wojszat95 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Witam wszystkich ;-) Moim problemem jesienią/zimą jest pocenie się głowy(dość duże) przy jeździe na rowerze Więc postanowiłem kupić czapkę termoaktywną, ale nie pod kask Chcę ją nosić tak ,,normalnie'' jeżdżąc na rowerze. Kwota którą mogę wydać na czapkę to 45zł Myślę, że w tej cenie powinienem coś dostać...Patrzę tak na czapki accenta z membraną, ale są też różne modele...Czy mógłby ktoś mi doradzić coś fajnego do 45/50zł z Accenta w której głowa nie będzie mi się tak mocno pocić ? Dojeżdżam rowerem do szkoły i czuję straszny dyskomfort gdy po spoceniu włosy mam mokre a na dodatek mi śmierdzą - i tak iść na lekcje? Nie... Trzeba coś z tym zrobić ;-) Proszę o rady Ps.Najlepiej podawajcie linki z Allegro, chyba, że w jakimś sklepie internetowym będzie coś taniej Oprócz Accenta taka:http://allegro.pl/czapka-h-range-softshell-membrana-wodoszczelna-rxl-i2625635360.html wpadła mi w oko W miarę tania i dużo ludzi kupuje...zdałaby egzamin ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hydranto Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Znam ten ból. Ja kupiłem sobie miesiąc temu takie coś: http://allegro.pl/czapka-tornado-membrana-gratis-wysylka-m-l-i2554944389.html Ale też dyńka lekko się poci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarz16 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 a co powiesz na buffa ? jak na razie nie narzekam ale nie powiem że w 100% wyeliminuje pocenie się bo przecież człowiek człowiekowi nie równy więc nie wiadomo jak będzie u ciebie. http://allegro.pl/hit-chusta-buff-original-promocja-wysylka-gratis-i2677091901.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pwmichu Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Ja od trzech tygodni używam opaski Tribarda z decathlon'a za 19,90 spełnia swoją rolę w 200%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeruTheDamaja Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Jak kolega wyżej polecam Buffa. Ja w największe mrozy noszę dwie chusty na raz i jest ciepło bez pocenia. Latem w największe upały chusta nie śmierdziała potem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PORSCHE Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Polecam accenta. Membrana nie jest super szczelna więc jest lepsza wentylacja. W czasie mrozów nawet przy -8 było mi w niej ciepło. Teraz jeżdżę w niej jak temperatura spada poniżej 10 stopni i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Buff niestety ale troszkę wykracza poza mój budżet... I jakoś mnie nie przekonuje. @PORSCHE, powiedz mi tylko jaki dokładnie model Accenta używasz ;-) Bo jestem skłonny kupić tego Accenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 ja dzisiaj jeździłem z podróbką buffa za 15 zł i twierdze ze to jest to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lothar75 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Buff niestety ale troszkę wykracza poza mój budżet... Wykracza, ale tylko troszkę - Arctica Materiał taki jak w oryginalnym buffie a cena...sam widzisz. Podobno w użytkowaniu niczym się nie różni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Podobno buff to mikrofibra także nie do końca taki sam materiał Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lothar75 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 2i regulaminu Hmm...a czym się różnią włókna mikrofibry w "oryginal buff" i te włókna poliestrowe MICROFIBRE z chusty Arctica - nazwą?? Nie używałem chusty Arctica i nie mam porównania do oryginalnego buffa ale za taką kasę można dać jej szansę. Dla jasności dodam, że mam dwa oryginalne buffy i sobie chwalę, nawet bardzo. Pamiętam jednak jak wychodząc ze sklepu naszła mnie refleksja - jak mogłem za kawałek szmatki dać prawie setkę. Prawda jest też taka, że buff obronił się już przy pierwszym użyciu. Dwa dni później kupiłem w promocji za pół ceny drugiego w tym samym sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Używam tego Accenta i sobie chwalę. Dziś, przy 10 stopniach i jeździe pod wiatr było ciepło i o dziwo się nie spociłem. Pamiętam, że zeszłej jesieni było mi w nim ciepło przy 0 stopni, gdy inne elementy garderoby już przestawały powoli dawać radę, pod czapką czułem jeszcze zapas ciepłoty na przynajmniej kilka kresek mniej na termometrze. Oddychalność bardzo dobra (zazwyczaj głowę mam suchą), membrana na uszach dobrze chroni przed wiatrem, jedynie membrana na czole wydaje się być zbędna (przynajmniej pod kaskiem) bo mały przewiew powoduje jednak, że czoło nieraz mam mokre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purgalm Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 A czy te chusty Buffa nadają się pod kask? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Też mam tą czapkę Accent membrana, super rzecz pod kask, wcześniej używałem Buffa z merino to za zimno w głowe, zacząłem przekładać go na dwie warstwy i dalej mi przewiewało. Kupiłem tego Accenta i jak ręką odjął, używam cały sezon na zimne deszczowe dni i wieczory, jak jeszcze jest mi zimno to dodatkowo robie sobie kominiarke z Buffa i nakładam czapke. Kiedyś też zakładałem podobny temat http://www.forumrowerowe.org/topic/109299-czapka-pod-kask-jaka-kupic-cena-do-max-100zl/ Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lothar75 Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 A czy te chusty Buffa nadają się pod kask? Jak najbardziej. Trzeba z Buffa zrobić bandankę (opis jak to zrobić jest na opakowaniu chusty). Ja dodatkowo żeby chronić przed chłodem szyję, kark i uszy, drugiego buffa zakładam w formie kominiarki zakrywając brodę. Na to "bandanka", kask i można śmigać. Na wietrzne i chłodne poranki zestaw jak znalazł. Jak zacznie mrozić konkretnie to na głowę zamiast buffa trzeba założyć jakąś czapkę - ja zakładam Endura BaaBaa z wełny merino. Bardzo ciepło i wygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purgalm Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 2i regulaminu Endura BaaBaa jak widzę też właśnie rozważam. W opisie jej jest, że pasuje pod kask. Nie będzie za ciepło teraz jesienią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lothar75 Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 2i regulaminu Na teraz to jeszcze może być ciepło. Ja jeżdżę teraz w buffie (buffach) i to starcza. BaaBaa to tak koło zera lub raczej poniżej. Bardzo dobrze ociepla głowę i uszy. Jak ją kupisz to się zdziwisz jaka jest cieniutka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pangumas Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Ja pomykam w takiej czapce pod kask: http://www.mikesport.pl/brubeck-km00010-czapeczka-treningowa.html Produkty Brubeck'a mają to do siebie, że jak się spocisz to nie powstają brzydkie zapachy. Zacząłem już w niej jeździć z rana, bo robi się zimno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purgalm Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Wybór padł na Buff, muszę tylko dobrać jeszcze wzór/wzory. Przyda się też z pewnością na Snowboard i ewentualnie inne sporty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PORSCHE Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 @PORSCHE, powiedz mi tylko jaki dokładnie model Accenta używasz ;-) Bo jestem skłonny kupić tego Accenta Zobacz TUTAJ jest nawet oferta za 29zł. Teraz bez czapki to chyba nikt nie jeździ Sam się zastanawiam czy nie jeździć już w długich rękawiczkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Ja już jeżdżę w cienkich, długich rękawiczkach Dzięki za link ! Pewnie kupię sobie tą czapkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawomir90 Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Ten accent o którym mówicie występuje w kilku wersjach http://www.velo.pl/produkty/default/?m=1&pk=%&id=2039 softshell, thermoroubaix, fleece i membrana także wybór jest. Miałem okazje przymierzać jedną z nich. Całkiem lekka i wygodna choć mnie nie zasłaniała uszu do samego końca u dołu co przy niskich temp i dużym wietrze może okazać się irytujące ;> lecz to może kwestia rozmiaru/modelu. Wszystkie cenowo wydają się całkiem przyzwoite, toteż chętnie dołączę się do spekulacji na ich temat Obecnie mam zwykłą zimową czapkę która co jakiś czas zjeżdża z uszu a opada na oczy, zatem siłą rzeczy też rozważam zakup nowej. Jeśli masz możliwość wojszat, to przed zakupem polecam przymierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Na te temperatury co są teraz to dla mnie pod kask Accent Membrana jest ok. Jeśli będzie jeszcze zimniej to będę dodatkowo Buffa naciągał pod nią. Ale też na większe mrozy myślałem nad tą ocieplaną wersją Accent Thermo... coś tam, ciekawe jakby się spisywała ta ocieplona. Druga to jak normalna czapka zimowa Craft, są na allegro po około 90zł i te też mnie zastanawiają nawet. Ale pierw muszę sprawdzić accent membrana i ew. buff. Czapkę mam niecały rok, ale zimą w niej nie jeździłem bo jakoś chyba na początku wiosny zdaje się kupiłem. Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PORSCHE Napisano 15 Października 2012 Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Ja używam także czapkę Craft'a z windstopperem. Na zdjęciu wygląda jak by była gruba ale w rzeczywistości jest bardzo cienka. Gdy jest ciepło windstopper obracam na tył głowy, a jak zimno to na przód. Jedyna wada to cena. Taka cienka praktycznie jak siatka z kawałekim windstoppera kosztuje 90zł. Czapka termoaktywna CRAFT ZERO windstopper r. L/XL (2669546074) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 15 Października 2012 Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Właśnie te same crafta mnie też interesuja, gdzieś czytałem że nadaje się też pod kask , jeździł ktoś w kasku w niej ? I czy dobrze zakrywa uszy przed wiatrem ? http://allegro.pl/czapka-craft-zero-ws-skull-hat-rozm-l-xl-black-i2695149025.html Ta czarna jest jakoś inna ? Czy to, to samo co ta wyżej z linka tylko czarna ? Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.