madek Napisano 19 Sierpnia 2009 Napisano 19 Sierpnia 2009 Uzywam i smialo polecam. Mam go zawsze przy sobie Skuwacz dziala jak nalezy, chyba jedyny minus to ze co jakis czas trzeba dokrecic boczne srubki bo calosc sie troche "luzuje".
karolyfer Napisano 19 Sierpnia 2009 Napisano 19 Sierpnia 2009 Luzowanie to akurat problem nie jest Fajnie że ten skuwacz jest dobry, bo aktualnie nie mam nawet zwykłego skuwacza, tylko pożyczam od sąsiada W takim razie będę musiał zajrzeć do sklepów z Kelly'sami i kupić
luska07 Napisano 16 Maja 2010 Napisano 16 Maja 2010 Ja mam klucze firmy Romet. Najlepsze klucze jakie odtąt widziałem. Mam je od kiedy mam rower. Do tego dokupiłem sobie śrubokręt i dwa imbusy. Wszystko trzymam w torbie przez siebie uszytej. Leprzego zestawu do tego nie widziałem
Gery24 Napisano 18 Lutego 2011 Napisano 18 Lutego 2011 A co myślicie o zestawie Tool Shed 11 http://www.centrumrowerowe.pl/007366/GIANT-_zestaw_kluczy_scyzoryk_Tool_Shed_11/Produkt.aspx ? Zamierzam kupić jakieś fajne klucze ("scyzoryk") w przystępnej cenie. Co prawda nie zamierzam jeździć w jakieś bardzo długie trasy, ale warto mieć taki zestaw zawsze ze sobą na wszelki wypadek.
Fludi Napisano 18 Lutego 2011 Napisano 18 Lutego 2011 Skompletuj lepiej tych kilka imbusów, które potrzebujesz jako pojedyncze narzędzia. Oszczędność miejsca, pieniędzy, wagi.
Fludi Napisano 21 Lutego 2011 Napisano 21 Lutego 2011 Ja osobiście mam stare dobre klucze z czasów PRL'u, czarne ładne imbusy 2.5, 3, 4, 6, Torx T25/T10 od hamulców Avid'a. Rozkuwacz Author'a, jeden koniec imbusa 6 do niego zakończony jest na płaski śrubokręt, a sam rozkuwacz ma także nacięcia na nyple, więc można niby nim centrować koło. Łyżki do opon ParkTool'a. Mnie osobiście więcej narzędzi w czasie jazdy potrzebnych nie jest, bo w trasie i tak, żadnego innego większego remontu nie zdołam przeprowadzić. Poza tym mam oczywiście jeszcze małą paczkę łatek samoklejek i pompkę. Jak ktoś czuje potrzebę, może wozić ze sobą jeszcze zapasową linkę przerzutkową/hamulcową, zapasowe klocki czy dętkę. Do tego w domowym warsztacie rowerowym dochodzi klucz do kasety z bacikiem i nasadką do misek suportu HT2 z Bikehand'a. Młotek, śrubokręt, kombinerki, grzechotka jakieś zwykłe za parę złotych kiedyś kupione na promocji w Castoramie czy Praktikerze. Zestaw do odpowietrzania hydrauliki domowej roboty. I jedyne co mnie zastanawia, to czy nie dokupić obcinaczek do linek i pancerzy...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.