Skocz do zawartości

[Rama]Niespotykana rama z carbonu problem z zaciskiem sztycy

Isonic

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zwracam się do was o pomoc posiadam fajną ramę w fajnym stanie nie dawno kupiłem i mam poważny problem ponieważ nie posiadam zacisku sztycy i nie wiem jak ją przymocować.

Zdjęcie w załączniku proszę o link do śruby z nakrętką lub jakiś sposób by móc zamontować sztyce

post-135069-0-20872700-1349814392_thumb.jpg

• Mod Team
Napisano

Coś podobnego obecnie stosuje Scott w modelu Foil.

Kawałek aluminium, pilnik, wiertarka i jedziesz albo zagadaj do tokarza to Ci dorobi.

5.png

Napisano

Coś podobnego obecnie stosuje Scott w modelu Foil.

Kawałek aluminium, pilnik, wiertarka i jedziesz albo zagadaj do tokarza to Ci dorobi.

5.png

Nie za bardzo rozumiem jak to zrobić by mi sztycę trzymało a także na jakiej zasadzie to działa może mi ktoś wytłumaczyć?

Napisano

te 2 zewnętrzne czerwone elementy podczas dokręcania śrubki przesuwają ten środkowy do tyłu i on dociska i mocuje sztycę, widzisz ma nawet takie wgłębienie na rurke sztycy

Napisano
Nie za bardzo rozumiem jak to zrobić by mi sztycę trzymało a także na jakiej zasadzie to działa może mi ktoś wytłumaczyć?

Dwa boczne elementy (te czerwone ) ściskają ten w środku a ten z kolei dociska sztyce unieruchamiając ją. Wszystko wykonane z aluminium, trochę przypomina to klin we wpuszczanym mostku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...