Darek1990 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 witam:) mam a3 2012 i heble br/bl-m445 shimano.zachowuja sie dziwnie,gdy rower stoi bez ruchu,nacisne klamke tak aby klocki lekko zacisnely sie na tarczy, slychac skrzypienie,ale tylko przy bardzo wolnym poruszaniu rowerem,i dotyczy to obu hamulców.zna ktos jakis powod tego zjawiska?tarcze sa odtluszczone,sruby podokrecane.nie przeszkadza mi to,ale zastanawia.rower ma 1.8k km przejechane. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Przejechane niecałe 2 km? Może to zwyczajnie kwestia dotarcia hebli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2012 @rafcix1221 spokojnie;) @bukakewarior 1.8K km oznacza 1800km a nie 1.8 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 u mnie w m486 też tak jest, nie wiem od czego to zależy, regulacja w niczym nie pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szylolek Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Ja też tak mam w swoich M445, Widocznie ten typ tak ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 (edytowane) Mój błąd. A "jełopa" sobie zachowaj dla kolegów. Edytowane 7 Października 2012 przez bukakewarior Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viechooo Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Potwierdzam, mam to samo w przednim i tylnym hamulcu 445. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 (edytowane) mam a3 2012 i heble br/bl-m445 shimano.zachowuja sie dziwnie Normalne zjawisko. Rama Levela Ax idealnie rezonuje i przenosi wszelkie najmniejsze dźwięki, piski itp. Doświadczenia z Levela A4 2011. Edytowane 7 Października 2012 przez mklos1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2012 no ok.a znasz może jakiś sposób aby to "rezonowanie" wyeliminować? gdzies w jakimś temacie coś mi sie o uszy obiło o paście miedzianej bodajże na łączeniach elementów hamulców tzn mocowanie zacisku do adaptera,i adaptera do ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Nie ma sposobu. Jak nie daj Boże tarcze złapią wody, albo mokrego śniegu, to pół dzielnicy słyszy, że hamuję... Nawet żywiczne klocki, które są miękkie jak na klocki, tak czy inaczej jest to dość twardy materiał, więc drgania są nie do uniknięcia. Możesz spróbować smaru miedziowego, ale nie wiem czy pomoże - nie próbowałem. Przyzwyczaiłem się do tego, wiec po prostu już nie zwracam na to uwagi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2012 moja gdy da mokre wcale nie sa głosne,dopiero w osttniej fazie hamowanie kola do zera tzn juz przed samym zatrzymaniem slychac lekkie skrzypienie a tak to bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 11 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 temat do zamkniecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi