Szymon4 Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Witam, zamierzam kupić sobie rower MTB na kołach 29", będę nim jeździł trochę po szosie, lecz głównie przymierzam się do XC. Mam zamiar również startować w jakichś maratonach i mam pewien dylemat - który rower wybrać? Do wyboru mam dwa: Author Traction 29 oraz Scott Scale 29 Comp Który rower polecacie? Który ma lepszy osprzęt? Dodam, że mi się bardzo spodobał Scott, pod względem wyglądu, lecz jak wiadomo - ma jeździć, a nie wyglądać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Ten Author ma ciekawszy widelec. Poza tym osprzęt podobnie, z niewielką przewagą Scotta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokulus25 Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 no , w authorze widelec jest powietrzny więc go sobie możesz ustawić odpowiednio pod wage i to jest duży plus , a z tego co zauwazyłem to scott ma lepszą przerzutke z tyłu , lepszą kasetę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon4 Napisano 11 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Oba są w podobnej cenie, Authora trochę taniej mogę kupić. Niestety, w sklepie w mojej okolicy Scott jest tylko na ramie L, a dla mnie odpowiednia jest M Więc co lepiej wziąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Ja bym brał authora. Tak jak pisałeś ma jeździć nie wyglądać. To tylko moja skromna opinia. Nie wiem jak te oponki w authotze, ale raczej miernie w porównaniu to ronów. Oponki zawsze łatwiej zmienić niż amorka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 10 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 http://allegro.pl/northtec-cayon-xl-mega-wyprzedaz-kurier-gratis-i2727434284.html zwroc uwage na cene, kilka miesiecy temu zaplacilem za niego prawie 500 pln wiecej... pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 10 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 A moim zdaniem powinien RÓWNIEŻ wyglądać. Rower ma cieszyć oko. Taki rower bardziej się "lubi". Z tego co piszesz Scott podoba się Tobie znacznie bardziej, a przecież nie ma dramatyczmych różnic w osprzęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrPawcio Napisano 10 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Dokładnie tak jak powyżej wspomniano rower ma się podobać! Wiadomo że nie jest to ważne jak się jedzie ,ale wygląd też się liczy.Po osprzęcie stwierdzam że lepszy jest Scott.W porównaniu z Author-em nie ma on amortyzatora powietrznego,lecz posiada skok 100 mm kiedy tamten ma 80 mm.Obydwa maja blokadę skoku. Scale jest lżejszy może nie dużo ale lżejszy. Osobiście wziął bym Scott-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Scott jest piękny, ale jak masz mieć M a jest tylko L, to bierz Authora, nie ma nic gorszego od za dużej ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.