Grand231 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam mam problem z moją przerzutką, który pojawił się przy zmianie korby na Aerozine SL, otóż przy redukcji z 32 na 22, łańcuch nie schodzi szybko na 22 tylko przez chwilę chrobocze i dopiero potem spada, jest to mocno uciążliwe podczas wyścigu, kiedy to chcę szybko zredukować bieg a tutaj nie da się bo łańcuch chrobocze i nie chce spaść. Początkowo myślałem że jest to wina luzów na przerzutce Shimano XT M761, jednak teraz zauważyłem że problem może tkwić w tym że jest to przerzutka 63-66 st, a nie tak jak powinien wynosić standard i poprawna przerzutka do mojej ramy Accent El Nino 66-69 st. Czy moje przypuszczenia są dobre?. Czy zmiana przerzutki pomoże rozwiązać mój problem?. Dodam że biegi z 44 na 32 redukują się idealnie problem dotyczy redukcji na 22 z 32, do góry wszystko działa bdb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2012 W jakiej odległości masz łańcuch od prowadnicy na 1x1? Powinno to być 1-2mm, no tyle aby go słychać nie było a był max blisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Wykręcić lekko śrubę regulacyjną L (o ile nie jest całkiem wykręcona). Jeśli jest to trzeba kombinować inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Problem stanowiła jednak niewłaściwa ilość podkładek pod suportem H2, niestety ale u mnie w kombinacji 1 z prawej, 2 z lewej występuje ten problem. Gdy jest tak jak zaleca Shimano problemu nie ma, niestety ale jest wówczas niewłaściwa linia łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Linia linią pamietaj że w MTB to jest mocno umowna linia ... jeżeli trzeba ja delikatnie zmienić aby wszystko działało poprawnie nie widzę powodów tego nie robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.