Skocz do zawartości
  • 0

Czy mój rower (Best City Shopper) ma możliwość instalacji suportu

Gość Łukasz

Pytanie

Witam Posiadam rower Best City Shopper, zapragnąłem wymienić w nim korbę i wstawić nowy suport. Rower miał jednak zamiast suportu wałek i dwa wianki. Mam problem z demontażem drugiej osłony wałka nie wiem jaki jest gwint(lewy prawy) dodatkowym utrudnieniem jest rozmiar klucza potrzebnego do odkręcenia tej osłony tj. 35,5 Krótko mówiąc nie wiem czy mogę włożyć suport czy na powrót muszę włożyć wianki z łożyskami i wałek. Poniżej zdjęcia:

zdjcie0082px.jpg

zdjcie0086bb.jpg

zdjcie0083ur.jpg

Może ktoś z szanownych forumowiczów naprawiał / sprzedawał takie rowery i jest mi wstanie powiedzieć czy mogę zainstalować suport czy muszę na powrót włożyć wałek.

Zakupiłem korbę Shimano FC-M171 42-34-24 oraz suport BB-UN26-K (68/ 123 mm)

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Prawa miska ma gwint lewy a lewa prawy. Odkręcisz ją spokojnie kluczem nastawnym tzw żabą.

Własnie tak próbowałem i jest to mocno zapieczone że ześlizguje się klucz z uchwytu, a jset on wyjątkowo mizerny, cienka stal i mała płaszczyzna o którą można oprzeć klucz.

Zacząłem się więc zastanawiać czy to gwint lewy czy prawy, bo może źle kręcę. Bardzo dziękuję za odpowiedź ! życzę miłego wieczoru.

Podaję dla potomnych pozostałe dane wałek oryginalne ma 138mm a średnica gwintu misek od wałków to 34,9 mm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...