Skocz do zawartości

[zawody] Gliwickie Siódemki & Uphill Stożek

mewek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ewa jest gdzieś mapa trasy ? I jak z przewyższeniami wygląda sprawa ?? Ciągnie mnie jak szlag na ten stożek tylko nie wiem czy sobie dam radę :blink:

Napisano

Dokładnymi danymi nie dysponuję, ale wiem, że Stożek cały do podjechania :) W poprzednich latach przeciętny czas to ok 25 minut.

Napisano

No ja się cały czas zastanawiam co zrobić ?

Jechać nie jechać ?? ^_^ Sam nie wiem czy dam radę :(

No pewnie, że dasz radę! Ja tak szczerze też mam takie obawy, ale wystartuję, choćby z czystej ciekawości jak to będzie :)

Napisano

No pewnie, że dasz radę! Ja tak szczerze też mam takie obawy, ale wystartuję, choćby z czystej ciekawości jak to będzie :)

A co mi tam chyba się zdecyduję :D po za tym wycieczka do Wisły będzie :) a ja rzadko bywam w tym czasie :) raczej w zimie.

Napisano

Też się mocno zastanawiałem gdzieś w okolicy lipca czy będę startował na Stożek czy innym uphill'u a potem wciągnęło mnie na maxa. Wyniki mam słabe ale za to satysfakcja jest duża :)

Co do Stożka to sprawdziłem go osobiście pod koniec września: tutaj filmik z mojego siodełka podczas wjazdu, filmowane do tyłu: http://www.youtube.com/watch?v=vlbWFMtJ7OQ

Napisano

EE po tym co widzę, to sobie chyba jedna odpuszczę ten uphill niestety. Kolega jechał treningowo i miał czas około 24 min, to ja może dwa razy tyle bym wykręcił.

Więc sobie chyba odpuszczę.

Napisano

E tam, kolega ma przejechane ponad 11 tys. km. w zeszłym sezonie i regularnie startuje w bikemaratonach i uphillach ;)

Ja tam się nie jadę porównywać z innymi, tylko dojechać od startu do mety :D

Napisano

Szukam transportu na uphill Stozek, jestem z Rybnika, chetnie wspomoge zlotowkami :)

Osobiscie wybieram sie rowniez na 7777 i bede startowal dla zabawy wlasnie na goralu i w dodatku bede mial 30km rozgrzewki bo jade tam na rowerze :)

Napisano

Szukam transportu na uphill Stozek, jestem z Rybnika, chetnie wspomoge zlotowkami :)

Osobiscie wybieram sie rowniez na 7777 i bede startowal dla zabawy wlasnie na goralu i w dodatku bede mial 30km rozgrzewki bo jade tam na rowerze :)

W takim razie się widzimy przez cały weekend :) Ja jeszcze nie wiem, jak dojadę do Wisły, ale jakbym znalazła więcej miejsc to dam Ci znać.

Napisano

No i uphill sie odbyl.

Impreza bardzo fajna, dobrze zorganizowana warta przyjazdu

Nie pomylilem sie ze bedzie kameralna specyficzna atmosfera

Bardzo lubie takie imprezy

Nie bylem na siodemkach bo nie chacialo mi sie brac dwoch rowerow ale za rok moze zjawie sie na obu

Uphill okazal sie dosc wymagajacy ale w calosci do wjechania

Pozdrawiam wszystkich co byli.Mamy sporo zdjec jak sie zaladuja wysle link

• 2 tygodnie później...
Napisano

Brawo Boa, super czas .SPDeki ci służą widzę ;) .

służyły ... tak jak się obawiałem moje kolana zaczęły jeszcze bardziej boleć w SPD, trzeba będzie obrać taktykę, że SPD na zawody w dodatku nie wszystkie a treningi nadal na zwykłych platformach. Trochę szkoda ale zdrowie ważniejsze.

Napisano

służyły ... tak jak się obawiałem moje kolana zaczęły jeszcze bardziej boleć w SPD, trzeba będzie obrać taktykę, że SPD na zawody w dodatku nie wszystkie a treningi nadal na zwykłych platformach. Trochę szkoda ale zdrowie ważniejsze.

koniec sezonu a pozniej przygotowania do nastepnego

Poczatek to dlugie luzne jazdy

w sam raz na wytrenowanie odpowiednich miesni ktore skoro bola sa slabe

Bedziesz trenowal w platformach to nie pozbedziesz sie bolu

Nie wytrenujesz miesni uzywanych z wpieta noga i nie wykorzystasz w pelni tego systemu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...