Skocz do zawartości

[korba]Duże problemy z odkręceniem

wojszat95

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich...

Na wstępie powiem, że przeczytałem już wszystkie tematy odnośnie odkręcenia korby bez klucza...Niestety pomimo sposobów opisanych w tych tematach, tzn. np. jeżdżenie rowerem ( jeździłem godzinkę i nic), wybijanie punktakiem, nawet wybijałem w pewnym momencie mocno ale jak widziałem, że nic nie idzie i w jednym miejscu miska suportu się ciut ukruszyła to przestałem :) Czy są jeszcze jakieś metody oprócz klucza ? Bo po prostu klucz jak dzisiaj bym wpłacił bd. miał dopiero za 2 dni, najwcześniej w piątek a chciałem mieć bike'a szybko sprawnego ;-) Korba na 100% się zapiekła i to ostro, nie rozkręcana od nowości czyli ponad 3 lata :D Więc miała prawo...Ale żeby aż tak :)

Nie prościej byłoby podjechać po prostu do serwisu żeby zdjęli..?? albo jak juz nie masz takiej opcji, możesz spróbować ściągaczem do łozysk maszynowych..

Co nie zmienia faktu, że istnieje duże prawdopodobieństwo uszkodzenia środka suportu, bądź samej korby jak będziesz robił takie rzeczy "po kaszubsku";)

Nie no co ty nie chce odkręcić śruby mocującej bez klucza ;-) Już dawno mam ściągacz i ściągnąłem korbę :) Zresztą wypowiadałeś się dzisiaj w innym moim temacie...Jak któryś z adminów chce, to niech zamknie, jak uważają, bo może ktoś z podobnym problemem chciałby się tutaj jeszcze wypowiedzieć choć pewnie założy swój temat ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...