Grand231 Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Witam chciałbym się doradzić czy w pieście XT M775 da się wymienić miski, na pierwszy rzut oka miski są sprasowane na ciepło ale w niższych modelach nie było problemu z wybijaniem i zamienianiem. Czy ktoś bawił się już w ten sposób, dodam że metody na komandosa z mandzlikiem i młotkiem odpadają, kolejne pytanie jeżeli się da to jak to potem z powrotem równo osadzić?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Dać sie na pewno da, tylko później nabić poprawnie możne sie okazać problemem. a co padły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 11 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Naczy nie do końca ale mają już lekkie wżery, mam miskę z innej piasty XT w stanie bdb, jeżeli się da to jak to zrobić bo sam nie mam pojęcia bez rozwalania piasty a w serwisach nie chcą się za to brać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Nie chcą bo to loteria uda sie nie uda, pęknie korpus nie pęknie itd ... 775 ma inne łożyska jak poprzedniki nie wiem z jakiej masz piasty te drugie ale możliwe ze nie będa pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 11 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Bieżnie mam z tej samej piasty a konkretnie model M775, więc jak to zrobić?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 nie ma sensu tego robić, wszystkie osoby, które znam i próbowały to zrobić rozwaliły korpus piasty, albo całe łożyska jak im się nowo nabita miska w czasie jazdy przesunęła [sic!]. lepiej kup sobie nowy korpus http://allegro.pl/korpus-piasty-tylnej-shimano-fh-m775-xt-centerlock-i2641228812.html i wymień cały (więcej roboty, ale masz pewność, że wszytsko będzie działać jak powinno). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 11 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Tyle że ja mam problem bo nie kupię korpusu piasty XT do seryjnych kół XT... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franiuu Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Zapytam z czystej ciekawości... ile kilometrów zrobiłeś na tej piaście? Jak często robiłeś serwis? Spokojnie, to nie jest przesłuchanie i nie chcę Cię w żaden sposób dobijać. Mam tą samą piastę i jestem poprostu ciekawy ile one wytrzymują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Ja bym jeździł poki nie zrobi sie problem bo teraz to jedyne co to wymiana piasty ... jak zaczniesz kombinować i zepsujesz to całkiem do dupy a taj jeździć będzie i to nawet nie najgorzej. Jak piasta padnie można będzie dokonywać reanimacji bo i tak szkoda jej nie bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 11 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Wżery nie są na punkcie styku kulek z bieżnią ale na krawędzi przez co piasta toczy się lekko i bez chrobotania, nie wiem ile przejechało to koło bo kupiłem używane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Października 2012 możliwe że za sucho miała od nowości, ciezko wyczuć dlaczego. W każdym bądź razie naprawa jest dość ryzykowna póki sie kręci gładko szkoda o tym mysleć, tylko kontrolować co jakiś czas stan łozysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 słuchaj Puklusa mądrze prawi ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 11 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2012 I tak zrobię , a co powiecie jakby te wżery wypolerować?, bo w sumie na oko są powierzchowne, czym by to wypolerować?, są jakieś wiertła polerskie albo coś takiego?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Powodzenia życzę ... nie wiem czy jesteś świadom ale w łożyskach jest stal jedna z najtwardszych ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.