MijagiN Napisano 24 Października 2006 Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Dzieki za odpowiedz. W takim razie chyba najlepiej bedzie sie rzeczywiscie przysiąść do gotowego roweru o podobnej geomtrii. Widze ze na amortyzatorach też sie znasz, więc mogłbyś poradzić coś o wysokim skoku, z blokadą na goleni i tak zebym nie wydał fortuny? (do 350 zł? ) Najlepiej by było jakby był dodatkowo czarny i efektowny ale to sprawa drugiego rzędu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 24 Października 2006 Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Tak to tylko w Erze :-) Znam się tyle o ile, ale jak mam trochę czasu to lubię sobie forum poczytać:-) Ile się można ciekawych rzeczy dowiedzieć :-) Z dużym skokiem ? Jeśli mocno chcesz to czemu nie , ale ja stwierdzam powoli że po zakatowaniu xcr-a pójdę bardziej w kierunku 80mm. Więcej mi nie potrzeba. A na poważnie , jeśli nowy to RS Judy 2 , Manitou Axel Comp, coś z Suntourów - XCR LO, XCP . Zakładam że nie ważysz powyzej 100 kg i nie masz zamiaru skakać z dachów ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieksikora Napisano 24 Października 2006 Udostępnij Napisano 24 Października 2006 ja równiez ma podobny problem jak Loko i MijagiN tzn jaki rozmiar ramy... oczywiscie myslę o ultimate... do tej pody jezdziłem na kelly'sie magic 21,5" i to dla mnie było za duze... a mam 188 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 24 Października 2006 Udostępnij Napisano 24 Października 2006 A ja mam pytanie , a dokładnie potrzebuje odległość od pedału w dolnym położeniu ramienia korby do maxymalnie wyciągniętego siodełka (tak wyciagnietego zeby nie zagrażało to ramie ) .Zmierzy ktos ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MijagiN Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Mam jeszcze pytanie.... Jak zrobić tą sygnaturkę(np. ulimate owner etc.) Bo ja zamieściłem ją na imageshack.us i wtedy URL wrzuciłem tutaj, ale zrobiło mi sie wyswietlało ale zrobiło z tego hiperłacze:/ Co zrobić? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 26 Października 2006 Udostępnij Napisano 26 Października 2006 MijaqiN, w sygnatueze musisz wpisać (img)http://mono.webd.pl/biria_tags/Biria/ultimate.jpg(/img) używając zamiast nawiasów okrągłych nawiasów kwadratowych . Będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 27 Października 2006 Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Loko, u mnie wyszło 940 mm Mierzyłem po osi sztycy. Możesz to mniej więcej oszacować : rama 480 - ??? suport + 180 mm korba + 400 sztyca - 150 zostaje w ramie przy 400 mm zooma + około 70 siodełko z jarzmem Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Dzieki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roge Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Witam. Właśnie składam rower na ramie Pro RS i mam dwa pytania: 1. Jaka długość suportu jest odpowiednia dla tej ramy? Korba na kwadrat, Alivio FC-M410. 2. Wydaje mi się, że w tej ramie są stery zintegrowane, ale chciałbym się upewnić na 100%. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakad Napisano 6 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Witam po dluuugiej przerwie! Wcale o was nie zapomnialem (: co jakisz czas zawitalem na forum i do kluby, wiec powiedzmy ze na bieżaco jestem z wami. Na bieżaco jesli chodzi o "problemiki" z mech.korbowym u BIRII. Tez mam ten problem. Teraz musze sie pochawlic. Dzis przyszla do mnie korba Truvativ Firex, ta o ktorej Mono wspominal,ze ma chec zainstalowac u siebie. Tak sobie przymierzam, przymierzam i mam male obawy. Niby "nóżki" korby mijaja tylny widelec z 0,5cm zapasem ale z czasem uzytkowanie roweru moze skutkowac (odpukac) odksztalceniem tylnego trojkata, z kolei wynikiem czego korba moze zaczac bic o rame. Uspokaja mnie fakt ze ta korba dzieki zintegrowanemu suportowi ma duza sztywnosc. Na poczatku nie powinna bic podczas pedalowania. Przynajmniej troche pojezdze (: Jak tam Mono, kupujesz tego Firexa? Ciekawi mnie bo sam nie mam mozliwosci sprawdzenia jak sprawuje sie ta korba w Ulitimate. (tak na marginesie dalej skladam rower, zostaly mi tylko kola - zabraklo funduszy pod sam koniec) zdrovia, Paweł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieksikora Napisano 8 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 szkoda za birai ultimate ma tylko jedno mocowanie na bidon niestety to zdyskwalifikowało ją a to taka piękna rama... szkoda :025: PZDR Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mono Napisano 18 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Niestety stało się .... Muszę sprzedać mój rower ;( Zmusza mnie do tego bardzo ciężka sytuacja finansowa w domu. Nie wiem, może za rok znów zacznę składać jakiś sprzęt ... w ten włożyłem wiele pieniędzy, ale i serca - przykro się z nim rozstawać. http://www.allegro.pl/item143019740_biria_...ey_manitou.html Postaram się mimo wszystko zaglądać na nasze forum. Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seth_Io Napisano 28 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 witam nowy czlonek klubu sie klania:) ja mam birie pro rs:) http://www.bikefoto.pl/rower/zdjecie/13865/ http://www.bikefoto.pl/rower/zdjecie/13866/ http://www.bikefoto.pl/rower/zdjecie/13867/ tu stan z poczatku roku teraz jest psylo xc z przodu i nieznaczne roznice co sadzicie o tej birii ? postaram sie obrzerniej jom opisac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 28 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Ładny bike Na slickach cały czas jeździsz ? PS Łóżko mógłbyś zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seth_Io Napisano 29 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 to jest zdiecie ze stycznia gdzies tak a teraz z przodu jest black shark z tylu tez byl ale sie zmyl:) no i chwiklowo kenda kinetics 1,95 jest a slicki do jazdy po szosie od czasu do czasu jak z lublina fo nowej deby kolo tarnobrzega mykalem to sie przydawaly 150 km w 5 godz robilem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seth_Io Napisano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 http://img488.imageshack.us/img488/2467/obraz1069no4.jpg no i nonwsze zdiecie mojej brysi:) prosze o koment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiderMAN Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 No pozwole sobie dopisac kumpla... On po forach nie ma czasu lazic, ale jak go pomecze, to sie zapisze... Zlozylismy mu dzisiaj nowy rowerek... na ramie Biria Pro RS 2007, rower wyglada super, jutro zapodam fotke... Wyglad, wygladem, ale jezdzi jeszcze lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 SpiderMan, ważyłeś tą ramę ? Tak z ciekawości, bo podobno rocznik 2007 miał być odchudzony, coś o 1900g pisali na Allegro. Realne ? Jeśli tak to ciekawa alternatywa w klasie ram do około 400 PLN.Dawaj te fotki M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiderMAN Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 SpiderMan, ważyłeś tą ramę ? Tak z ciekawości, bo podobno rocznik 2007 miał być odchudzony, coś o 1900g pisali na Allegro. Realne ? Jeśli tak to ciekawa alternatywa w klasie ram do około 400 PLN.Dawaj te fotki M Nie wazylismy...niestety...Wagi nie posiadam w domu... Co do tego jednak jestem pewny niemalze w 100% ze wazy mniej niz 1900g... Raczej blizej 1800, nawet ponizej. Jest duzo lzejsza od ramy Accent m003, ktora pekla kumplowi wlasnie, na dolnej rurze za spawem przy glowce w 1/3 obwodu rury... Obiecane fotki... Rama http://eris.rpg.pl/~spiderman/spider/kross/DSC00966.JPG Rower, to ten po prawej http://eris.rpg.pl/~spiderman/spider/kross/DSC00974.JPG http://eris.rpg.pl/~spiderman/spider/kross/DSC00975.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 No jak teraz zobaczę taką Bierię w Krakowie to będę wiedział kto na niej śmiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciog Napisano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 No i Biria jest...ale kurna przy ramie 17" jest wizualnie większa niż 19" Shauff. Rama taka jak i Spidermana - tyle że czarno-srebrna. A wyposażenie? Amorek RST Rapide air, tarcze przód+tył Promax hydrauliczne, sztyca amortyzowana Zooma, pedały m-wave spd+platforma(muszę się najpierw nauczyć na tym jeździć ;-)), łożyska maszynowe, przerzutki deore lx , kiera regulowana zoom. Miejmy nadzieje, że ta konfiguracja się sprawdzi i mnie nie zawiedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiderMAN Napisano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 No jak teraz zobaczę taką Bierię w Krakowie to będę wiedział kto na niej śmiga No to na niej moj kumpel smiga... No i Biria jest...ale kurna przy ramie 17" jest wizualnie większa niż 19" Shauff. Rama taka jak i Spidermana - tyle że czarno-srebrna. A wyposażenie? Amorek RST Rapide air, tarcze przód+tył Promax hydrauliczne, sztyca amortyzowana Zooma, pedały m-wave spd+platforma(muszę się najpierw nauczyć na tym jeździć ;-)), łożyska maszynowe, przerzutki deore lx , kiera regulowana zoom. Miejmy nadzieje, że ta konfiguracja się sprawdzi i mnie nie zawiedzie. Poprawka, Biria nie moja, moj jest KROSS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciog Napisano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Sorki Spider . A co do jazdy - po ok. 60 km zaczęły piszczeć kółeczka tylnej przerzutki - jak powiedział kolega "w nowych lx-ach tak już jest". Poza tym tyłek przyzwyczajony do miękkiego żela zaczął ostro protestować przy twardszym siodełku (zwłaszcza po przerwie w jeżdżeniu( i nagle 100km) i braku regulacji całości sprzętu) ;-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paldam Napisano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Już w poniedziałek i ja dołącze do waszego klubu, właśnie zamówiłem remkę RS PRO )) A czy ktoś z was wie może czy moje stery VP-A71 Cane creek będą pasowały do tej ramki? A i mam jeszcze pytanie do Spider mana ta ramka twojego kolegi to jaki jest rozmiar? i żebym miał jeszcze porównanie napisz jaki jest rozmiar Twojego krosika A gdybyś mógł jakoś powiedziec mi jaką długość ma górna rura ( od środka rury pods. do środka główki ramy) byłbymCi niezmiernie wdzięczny Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiderMAN Napisano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 19" moja tez 19" rozmiary wszelkie sa bardzo zblizone. Gornej rury nie pamietam, przy najblizszej okazji zmierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.