie było. Spróbuj poćwiczyć przysiady jak pisałem wyżej przez jakiś czas. A najlepiej to idź do ortopedy dobrego żeby na to spojrzał...
kosmonauta80 Napisano 18 Października 2012 Autor Napisano 18 Października 2012 Chyba znalazłem rozwiązanie problemu - podniosłem siodełko i na razie spokój
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.