Skocz do zawartości

[przerzutka tylna] nowy wózek do XTR RD-M972?

quezak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem jakim cudem, ale podczas normalnej jazdy po mieście pękł mi karbonowy wózek przerzutki tylnej RD-M972. Da się go kupić gdzieś w internecie lub Warszawie? Jeśli nie, wyszukałem że Cyklotur ma wózek do RD-M971/M970, będzie pasował?

• Mod Team
Napisano

Nawet jak sie uda to będzie dość drogi. Proponuje ci np skręcić lub skleić, zalezy jeszcze gdzie to pękło. BTW dużo mówili na temat carbonowych xtr ze to kupa ...

Napisano

Niedawno widziałem uszkodzoną 972 na allegro ,lecz niestety już jej nie ma.Spróbowałbym jeszcze zwrócić się bezpośrednio z zapytaniem do Shimano Polska.Drugą możliwością jest szukanie używek ,lub sprzedanie uszkodzonej a kupno również używanej w dobrym stanie,choć sądzę że w tym przypadku będziesz miał uraz i nie kupisz ponownie tego samego modelu .Przeglądaj allegro systematycznie , ja niedawno właśnie sprzedałem 972.

Napisano

Zrobiłem research po forach zagranicznych, napiszę co znalazłem jakby ktoś kiedyś tu trafił :)

- zamienniki, zarówno Shimanowskie jak i innych firm specjalizujących się w karbonie, są wszędzi drogie (ceny rzędu ledwo-używanej całej przerzutki...)

- ludzie z Shimano odpowiedzieli komuś, że do M972 pasuje aluminiowy wózek z XT tej serii (M772), aczkolwiek tego wózka nie mogę znaleźć do kupienia

- można pokusić się o doklejenie/dokręcenie dorobionej części z metalu lub mocnego tworzywa, przykład tutaj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...