Isonic Napisano 9 Października 2012 Napisano 9 Października 2012 Witam Zwracam się do was o pomoc posiadam fajną ramę w fajnym stanie nie dawno kupiłem i mam poważny problem ponieważ nie posiadam zacisku sztycy i nie wiem jak ją przymocować. Zdjęcie w załączniku proszę o link do śruby z nakrętką lub jakiś sposób by móc zamontować sztyce
Mod Team Maniak Napisano 9 Października 2012 Mod Team Napisano 9 Października 2012 Coś podobnego obecnie stosuje Scott w modelu Foil. Kawałek aluminium, pilnik, wiertarka i jedziesz albo zagadaj do tokarza to Ci dorobi.
Isonic Napisano 9 Października 2012 Autor Napisano 9 Października 2012 Coś podobnego obecnie stosuje Scott w modelu Foil. Kawałek aluminium, pilnik, wiertarka i jedziesz albo zagadaj do tokarza to Ci dorobi. Nie za bardzo rozumiem jak to zrobić by mi sztycę trzymało a także na jakiej zasadzie to działa może mi ktoś wytłumaczyć?
Cox Napisano 9 Października 2012 Napisano 9 Października 2012 te 2 zewnętrzne czerwone elementy podczas dokręcania śrubki przesuwają ten środkowy do tyłu i on dociska i mocuje sztycę, widzisz ma nawet takie wgłębienie na rurke sztycy
paweloko Napisano 9 Października 2012 Napisano 9 Października 2012 Nie za bardzo rozumiem jak to zrobić by mi sztycę trzymało a także na jakiej zasadzie to działa może mi ktoś wytłumaczyć? Dwa boczne elementy (te czerwone ) ściskają ten w środku a ten z kolei dociska sztyce unieruchamiając ją. Wszystko wykonane z aluminium, trochę przypomina to klin we wpuszczanym mostku.
Asce Napisano 9 Października 2012 Napisano 9 Października 2012 W środkowym klinie jest odpowiedni otwór, by ten się przesuwał podczas dokręcania?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.