Skocz do zawartości

[rama]krótka rama 29er

pawelLUB

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Jak dołożysz z 3 stówy i się "dogadasz" - Rychtarski wylutuje/pospawa Ci ramę pod Twoje "widzimisię"

Będzie ciężej (2kg) ale zawsze pod Ciebie. I na lata. Nawet podsiodłowa może być na 350mm :)

A, że sam jestem w mocnym dylemacie ramy dla Kobiety zastanawiam się (patrząc np na swój rower) jak ze stopą i przednim kołem.

Czy przy ostrym przodzie (rzędu 71,5) palce nie zbliżą się "nieciekawie" do opony?

W moim proj. zakładam przy 167-168cm wzrostu 575 górną i mostek 70-75mm.

• Mod Team

..czyli podobne dylematy...

Choć ja w imię Różnokolowców planuję dać z tyłu 650b żeby do końca nie przymulić roweru małżonki.

Jej wzrost 167-168cm. Mam z 4 mostki różnej długości i kilka tygodni żeby dokładnie dobrać i wysokości i długości.

Wiem, że z amorem było by ciężko (lub niezgrabnie) - na szczęście idea sztywnego stalowca w las Antce odpowiada.

Jak masz dylematy zmierz to na czym teraz jeździ i odnieś się do tego. Koryguj najwyżej podkładkami i długością mostka.

Kierownica szersza niż 660 to jeszcze takiej Kobitki nie widziałem żeby jej pasowało :)

Ramę kup krótką bo Płeć Piękna (o dziwo) lubi siłowo jeździć i tyłek cofa więc z takich 570 może zrobić Ci się i 590 jak podsiodłowa ma np73,5*

Proponuję podpatrzeć speca i ich fate -na ich geo jak na razie mało kto się zawiódł :)

Pozostaje jeszcze wersja economy-zamów ramiaka u Mielca-koło 400-500 z gładkimi pięknymi spawami (choć to tylko alu)-jak chcesz podeślę Ci na prywatnego mój proj. dla żony (a że kila ram już wyszło spod mojego rysunku raczej sie nie zawiedziesz :) )

• Mod Team

Kłaniam,

A jest sens na siłe wsadzać kurdupla na trzepak? Nie twierdzę że nie spodoba się czy nie bedzie Och i Ach - vide doświadczenia Białki Anarchy - ale ja bym najsampierw wsadził taka osobe na czyjś rower i kazał jej ze dwie 2h pośmigać tu i ówdzie. Bo potem źle dobraną ramę sprzedawć ze stratą 25-30% wartości tylko ze względu na to że nie jest prosto ze sklepu... Słabo...

Szacunek...

I.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...