kosmonauta80 Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 <p>Zauważyłem coś takiego, że czasami czuję takie niby bóle nad kolanami po wewnętrznej stronie ud. Dzieje się to po treningach, czasami na drugi dzień. I tylko wtedy, gdy mięśnie ud pracują np siadam na krześle mięśnie się napinają i wtedy czuję ten niby ból. Podobnie przy wstawaniu z krzesła. Mam nadzieję, że rozumiecie co mam na myśli. Podejrzewam, że to może mieć związek z tym, że czasami dodaję do pieca jak gdzieś jadę. Oczywiście pamiętam o rozgrzewce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 jeżli jeździsz w SPD sprawdz ustawienia bloków, miałem podobną dolegliwość, problemem było nieodpowiednie ustawienie stopy, które przyczyniło się do bólu w okolicach kolan. regulamin forum 2i - treść cytatu została usunięta przez moderatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 11 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Mam SPD, ale od niedawna jest ten problem. Jak powinienem przestawić bloki? W tej chwili mam ustawione na maks do przodu tj blisko czubka buta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Jak dla mnie to na środku śródstopia+małe eksperymentowanie wg własnych nóg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 jeżeli jeździłeś wcześniej i bólu nie odczuwałeś to pewnie nie SPD, co do ustawienia to w moim przypadku bloki w butach były ustawione w ten sposób, że stopy miałem bardzo delikatnie skierowane do wewnątrz i przy dłuższych trasach na drugi dzień odczuwałem ból. jak się okazało wystarczyło przestawić bloki delikatnie na zewnątrz i dolegliwość zniknęła. Mam SPD, ale od niedawna jest ten problem. Jak powinienem przestawić bloki? W tej chwili mam ustawione na maks do przodu tj blisko czubka buta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 U mnie dokładnie taki sam ból w takich samych sytuacjach też się pojawił w lewym kolanie. Tyle że znikąd. Nie jeździłem ani nie jeżdżę w SPD. Ortopeda wysłał mnie na prześwietlenie z podejrzeniem bocznego przyparcia rzepki. Bierze się to z powodu nierównomiernego rozwoju głowy przyśrodkowej mięsnia czworobocznego uda. Jazda na rowerze powoduje głównie rozwój głowy zewnętrznej. Dobre ćwiczenie na przyśrodkową to przysiady wykonywane na palcach z piętami blisko siebie i stopami lekko na zewnątrz, lub stojąc na klinach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 14 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Dzisiaj podobnie. 30 km, do pieca średnio dokładałem, a boli tylko lewe kolano. Ale gdy mięsień pracuje, np wchodzę po schodach. Nad kolanem od wewnątrz, w miejscu gdzie (przynajmniej u mnie) coś wystaje delikatnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Miejsce bólu dokładnie to samo u mnie było. Spróbuj poćwiczyć przysiady jak pisałem wyżej przez jakiś czas. A najlepiej to idź do ortopedy dobrego żeby na to spojrzał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Chyba znalazłem rozwiązanie problemu - podniosłem siodełko i na razie spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.