pawelLUB Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Poszukuję krótkiej, ETT<57cm ramy 29er, do kwoty 1,5kPLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 cube! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelLUB Napisano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2012 a skitim diluje samymi ramami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliski1 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Poszukuję krótkiej, ETT<57cm ramy 29er, do kwoty 1,5kPLN N-Force, waga 1650g (18"). Posiadają rozmiar 16" z górną rurą 570mm. Dystrybutor Lecco Bikes. Bardzo przyzwoita. Miałem w łapach. Cena jeszcze bardziej przyzwoita - niecały 1k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 A kto jest ich dystrybutorem? I jak z jakością ram? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliski1 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 A kto jest ich dystrybutorem? I jak z jakością ram? Proponuję przeczytać uważnie mój post. A potem zadzwonić do dystrybutora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Jak dołożysz z 3 stówy i się "dogadasz" - Rychtarski wylutuje/pospawa Ci ramę pod Twoje "widzimisię" Będzie ciężej (2kg) ale zawsze pod Ciebie. I na lata. Nawet podsiodłowa może być na 350mm A, że sam jestem w mocnym dylemacie ramy dla Kobiety zastanawiam się (patrząc np na swój rower) jak ze stopą i przednim kołem. Czy przy ostrym przodzie (rzędu 71,5) palce nie zbliżą się "nieciekawie" do opony? W moim proj. zakładam przy 167-168cm wzrostu 575 górną i mostek 70-75mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelLUB Napisano 9 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2012 [...] A, że sam jestem w mocnym dylemacie ramy dla Kobiety zastanawiam się [...] no właśnie to ma być rower dla kobiety, resztę mam kwestia samej ramy + ew sztycy, sterów suportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Października 2012 ..czyli podobne dylematy... Choć ja w imię Różnokolowców planuję dać z tyłu 650b żeby do końca nie przymulić roweru małżonki. Jej wzrost 167-168cm. Mam z 4 mostki różnej długości i kilka tygodni żeby dokładnie dobrać i wysokości i długości. Wiem, że z amorem było by ciężko (lub niezgrabnie) - na szczęście idea sztywnego stalowca w las Antce odpowiada. Jak masz dylematy zmierz to na czym teraz jeździ i odnieś się do tego. Koryguj najwyżej podkładkami i długością mostka. Kierownica szersza niż 660 to jeszcze takiej Kobitki nie widziałem żeby jej pasowało Ramę kup krótką bo Płeć Piękna (o dziwo) lubi siłowo jeździć i tyłek cofa więc z takich 570 może zrobić Ci się i 590 jak podsiodłowa ma np73,5* Proponuję podpatrzeć speca i ich fate -na ich geo jak na razie mało kto się zawiódł Pozostaje jeszcze wersja economy-zamów ramiaka u Mielca-koło 400-500 z gładkimi pięknymi spawami (choć to tylko alu)-jak chcesz podeślę Ci na prywatnego mój proj. dla żony (a że kila ram już wyszło spod mojego rysunku raczej sie nie zawiedziesz ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 13 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Kłaniam, A jest sens na siłe wsadzać kurdupla na trzepak? Nie twierdzę że nie spodoba się czy nie bedzie Och i Ach - vide doświadczenia Białki Anarchy - ale ja bym najsampierw wsadził taka osobe na czyjś rower i kazał jej ze dwie 2h pośmigać tu i ówdzie. Bo potem źle dobraną ramę sprzedawć ze stratą 25-30% wartości tylko ze względu na to że nie jest prosto ze sklepu... Słabo... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi