Skocz do zawartości

[Czapka] Na jesień/zimę !

wojszat95

Rekomendowane odpowiedzi

Czy nadaje się pod kask ? Przecież po to robią zimowe czapki kolarskie aby móc jeździć w nich w kasku. Choć patrząc na wyniki testu w którym zrzucono z wieżowca kask oraz czapkę kask spadając się połamał, a czapka nie można by sądzić że jazda w czapce jest bezpieczniejsza :) Kto jak woli ale najlepiej jeździć i w kasku i czapce.

• 1 miesiąc temu...

W cięższej kategorii cenowej nabyłem czapeczkę Gore http://www.goreapparel.com/GORE-BIKE-WEAR%C2%AE-UNIVERSAL-WINDSTOPPER%C2%AE-Soft-Shell-Thermo-Helmet-Cap/HWTHEL,default,pd.html?pspcgid=gbw-men-outfitsystems

Windstoper całkiem niezły, testowana do -3, póki co ciepło, za wyjątkiem deszczu przy temp. 2. st - było ciut chłodno, ale nie zimno.

Jest dobrze uszyta i bardzo dobrze leży na głowie, fajne są szczeliny na okulary, przy dużym wietrze trochę gwiżdżą, ale są spoko ;) Czapa sięga lekko pod uszy więc też jest przyjemnie.

Na razie jej jedynym minusen jest cena.. 129PLNów za znaczek firmy, ale porównując do innych produktów które widziałem jakościowo widać sporą różnicę, więc mam nadzieję, że warto było wydać kasę.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...