Skocz do zawartości

[ból] nad kolanami po treningach

kosmonauta80

Rekomendowane odpowiedzi

<p>Zauważyłem coś takiego, że czasami czuję takie niby bóle nad kolanami po wewnętrznej stronie ud. Dzieje się to po treningach, czasami na drugi dzień. I tylko wtedy, gdy mięśnie ud pracują np siadam na krześle mięśnie się napinają i wtedy czuję ten niby ból. Podobnie przy wstawaniu z krzesła. Mam nadzieję, że rozumiecie co mam na myśli. Podejrzewam, że to może mieć związek z tym, że czasami dodaję do pieca jak gdzieś jadę. Oczywiście pamiętam o rozgrzewce.

jeżeli jeździłeś wcześniej i bólu nie odczuwałeś to pewnie nie SPD, co do ustawienia to w moim przypadku bloki w butach były ustawione w ten sposób, że stopy miałem bardzo delikatnie skierowane do wewnątrz i przy dłuższych trasach na drugi dzień odczuwałem ból.

jak się okazało wystarczyło przestawić bloki delikatnie na zewnątrz i dolegliwość zniknęła.

Mam SPD, ale od niedawna jest ten problem. Jak powinienem przestawić bloki? W tej chwili mam ustawione na maks do przodu tj blisko czubka buta.

U mnie dokładnie taki sam ból w takich samych sytuacjach też się pojawił w lewym kolanie. Tyle że znikąd. Nie jeździłem ani nie jeżdżę w SPD. Ortopeda wysłał mnie na prześwietlenie z podejrzeniem bocznego przyparcia rzepki. Bierze się to z powodu nierównomiernego rozwoju głowy przyśrodkowej mięsnia czworobocznego uda. Jazda na rowerze powoduje głównie rozwój głowy zewnętrznej. Dobre ćwiczenie na przyśrodkową to przysiady wykonywane na palcach z piętami blisko siebie i stopami lekko na zewnątrz, lub stojąc na klinach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...