wikrap1 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Wracając sobie wczoraj do domu zgierską(Konstantynów Łódzki) chodnikiem(po lewej stronie) usłyszałem blaszane "BUM" i zobaczyłem samochód i sunący za nim zderzak i blaszany czerwonobiały "słupek" ostrzegawczy. Samochód po ładnym łuku wtoczył się do rowu jakoś 10m przedemną. Gdybym wyszedł 10 sekund wcześniej- byłbym plackiem. Jak ja to widziałem to nie zdążyłem nawet zinterpretować co ja widzę - to było takie nietypowe, że patrzyłem jak ciele xD Poczułem się jak w filmie normalnie. Podjeżdżam do autka, szarpię za drzwi. W środku tylko kierowca. Był przytomny, więc oszczędziłem koronkę mej pięknej latarki i nie wybijałem szyby, sam otworzył. Podjechał drugi samochód Ja zadzwoniłem na 112, głucho. Koleś nie zdawał się potrzebować natychmiastowej pomocy, więc 997. Mówię co następuje ale koleś ze zgierza, nie wie o co chodzi xD No to przekierował mnie gdzieśtam. Skądśtam chcieli przekierować na KNZ ale się przerwało. Poszedłęm pozbierać pare śmieci z drogi a drugi kierowca pilnował tamtego. Potem wróciłęm i tamten chciał jechać to pojechał. Kierowca - jak się wówczas skapnąłem na######any jak Najman w walce z Pudzianem. Kiepską składnią prosi mnie, żebym nie dzwonił na policję i będzie wszystko git. Mało co gościa nie pobiłem. Dzwonię jeszcze raz. Zgierz- cośtam - KNZ no i ok, zara przyjadą. Zatrzymuje się drugi kierowca. Postanowił poczekać i pozwolił mi wsiąść bo padało. Zajechał duży smerfomobil a kierowca co? Dzida w krzaki xD Kilku policjantów goniło go na pieszo i w razie co ja rowerem się dołączyłem ale zanim dojechałem to go już mieli. Zeznałem na niego 1,5 strony A4 czcionką 12 szczegółowo żeby nie było żadnych wątpliwości. Szkoda, że grozi mu tylko grzywna 1k zł i zawiasy, jeśli to pierwszy raz. Czy zmądrzeje? Wątpię. Stary głupi cap! mógł mnie przejechać i co by biedna Marysia zrobiła gdybym był plackiem w rowie? Co by zrobiła chora mama i tata po zawale? Bo on musiał na######iony wracać samochodem z libacji z kolegami Za pare gram zielska ma się chyba 2 lata a za spowodowanie zagrożenia życia i zdrowia wielu osób na drodze - 1000zł i zawiasy? Mały humor na koniec: Smerf- To co się tu właściwie stało? Ja- No to ja jechałem chodnikiem ee tzn prowadziłem rower Smerf- Hahahaaha jasne no i co dalej? xD Na komisariacie- To pan jest trzeźwy? A może to pan jest nietrzeźwy a to tamten prowadził rower? - żartownisie xD Smerf do smerfobazy przez radio "(...)Świadek jest trzeźwy. Nic nie pił i nie spożywał na miejscu zdarzenia" Ja- szeleszczącym głosem "Ossssywiśe, ani krooopylki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 ile mial w promilach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2012 2,8 promila.. Około 40 lat, stary głupi cap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Około 40 lat, stary głupi cap Licz się ze słowami małolacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 a zaproponowal kase za to zeby nie dzwonic? czy tylko ladnie prosil ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 To człowiek wypije jedno piwo i się 4 razy zastanawia czy po godzinie może wsiąść za kółko a takiemu co stwarza zagrożenie w ruchu lądowym dają tysiaka i zawiasy. Ahh ten nasz kraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 no a gdzie go maja zamknac jak w wiezniu miejsce zajmuja rowerzysci jadacy na podwojnym gazie, ktorzy nie spowodowali nawet wypadku ani kolizjii.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Licz się ze słowami małolacie Dlaczego ma się liczyć? Szanuję starszych ale o takim to tak samo będę mówić : stary głupi cap. Grunt, że tobie nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 7 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Października 2012 A niedawno jakiś koleś potrącił na przejściu kobietę z dzieckiem. Dziecko jakoś dobrze wyszło, kobieta w stanie ciężkim. I mówili ze mu (kierowcy) max. 3 lata za to grozi. Kary za wypadki w Polsce to normalnie żenada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Dlaczego ma się liczyć? Szanuję starszych ale o takim to tak samo będę mówić : stary głupi cap. Ano dlatego, ze przytoczył wiek: Około 40 lat, stary głupi cap. I nie życzę sobie by młode osoby publicznie na forum wyrażały się w taki sposób o starszych użytkownikach. Kultura, netykieta i wychowanie się kłania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Kultura swoją strony, a zachowanie tego pijaczka swoją. Tak się nie postępuje i tego typu rzeczy powinno się piętnować! Nas cyklistów na podwójnym gazie się wsadza, a takiemu co na gazie powoduje wypadek czy zagrożenie życia to tylko zawiasy i kara pieniężna- zabrać prawko i to go nauczy jak bd się starał o nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Tak się nie postępuje i tego typu rzeczy powinno się piętnować! Nie gadaj, naprawdę? Kultura swoją strony, a zachowanie tego pijaczka swoją. A czy ktokolwiek twierdzi, że albo kultura, albo potępianie zachowania pijanego kierowcy? Krytykowanie pijaństwa, samo w sobie nie zezwala na chamskie odzywki w stosunku do innych, których z w/w łączy cokolwiek. W tym wypadku wiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Mówi się, że im starszy tym mądrzejszy w tym wypadku tak nie jest. Wiek to nie wszystko, dobrze go nazwał mógł zawsze ostrzejszej hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Ja nie piszę o tym kierowcy, któremu powinni zabrać prawko i powinien spędzić za kratkami ze 3 latka ( nie w zawiasach). Ja pisze o kulturze na forum. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Dokładnie, tak. Ale żeby takie niuanse zrozumieć trzeba mieć odpowiedni wiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Jako że mam 18 lat niecałe, to faktycznie o życiu niewiele wiem i nie mam dużych doświadczeń ani autorytetu, ale proszę nie oczekiwać odemnie szacunku do osoby, dla której moje życie jest nic nie warte. Co do wyrażania tego na forum - być może trafna uwaga. Ano dlatego, ze przytoczył wiek: Gdyby miał 20 lat to nawet lepiej dla niego. Jeżeli 40 latek zachowuje się w ten sposób.. W takim wieku można chyba oczekiwać zachowań zasługujących na szacunek. Jeżeli ktoś zachowuje się w ten sposób, to może być dowolnej płci, narodowości rasy i wieku, ale nie zasługuje na szacunek moim zdaniem. a zaproponowal kase za to zeby nie dzwonic? czy tylko ladnie prosil ;-)) Tylko ładnie poprosił. z rewizji wynika, że miał 20zł w drobniakach.. Oczywiście prawo jazdy również będzie miał odebrane. Z rozmowy z policjantami wynika, że grozi mu 1000zł grzywny, jakieś zawiasy i odebranie prawa jazdy. Zapomniałem o tym ostatnim wspomnieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Gdyby miał 20 lat to nawet lepiej dla niego. Jeżeli 40 latek zachowuje się w ten sposób.. W takim wieku można chyba oczekiwać zachowań zasługujących na szacunek. Jeżeli ktoś zachowuje się w ten sposób, to może być dowolnej płci, narodowości rasy i wieku, ale nie zasługuje na szacunek moim zdaniem. Ty też tego nie rozumiesz? To może inaczej... - Ktoś mi ukradł radio z auta. - Ile miał lat. - 18lat Gówniarz, taki szczyl robiący w pieluchy. Teraz powiedz czy czujesz się komfortowo czytając coś takiego? Zastanów się zanim zaczniesz obrażać całą grupę ludzi ze względu na zachowanie jednego osobnika. A to czy miał 20 czy 40 nie ma znaczenia i takie zachowanie jest równie idiotyczne w każdym wieku. Tak samo powinno zostać bardzo surowo ukarane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Teraz powiedz czy czujesz się komfortowo czytając coś takiego? Tak. Zastanów się zanim zaczniesz obrażać całą grupę ludzi ze względu na zachowanie jednego osobnika. Obraziłem jednego spośród 40-letnich osobników. A to czy miał 20 czy 40 nie ma znaczenia i takie zachowanie jest równie idiotyczne w każdym wieku. Tak samo powinno zostać bardzo surowo ukarane. 5 latek obrzucił kiosk jajkami 40 latek obrzucił kiosk jajkami Obu traktujesz tak samo? Od starszych ludzi jakoś automatycznie oczekuje się większej mądrości. Oczywiście w przypadku 20/40 letniego kierowcy kara powinna być tak samo surowa, ale ja tak prywatnie spodziewałbym się, że starszy kierowca będzie mniej brawurowy i bezmyślny. Nie sugeruję tu, że wszyscy 20-latkowie to brawurowcy a 40-latkowie wzorowi kierowcy, ale jednak młodzi kierowcy jakoś częściej występują w grupie ryzyka pod szyldem "brawuwa" Czy tak nie jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Będziesz starszy to może zrozumiesz teraz szkoda prądu na tłumaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Ja tam nie czuję się obrażony, a swoje lata już mam, chociaż do 40 jeszcze trochę zostało. Ale może nie jestem wystarczająco wrażliwy Skończmy ten OT z wiekiem i wzajemnym szacunkiem, a rozmawiajmy w temacie. Przy okazji - co to auto było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeruTheDamaja Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Mi to wygląda na Passat-a B5 w kombi Dobrze, że nikomu się krzywda nie stała... Tępić pijaczków jeżdżących na drogach publicznych! Jadąc rowerem pod wpływem możesz zrobić sobie krzywdę wpadając pod auto ale jadąc nietrzeźwy autem, to już możesz zabić i to nie tylko jedną osobę. Dla mnie, to pijany rowerzysta idzie na "wojnę" z nożem, a kierowca pojazdu mechanicznego z kałasznikowem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Nie masz do końca racji. Pijany jest zagrożeniem dla wszystkich nawet jeśli idzie pieszo. Przykład - niedawno mamie wtoczył się pijaczyna pieszo pod samochód. Na szczęście nic się nie stało ale wyobraź sobie, że np. taki wystraszony kierowca spróbuje ominąć takiego "promila" i przydzwoni w nadjeżdżającego tira.. Więc to nie jest tak, że tylko w samochodzie pijany jest niebezpieczny. Owszem wtedy jest najbardziej niebezpieczny.. Będziesz starszy to może zrozumiesz teraz szkoda prądu na tłumaczenie. Taka odpowiedź nie ma sensu. Nie chce Ci się dalej dyskutować - masz do tego prawo ale moim zdaniem jak coś się zaczyna, powinno się i skończyć. Z szacunku do rozmówcy chodziażby.. Zaczynasz temat po czym "nie chce mi się o tym gadać". Ale być może niegodnym jest abym jako młodzik zwracał się tak szyderczo do Ciebie - starszego. Czy nie wartoby zacząć budować Swoje poczucie wartości na czymś innym niż wiek? Nie chcę Cię tutaj obrażać ale poprostu Twoja postawa jest dla mnie trochę niejasna.. Co do samochodu - mam tylko to kiepskie zdjęcie a na samochodach się nie znam. Wiem, że srebrne kombi i na tym się moja wiedza kończy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeruTheDamaja Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Ja wiem, że są różne sytuacje na drodze ale chodzi o to, że ciężki sprzęt jest bardziej szkodliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mfabry Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Ech, jak mawiał kuzyn męża (z zawodu lekarz co ERkami trochę pojeździł) - takim to obowiązkowo powinno się fundować wizytę reedukacyjną w prosektorium. Żeby popatrzyli sobie na ofiary wypadków. I jak jeden z drugim zgubi śniadanie to może pomyśli przed wsiadaniem do wozu na gazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mavel Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Muszę to napisać, bo tu znowu sieją bzdury, że się wszyscy na rowerzystów uparli. Rowerzyści owszem idą, ale z powtórzenie wykroczenia, albo za niezapłacenie kary pieniężnej. I nie rowerzyści tylko pijaczki na starych "ukrainach". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.