Skocz do zawartości

[przerzutki] Można samemu wyregulowac, czy lepiej dac do serwisu?

Wilku89

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadzam się z przedmówcą. Nic nie zepsujesz a jeśli Ci sie nie uda wtedy już nie będziesz mieć innego wyjścia :033: A tak na poważnie to bardzo prosta sprawa i nie powinienes miec zadnych problemów. Ja reguluję samemu zawsze i wszystko dziala jak należy a nie czytałem szczerze mówiąc żadnych podręczników w tym kierunku :) Nabierzesz wprawy...no chyba że chcesz dofinansować serwis - nie wierzę żeby za darmo to zrobili - nie są instytucją charytatywną.

Lepiej naucz się sam regulować i reperować swój rower, bo kiedyś jak będziesz w trasie (np. 50 km od domu) to nie będzie ulubionego serwisu do dyspozycji tylko własne rączki i pare kluczy jakie ze soba wziąłeś z domu ......

sam sie pobaw :) tylko jesli nie wiesz o co w tym biega to radzilbym Ci nie krecic takimi dwoma srubkami ktore wystepuja w parze blisko siebie (niektora moze byc odkrecona np. do polowy) jesli przerzutka schodzi najnizej i wchodzi najwyzej bez problemu to ich nie ruszaj, pobawi sie najlepiej pokretełkami przy pancerzu na manetce lub przy przerzutce. a jesli przerzutka jest mocno rozregulowana to odkrec linke na przerzutce i naciagnij ja odpowiednio zeby koleczko na wozku od przerzutki bylo rowno pod daną zebatka,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...