qrczakzul Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam, mam arkusa VIP 6.0(3,5-latek, wszystko sprawne od nowości) i chciałbym go wykorzystać do przerobienia na 29 tzn kupić nową amortyzowaną ramę i widelec, pedały, opony, felgi i ewentualnie sztycę, a resztę osprzętu zostawić. Ile by to wyszło cenowo, czy się opłaca i czy jest to w ogóle realne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clus Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Przerzutki, kasetę, manetki, hamulce, mostek, kierownicę możesz spokojnie zostawić. Wiadomo - ramy są w bardzo różnych cenach. To samo z widelcami i resztą szpeju. Najczęściej im droższe tym lżejsze. Jeżeli chcesz zejść poniżej 14-15kg to ja bym obstawiał (z nowych części) minimum 4000zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 9 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Z tego co widzę na necie wszystkie fulle to 26 ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Lepiej sprzedaj ten rower i kup nowego gotowego 29er-a wyjdzie taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 9 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Tyle że nie ma fulli wiekszych niz 26(z tego co widze) ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Na szybko full 29er http://www.scott-sports.com/global/en/products/221698008/bike-spark-29-pro-l/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 9 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2012 dzięki, tego szukałem tylko chyba z ceną będzie niezbyt fajnie, bo jak patrzyłem na kellys to tylko 3 kawałki kosztuje zwykły 29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Ten scott jest na topowym osprzęcie, pozatym kupując scott-a sporo płaci się też za markę. Co do fulli 29 to poniżej 5 tysięcy nie znajdzie się nic rozsądnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.