wojszat95 Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Witam wszystkich... Na wstępie powiem, że przeczytałem już wszystkie tematy odnośnie odkręcenia korby bez klucza...Niestety pomimo sposobów opisanych w tych tematach, tzn. np. jeżdżenie rowerem ( jeździłem godzinkę i nic), wybijanie punktakiem, nawet wybijałem w pewnym momencie mocno ale jak widziałem, że nic nie idzie i w jednym miejscu miska suportu się ciut ukruszyła to przestałem Czy są jeszcze jakieś metody oprócz klucza ? Bo po prostu klucz jak dzisiaj bym wpłacił bd. miał dopiero za 2 dni, najwcześniej w piątek a chciałem mieć bike'a szybko sprawnego ;-) Korba na 100% się zapiekła i to ostro, nie rozkręcana od nowości czyli ponad 3 lata Więc miała prawo...Ale żeby aż tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 10 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Popsikać obficie WD40, zostawić na noc, potem pojeździć. Jak nie pomoże tylko klucz zostaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomoCustomBike Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Nie prościej byłoby podjechać po prostu do serwisu żeby zdjęli..?? albo jak juz nie masz takiej opcji, możesz spróbować ściągaczem do łozysk maszynowych.. Co nie zmienia faktu, że istnieje duże prawdopodobieństwo uszkodzenia środka suportu, bądź samej korby jak będziesz robił takie rzeczy "po kaszubsku" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terrago Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Zastanow sie czy warto ryzykowac uszlodzenie sprzetu. W porzadnym sklepie rowerowym mozna taki klucz dostac, a kazdy przyzwoity serwis na pewno taki klucz bedzie miec Pozdrawiam, M. Wysyłane z mojego U8500 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 10 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Oczywiście, że sposób z WD-40 użyłem..I nic, korba ani drgnie ;D Panowie, oczywiście, że nie warto ryzykować - już o 16 zakupiłem klucz nawiasem mówiąc...Na dniach go odbiorę i nie będę się srał już nigdy z korbami Myślę, że do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Czy ja dobrze rozumiem, chcesz odkręcić śrubę mocującą bez klucza ?? No to powodzenia Jeżlei tylko zdjąć ramie bez ściągacza jazda pomaga, najlepiej skok w wysokiego chodnika, ściągacz do łożysk jednak najlepiej dać tą dychę na ten ściągacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Nie no co ty nie chce odkręcić śruby mocującej bez klucza ;-) Już dawno mam ściągacz i ściągnąłem korbę Zresztą wypowiadałeś się dzisiaj w innym moim temacie...Jak któryś z adminów chce, to niech zamknie, jak uważają, bo może ktoś z podobnym problemem chciałby się tutaj jeszcze wypowiedzieć choć pewnie założy swój temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.